Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!

Съпругата на обвиняемия Илия Стоичков - Иванка, е признала всичко в полицията
Обновена: 5 юли 2018 14:28 | 5 юли 2018 13:33,
403
Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!
Обвиняемият Илия Стоичков; Снимка: Trafficnews

Златен синджир е издърпал от шията на доцент Стефан Нейков обвиненият за убийството в Пловдив Илия Стоичков. След това бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща. Това съобщи в Пловдивския окръжен съд прокурорът Георги Пенев, който присъства на разглеждане на мярката за неотклонение на Стоичков, цитиран от "24 часа".

Още по темата
Освен побоя и грабежа, бившият преподавател е бил изтезаван и сексуално, стана ясно по време на делото за мярката на обвиняемия.

Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор.

"Убиецът е вкарал бухалката в него", описа зловещата сцена прокурорът по делото Георги Пенев, предаде Trafficnews.

42-годишният Илиян Стоичков, обвинен в убийството на доцент Стефан Нейков, бе доведен с белезници в съда. Още преди да изтече 72-часоватата му мярка за неотклонение, Окръжна прокуратура е внесла искане за постоянно задържане под стража. Делото ще започне след половин час, тъй като адвокатът на Стоичков поиска да се запознае с материалите. Съпругата му не се появи в съдебната зала.

Стоичков и 32-годишната му съпруга Иванка са в основата на жестокото престъпление. Илия е шофьор на камион. Родом е от пловдивското село, където живее заедно с родителите си, съпругата си Иванка и малкия им син. Според съседи през повечето време отсъства от вкъщи, тъй като поема курсове зад граница.

Мотивът за убийството е ревност, тъй като съпругът разбрал за връзка на съпругата си с пенсионирания преподавател. Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование.

Нейков обещал да ѝ помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението, доцентът е поискал и пари, за да помогне.

Докъде точно са стигнали отношенията между двамата е обект на разследването, което в момента продължава.

Съпругът на "вечната" студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. Най-вероятно с помощта на жена си, той решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и буквално го пребил от бой. След това го качили в колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - "Фолксваген".

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката ѝ отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.

Прокурор Пенев заяви, че срещу Илия Стоичков предстои да бъде повдигнато и второ обвинение - за грабеж, след като бъдат събрани всички доказателства.

Защитата на Стоичков смята, че мярката "задържане под стража" е прекалено тежка и настоява той да бъде освободен под гаранция.

"Илия не е осъждан, има едно дете. Не виждам как може да считаме, че може да се укрие, след като е помогнал на разследването. Считам, че това не е правилната квалификация. Той не е имал никакво намерение да убива лицето. Бил е афектиран. Възниква въпросът какво друго престъпление може да извърши обвиняемият. Считам, че не е налице да извърши друго престъпление", заяви адвокатът.

Той поиска домашен арест или парична гаранция.

"Илия иска 1000-2000 лева парична гаранция. Иска да бъде до семейството си. Иска да работи, цял живот работил", пледира защитникът.

Припомняме ви, че доц. Нейков е бил открит в безпомощно състояние, със следи от насилие, до колата си на бул. "Христо Ботев" до Военна болница в Пловдив на 2 юли т.г. след 22:00 ч. Минути след пристигане на медицински екип, той е издъхнал.

Окръжна прокуратура остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, предаде "Фокус". Съдът уважи молбата на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, предвид опасността той да се укрие и да извърши ново престъпление, въпреки чистото му съдебно минало. Срещу Стоичков е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил Стефан Нейков.

В случай на обжалване съдът назначи дата на заседанието за 12 юли.

