Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!

Съпругата на обвиняемия Илия Стоичков - Иванка, е признала всичко в полицията
Обновена: 5 юли 2018 14:28 | 5 юли 2018 13:33,
403
Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!
Обвиняемият Илия Стоичков; Снимка: Trafficnews

Златен синджир е издърпал от шията на доцент Стефан Нейков обвиненият за убийството в Пловдив Илия Стоичков. След това бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща. Това съобщи в Пловдивския окръжен съд прокурорът Георги Пенев, който присъства на разглеждане на мярката за неотклонение на Стоичков, цитиран от "24 часа".

Още по темата
Освен побоя и грабежа, бившият преподавател е бил изтезаван и сексуално, стана ясно по време на делото за мярката на обвиняемия.

Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор.

"Убиецът е вкарал бухалката в него", описа зловещата сцена прокурорът по делото Георги Пенев, предаде Trafficnews.

42-годишният Илиян Стоичков, обвинен в убийството на доцент Стефан Нейков, бе доведен с белезници в съда. Още преди да изтече 72-часоватата му мярка за неотклонение, Окръжна прокуратура е внесла искане за постоянно задържане под стража. Делото ще започне след половин час, тъй като адвокатът на Стоичков поиска да се запознае с материалите. Съпругата му не се появи в съдебната зала.

Стоичков и 32-годишната му съпруга Иванка са в основата на жестокото престъпление. Илия е шофьор на камион. Родом е от пловдивското село, където живее заедно с родителите си, съпругата си Иванка и малкия им син. Според съседи през повечето време отсъства от вкъщи, тъй като поема курсове зад граница.

Мотивът за убийството е ревност, тъй като съпругът разбрал за връзка на съпругата си с пенсионирания преподавател. Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование.

Нейков обещал да ѝ помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението, доцентът е поискал и пари, за да помогне.

Докъде точно са стигнали отношенията между двамата е обект на разследването, което в момента продължава.

Съпругът на "вечната" студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. Най-вероятно с помощта на жена си, той решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и буквално го пребил от бой. След това го качили в колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - "Фолксваген".

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката ѝ отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.

Прокурор Пенев заяви, че срещу Илия Стоичков предстои да бъде повдигнато и второ обвинение - за грабеж, след като бъдат събрани всички доказателства.

Защитата на Стоичков смята, че мярката "задържане под стража" е прекалено тежка и настоява той да бъде освободен под гаранция.

"Илия не е осъждан, има едно дете. Не виждам как може да считаме, че може да се укрие, след като е помогнал на разследването. Считам, че това не е правилната квалификация. Той не е имал никакво намерение да убива лицето. Бил е афектиран. Възниква въпросът какво друго престъпление може да извърши обвиняемият. Считам, че не е налице да извърши друго престъпление", заяви адвокатът.

Той поиска домашен арест или парична гаранция.

"Илия иска 1000-2000 лева парична гаранция. Иска да бъде до семейството си. Иска да работи, цял живот работил", пледира защитникът.

Припомняме ви, че доц. Нейков е бил открит в безпомощно състояние, със следи от насилие, до колата си на бул. "Христо Ботев" до Военна болница в Пловдив на 2 юли т.г. след 22:00 ч. Минути след пристигане на медицински екип, той е издъхнал.

Окръжна прокуратура остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, предаде "Фокус". Съдът уважи молбата на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, предвид опасността той да се укрие и да извърши ново престъпление, въпреки чистото му съдебно минало. Срещу Стоичков е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил Стефан Нейков.

В случай на обжалване съдът назначи дата на заседанието за 12 юли.

*Информацията е обновена в 14:27 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
2
 
21
 
! Отговори
Redhorn преди 5 години
Истината е някъде там.Доцента,че е имал чеки-рики с ,,непорочната" студентка е ясно,но като и гледам и нейната физиономия....не се е дърпала особено.Знаем си ,,морала"на бългърката и няма какво да се засягаме и лъжем.Има ли интерес,нашенката къса дрехи и пристъпва в атака без да му мисли много-много.Според мен съпруга е разбрал за връзката и след актьорското майсторство на съпругата,двамцата са разработили схема да дадат надър/тия блажен урок.Нещата обаче малко са излезли от контрол.
273
0
 
