Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!

Съпругата на обвиняемия Илия Стоичков - Иванка, е признала всичко в полицията
Обновена: 5 юли 2018 14:28 | 5 юли 2018 13:33,
403
Ученият - ограбен, насилен и убит! Ревнивият изверг иска вкъщи!
Обвиняемият Илия Стоичков; Снимка: Trafficnews

Златен синджир е издърпал от шията на доцент Стефан Нейков обвиненият за убийството в Пловдив Илия Стоичков. След това бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща. Това съобщи в Пловдивския окръжен съд прокурорът Георги Пенев, който присъства на разглеждане на мярката за неотклонение на Стоичков, цитиран от "24 часа".

Още по темата
Освен побоя и грабежа, бившият преподавател е бил изтезаван и сексуално, стана ясно по време на делото за мярката на обвиняемия.

Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор.

"Убиецът е вкарал бухалката в него", описа зловещата сцена прокурорът по делото Георги Пенев, предаде Trafficnews.

42-годишният Илиян Стоичков, обвинен в убийството на доцент Стефан Нейков, бе доведен с белезници в съда. Още преди да изтече 72-часоватата му мярка за неотклонение, Окръжна прокуратура е внесла искане за постоянно задържане под стража. Делото ще започне след половин час, тъй като адвокатът на Стоичков поиска да се запознае с материалите. Съпругата му не се появи в съдебната зала.

Стоичков и 32-годишната му съпруга Иванка са в основата на жестокото престъпление. Илия е шофьор на камион. Родом е от пловдивското село, където живее заедно с родителите си, съпругата си Иванка и малкия им син. Според съседи през повечето време отсъства от вкъщи, тъй като поема курсове зад граница.

Мотивът за убийството е ревност, тъй като съпругът разбрал за връзка на съпругата си с пенсионирания преподавател. Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование.

Нейков обещал да ѝ помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението, доцентът е поискал и пари, за да помогне.

Докъде точно са стигнали отношенията между двамата е обект на разследването, което в момента продължава.

Съпругът на "вечната" студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. Най-вероятно с помощта на жена си, той решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и буквално го пребил от бой. След това го качили в колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - "Фолксваген".

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката ѝ отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.

Прокурор Пенев заяви, че срещу Илия Стоичков предстои да бъде повдигнато и второ обвинение - за грабеж, след като бъдат събрани всички доказателства.

Защитата на Стоичков смята, че мярката "задържане под стража" е прекалено тежка и настоява той да бъде освободен под гаранция.

"Илия не е осъждан, има едно дете. Не виждам как може да считаме, че може да се укрие, след като е помогнал на разследването. Считам, че това не е правилната квалификация. Той не е имал никакво намерение да убива лицето. Бил е афектиран. Възниква въпросът какво друго престъпление може да извърши обвиняемият. Считам, че не е налице да извърши друго престъпление", заяви адвокатът.

Той поиска домашен арест или парична гаранция.

"Илия иска 1000-2000 лева парична гаранция. Иска да бъде до семейството си. Иска да работи, цял живот работил", пледира защитникът.

Припомняме ви, че доц. Нейков е бил открит в безпомощно състояние, със следи от насилие, до колата си на бул. "Христо Ботев" до Военна болница в Пловдив на 2 юли т.г. след 22:00 ч. Минути след пристигане на медицински екип, той е издъхнал.

Окръжна прокуратура остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, предаде "Фокус". Съдът уважи молбата на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, предвид опасността той да се укрие и да извърши ново престъпление, въпреки чистото му съдебно минало. Срещу Стоичков е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил Стефан Нейков.

В случай на обжалване съдът назначи дата на заседанието за 12 юли.

*Информацията е обновена в 14:27 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
1
 
5
 
! Отговори
––– преди 5 години
Двама агресивни,лъжливи, крадливи селендури раздават просташкото си правосъдие, гарнирано с долни измислици за обекта на агресията си. Това е истината, всичко друго е опит на убийците на доцента да се изкарат невинни!Един дявол знае колко още народ са утрепали семейството убийци Стоичкови! Всеки от нас утре може да е под прицела и бухалката на *** като Илия и тъпата му жена Иванка, включително свидетелите, разследващите и съдийския състав.
313
2
 
4
 
! Отговори
Истината е следната преди 5 години
Историята е съшита с бели конци от двамата съучастници в планираното убийство над доц.Нейков, който след дългогодишен натиск е съдействал за търсене на връзки с изпитващите,писане на проекти и прочие търсещ начини вечната студентка да си взима изпитите.Семейството съвсем е станало нагло и е искало Иванка бъде уредена на хубава службица.Доцента вече е пенсионер, загубил е връзките си,отказал им е вършенето на услуги в бъдеще. Да го изкарат корумпиран секс маняк са измислици на убийците му!
312
2
 
4
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Ся искали си преподавателите - ми мъже са, контактуват с пълнолетни жени, нормално е да си искат. До колко е етично...това е друга работа. Изнудването е углавно престъпление и ако е се касаело за изнудване срещу оценки - има си прокуратура, има и медии, има даже и социални мрежи...ама човекът е бил пенсионер, може и да е имал още връзки в университета, но едва ли толкова силни, че някой друг да изнудва, за да получи той с*кс...историята е съшита с бели конци.
311
0
 
6
 
! Отговори
BG преди 5 години
Takiva psihopati kato toja da gi zaklu4vat v ludnizata dokato sa jivi.Da tarsi vinata v glupavata si jena.Ta tja sama se e predlagala,nikoi ne ja e iznasilval ili tormozil.
310
1
 