*Информацията е обновена в 14:27 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този с бухалката какво го чака в затвора, няма да изкара и година.
253
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА ПЛОВДИВ!!!ПОРЕДНОТО РАЗКРИТО УБИЙСТВО!!!
252
3
 
24
 
! Отговори
До Берлин преди 5 години
Думата ,,***" е прекалено малка за този народ.Все пак от 28-ем год.всяко едно правителство се грижи за масовото изпростачване на нашенеца.2018-Мисията е преизпълнена !
251
2
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
И какво излезе,че доцентчето е топкало пиперика от години с младата прости.....опс,студентка.Тъй де,то едно и също.Ето какво се случва когато ,,комбинираш" дърт изнудвач с дълбоко ,,морална" пачавр....е деее,студенка.Щото ние нашенките си ги знаем нали.Има ли изгода от нещо бългърката товарен влак ще прегази камо ли един доцент.Картини от абсурдистанската ни действителност.
250
5
 
21
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Най-пpостият народ на света.
249
5
 
43
 
! Отговори
Това нещо не е мъж преди 5 години
Кой мъж бие до смърт безащитен и слаб на възраст човек. Все пак е на 70 години. Аз мисля че този човек е страхливец. Така фатално да му нанесе бой. Дано този зъл човек си намери майстора.
248
2
 
45
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
При предумишлено убийство с особена жестокост и в сговор с друго лице тоя адвокат да иска пускане под гаранция, е смешно.Предполагам, че глупавият тираджия има спестени парици и сега адвокатът му ги цица.
247
6
 
11
 
! Отговори
до 249 преди 5 години
И какво и е на руската култура,ако не е тайна,м!?Ти изобщо имаш ли представа от това понятие?И как изобщо можеш да я сравняваш с българското правосъдие!?И каква е тая култура на...ЕС?Я да чуем!
246
2
 
39
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
*** дивия селянин, кръстоска родопско *** шимпанзе. Ограбил златото помлял му ребрата и му напъхал бухалката е аналния отвор до дупка. Сега иска да си се прибере у дома и да се труди...
245
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 239 прав си тя сама отишла при доцента ако не е била дошла при него сега доцента щеше да е жив и тази статия и тези коментари нямаше да съществуват. Кой е най големия виновник на първо място жената второ място мъжът на жената а третият не е виновен а е бил жертва. Защо по новините казаха че не е задържана като съочастничка. Не мога да повярвам че е на свобода а не в женски затвор в Америка ги има защо няма в България ?
244
2
 
32
 
! Отговори
AZ преди 5 години
Ako доцентът е изнудвал студентката за секс или пари,да го бяха оставили жив,че да си признае при разпитите.Сега като са го убили каквото и да твърдят контрата е у тях.
243
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ще излезе голям садист.Колко ли бухалки сега ще *** в панделата?
242
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук все още няма кутура от е ЕС. Тук се шири руска култура и българско правосъдие.
241
1
 
38
 
! Отговори
Дарвин философ преди 5 години
Мутри и леки жени-новата средна класа в държавата....
240
15
 
7
 
! Отговори
пф преди 5 години
А бе щом и другите студенти казват същото всичко е ясно!А ние трябва да не вярваме,щото на някои така им отървало!?Проблема е,че синджирлията щото е много велик,обърка далаверата на "професорското тяло",и сега бая време ще мине преди някой от тях да си вземе "законните" 300 лв!
239
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може доцента да не я е търсил за секс. А тя да го е изнудвала за пари. И понеже ще яде боя от сводника - мъжът и. Да му е прибрал и синджира.
238
4
 
14
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 5 години
Двама грешника се срещнали и остроили забава за дявола....Така е когато няма закони и правосъдие.В Европа ако доцент изнудва студентка за секс ще го осъдят да плати поне 100 хиляди евро и повече няма да може да преподава дори в бежански лагер до края на живота си...
237
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този сценарий ако се бе разиграл в САЩ,този щяха да го запознаят с ,,Законите на Кирхов'',безусловно.А пропадналата му съпруга щеше да отнесе поне 20-30 години.Но в България ... не знам,това е психопатия.
236
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги преподавателите работят и частно. Така бе в в СОЦА.В ТОЯ случай може покрай вечната студентка и сводник да има.
235
2
 
17
 
! Отговори
Аз съм преди 5 години
Що се чудите бе хора......нима в бг товс небе реалност ,и в университета и в училищата Всички предподаватели си иска и пари и Сех.... Какво се правим на луди няма закони такава е държавата...ония дето го хванаха с адреналинката от господарите той неискаше ли сех иши вуцове и разкзвал...айде...