19
 
! Отговори
Христо преди 5 години
БЕСИЛО!БЕСИЛО!БЕСИЛО!!
272
1
 
4
 
! Отговори
ЛовецътНаЗалези преди 5 години
До АнонименСъгласен съм с Вас на 100 процента !
271
5
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Полека си ставате И3POДИ като нас турците
270
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даскала може да е бил някакъв си, но никой няма право да раздава правосъдие просто така. Българите в провинцията вече не са хора, а животни, всеки ден по 20 такива новини, ами няма да го бъде, закривай.
269
20
 
13
 
! Отговори
аман от професори преди 5 години
Оня си е бил рекетьор. На веремето и мен ме рекетира едим нещшастник. Изпит по паскал, а аз съм страхотен. Отгоре на това предната вечер по случайност реших дфвете по - трудни задачи на теста и ги тествах. Оня вика - преписал си. От кого бе? На изпитра нямаше никой дори и с половината на моя резултат. Вика ме да си поговорим. 4 дена му видях пред кабинета преди да ме покани и накрая си каза, че иска пари, защото съм искал да ставам политик, а за тива се плащало...
268
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципно, изнасилвачите в затвора са едни от най-изнасилваните затворници. Такива са правилата. Затворниците които изнасилват новите са толерирани и поощрявани от управата и надзирателите. Това се счита за неотменима част от наказанието.
267
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪпросният шАфИОр не само е опасен,той е психопат садист,не знам как на защитниците на такива изр..ди не им идва на ум че някъде някога може техен близък и те самите да пострадат СМЪРТОНОСНО.Тогава пак ли ще искат едва ли не освобождаване защото бил афектиран убиецът.За втори път днес се потрисам от нашето КРИВОраздаване.Затова стане ли нещо,ОКО ЗА ДВЕ,ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ и нека ме съдят поради моята афектираност ДаВиЕ,,а майката и на съдии,и на проКУРори.
266
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Примитивното чувство за чест в убиеца, ще се обърне срещу него още на първото изнаcилване, което го очаква, и което ще е свързано и с брутален побой. Вече на третото и четвъртото ще е сринат психически завинаги. И тъй като е лабилен, новите събития ще се удярят катастрофално с цялостния му досегашен мироглед. След това вече ще е загубил смисъл и посока и ще му бъде все едно дали е жив или не. Самоубийството му е въпрос на време.
265
0
 
32
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
за дипломна от аграрния да убиеш човек..........
264
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиеца като го гледам, нема да издържи в затвора! От 8 месеца до година му давам! Е, стига да не го бутнат при леките. Но ако го сложат там където трябва, след два месеца ще се моли да е мъртъв...
263
2
 
24
 
! Отговори
ТИто преди 5 години
Докато на шофьора му се взема акъла по пътищата на планетата, жена му се явява на изпити. Добре се е справяла явно или професора не е бил предирчив. Да беше измахал нея с бухалката. Не е луд ,който яде баницата...
262
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БерлинИ аз така мисля за турците
261
0
 
15
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
Има свестни преподаватели. А онези несвестните? Не произвеждат ли те дипломирани лекари, инженери, ръководни кадри, политици...и най-вече умници
260
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямото престъпление,което може да извърши адвокате е като откаже да ти плати заради това,че си изгубил делото!
259
20
 
6
 
! Отговори
40623 преди 5 години
Корумпирано академично старче корумпира студентка с предложение да я улесни - както е прието. Тя не може да му откаже, така е прието. Съпругът не принадлежи към акадеичните кланове и постъпва по мъжки, но това не е прието. Резултатът е в полза на панетата - един *** по-малко, а това начава много килород, много храна и мнго фекалии спестени. Съдът няма да отмете ползата за човечеството, да се пирлага този критерий не е прието.
258
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недей ,да обиждаш всички !Има и свестни преподаватели ,а всеки студент сам си избира пътя по който ,да върви ,дали ще купува изпити или сериозно ще учи ,това си е негова работа/проблем/,Живеем в много сложни и лукави времена и не можем с категоричност ,да твърдим кой крив ,кой прав!
257
0
 
14
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
И ако съпругът беше подал жалба, какъв ли щеше да е ефекта?
256
19
 
13
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
Наистина целта е постигната-народа оглупява прогресивно. В момента голяма част от коментарите са в полза на професора, плюят по убийците. Да, убийството е най-страшното деяние. На чужд гръб 100 тояги са малко. Колко от вас щяха да защитят жените си? А не се ли гнусите от това, че дипломи се купуват и продават, че образованието е стигнало дъното, че много от"студентите" не познават професорите? Не извършва ли престъпление този, който вместо да образова от алчност погубва цели поколения?
255
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ви ли омръзна от дивашки племенни драми с аграрнопровансалски привкус?