13
 
! Отговори
Замислете се! преди 5 години
Възможно е доц.Нейков да е бил тормозен от убийците си години наред с наглите искания на сем.Илия и Иванка Стоичкови, възможно е да е бил завлечен насила на безлюдно тъмно място. Аз и дума не вярвам на съчиненията на убийците му! За мен това е планувано от двамата отмъщение и те заслужават максимална присъда според НК!
309
0
 
14
 
! Отговори
Замислете се! преди 5 години
Много са тези като Иванка Стоичкова, които не знаят азбуката, не могат да научат един *** учебник от 200-300 страници за няколко дни и да си вземат изпита. Точно те отиват при доцентите, най-нагло искат оценки, искат дипломи, а главите им са празни. И като не стане на тяхното, налитат на бой, раздавайки тяхното варварско просташко правосъдие! Така че е спорно, кой е по-големия перверзник, явно цялата система във ВУЗ-овете е перверзна.
308
0
 
16
 
! Отговори
Замислете се! преди 5 години
Изкарахте доц. Нейков корумпиран перверзник най-вече защото смятате всички преподаватели за такива. А тези като 32-годишната вечна студентка от 2005 г. Иванка Стоичкова, които преследват,тормозят за срещи, изнудват преподавателите за "вишу" не са ли первезници, защото при подкуп има две страни, получаващ или искащ,и предлагащ или изнудван. Никой не кара никого да започва следване.
307
0
 
19
 
! Отговори
Адвокат преди 5 години
Трябва да задържат и повдигнат обвинения на Иванка-студентката.Срамота и беззаконие е да е на свобода.Каква майка е тази жена.Трябва да и вземат родителските права върху детето.
306
0
 
13
 
! Отговори
тъмничар преди 5 години
Като няма смъртно наказание тъй ще е, няма да имат страх от нищо.В САЩ , Япония и Китай защо има? Защото искат да вървят напред...
305
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A защо пък да не са го отвлекли, за да го изнудват да й помага да си вземе диплома и като не им се е вързал да са го убили? Убиецът всичко може да казва, за да се измъкне чист. Такива изверги като това семейство трябва да изгният зад решетките
304
0
 
25
 
! Отговори
SS преди 5 години
Значи *** иска да се размине с 1000-2000лв. Да си идел в къщи, да работел. Този повече в къщи не трябва да се връща, директно в затвора, да живот, без право на замяна, обжалвана и т.н. И селската му па-чавретина и тя. Имали дете, до детето пък изобщо не трябва да се доближават повече тези. Това дете по-добре по-далеч от такива *** да расте, че кой знае и него на какво ще го научат и как ще го възпитат. Съмнявам се че бабите и дядовците и те са такива, щом са възпитали подобни ***
303
2
 
10
 
! Отговори
K7 преди 5 години
щом всичко е признал и е спокоен делото отива по дяволите защото много лесно сега могат да го квалифицират като психопат и вместо в затова ще бъде в психо болница
302
2
 
12
 
! Отговори
ало съдията преди 5 години
пуснете го тоя да се прибере у тях, ама пеша и без охрана. ако успее да измине 50 метра халал да му е живота.
301
0
 
14
 
! Отговори
читател преди 5 години
Време е да дойде капитан Линч.
300
0
 
18
 
! Отговори
Кон преди 5 години
Четох до "най-вероятно". При това положение, тя е съучастник в убийство. И няма оправдание за местния прокурор, че не я е арестувал и нея.
299
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя поканила доцента на среща,а не му уредила среща с нея и съпруга си на таквоз пусто място извън града,че близо до река Марица до спортната зала до Оризари и дошло семейството женено отпреди година-две щом кат имали дете на 1 год,а може брак три-повеч год. докат жената не била студентка-бакалаварска степен.а там са бак до 4 и се записват по желание с избираеми не е нужно да се презаписват и се подготвяла за магистратура предварително с своята кола щом кат съпругът изкочил след минути-Ей,ти що
298
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да го кстрират и да лежи 30 години.
297
1
 
17
 
! Отговори
Веско Пича преди 5 години
"Илия иска 1000-2000 лева парична гаранция. Иска да бъде до семейството си. Иска да работи, цял живот работил"Еми честито - сега ше поема *** "бухалки" отзад и през устата с години. Както е работил цял живот, сега ще ги "работи" и зад решетките...или те него, зависи от гледната точка."Ама аз по принцип съм добър" не е управдание за жестоко убииство"Ама аз имам деца и семейство" също не е управдание за жестоко убииство"Ама той ми ебеше жената" също не е оправдание за жестоко убииство
296
0
 
5
 
! Отговори
Стоичкови в затвора преди 5 години
Исках да кажа: "нищо че всички медии изкараха, че починалия едва ли не е заслужавал смъртта си, защото е бил похотлив, гнусен развратник." Извинете ме за правописната грешка.
295
0
 
17
 
! Отговори
Стоичкови в затвора! преди 5 години
За капак заедно с "умната" студентка Иванка и нейния Илия продали набързо ограбения златен синджир! Доживотна за садистите съучастници Илия и Иванка Стоичкови! Такива диви, крадливи, злобни, извратени нерваци са опасни за обществото, защото никой не е застрахован дали някой глуповат безмозъчен съпруг няма и тях да ги ограби, изнасили, направи инвалиди или трупове!