Родопчани vs. англичани: Не искат кучетата им, лаят и миришат

Спорът е за приют на бездомни животни, който ще се разраства
Обновена: 6 юли 2018 12:07 | 6 юли 2018 12:07, Александър Попов
129
Родопчани vs. англичани: Не искат кучетата им, лаят и миришат
Снимка: Булфото, архив

Жители на рудоземското село Елховец излязоха на протест срещу изграден от англичани кучкарник в селото им. По думите им, животните не има давали да спят с непрекъснатия си лай, а освен това се носело и неприятна миризма от сградата.

Кучкарникът се стопанасива от Антъни и Даян Роулс, които закупили постройката в селото през 2011 г. В нея отглеждат средно по около 100 кучета.

"От началото приютът създава дискомфорт на хората. Близо е до къщите. Хората не могат да спят от лая на кучетата. Беше направен в селото без необходимото разгласяване. Оттогава протестираме пред институциите, но ефект няма", обясни Венцислав Енев пред "24 часа".

Сега в Елховец научили, че община Рудозем е издала строително разрешение за преустройство и пристрояване на приюта за временно настаняване на бездомни кучета и котки.

Според Енев съществуването на приюта противоречи и на Закона за защита на животните, тъй като той трябва да е извън границите на съответното населено място. Кметът на Рудозем Румен Пехливанов обясни, че на чужденците им е предложено друго място за приют, но те настоявали да бъде върху техния имот.

В последните години са правени десетки проверки от всички институции, които обявявали, че англичаните имат право да отглеждат в този обект кучета.

"Единственият проблем е високото ниво на шум, но в инвестиционния им проект има мерки за шумоизолиране, затова сме дали разрешение. Моето мнение е, че наистина на приюта не му е мястото в населено място, но в крайна сметка кучетата са домашни любимци, могат да бъдат отглеждани в населено място", добави Пехливанов.

В интернет страницата на фондацията Rudozem Street Dog Rescue англичаните са описали дейността си като служба за спасяване на кучета от улицата - Rudozem Street Dog Rescue.

Англичаните пък искат да обновят обекта си, тъй като е единствена надежда за бездомните четириноги. И декларират, че имат екипи за осиновяване в други страни и намират домове с добри стопани на приемните си кучета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучкарството е психическо заболяване, което не подбира националност.
87
10
 
20
 
! Отговори
дядо ставри преди 5 години
ей тез англичани ни напъплиха и оттърване няма, като въшки се множат по целия свят
86
20
 
15
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Трябва да се приготвят лакомства с карфици за кучетата и да се хвърлят в кучкарника за да се реши ефикасно проблемът.
85
8
 
21
 
! Отговори
казаХ преди 5 години
Брекзитчийте Антъни и Даян Роулс да потеглят към мъгливия Албион заедно с 100те.
84
25
 
23
 
! Отговори
Алла преди 5 години
Ако *** спрете да си изхвърляте кучетата на улицата няма да ги има тези проблеми. Срамота, хората се опитват да помогнат. Какви хора сте бееее???
83
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия или ги пере сачмата,или кярат яки кинти от псетата...като им знам породата,поскоро е второто..
82
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Германия и в лагерите така е билокойто не ги потърси ги умърттввавали хуманно
81
16
 
13
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Англичаните най ги е страх от "Новичок"!Да пуснат слух,че в селото се съхранява такъв и англетата ще фирясат.
80
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за това дали дера и ядът, нека си кажат те самите, ама като нищо ще земат да излеят в рякътъ едно буре Новичок, та после немоим една световна титла по футбол да спечелим
79
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нашенци да ги щракнат как колят, дерат и изяждат кучетатаи от какви кожи търлици, навуща, *** и якета носят.ако англейките кашлят-туберкулоза носдятАхтунг
78
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ***,не стига че чужденци искат да се погрижат, за това което сме сътворили.., не били съгласни.Грижете се тогава,хранете ги Вие сте ги захвърлили във вашия район.
77
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес кучкаря на пазаракуче за клане докаратлъсто,мазно и дебело,зло и слънце невиделоВиетнамецът Ха Шинго премери със аршини без думи в този денго закупи възхитенВ къщата си бира пи,песа с нож разполовии го сготви със оризгъби,лук,вино и грисСлед вечеря бай Ха Шинпромълви на своя син:Беге пес е най от сой,тъй да знаеш сине мой!
76
5
 
21
 
! Отговори
Хамбург преди 5 години
Тук бездомните животни моментално се настаняват в приют,който е в рамките на града и престояват там 2 месеца.Ако до тогава собственик или осиновител не се появи,се умъртвяват по най хуманен начин.Германия е първата държава в Европа в който насилието над животни е криминализирано!
75
7
 
21
 
! Отговори
бързо решение преди 5 години
Незабавно да се открие виетнамски ресторант.
74
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"това може ли да се случи в английско село".........Не, това не може да се случи в английско село, но поради причини съвсем различни от тези за което предполагаш, а именно:В английските села няма бездомни кучета, защото първо общинските и доброволческите организации не биха допуснали да има бездомни кучета или котки и второ и по-важно - англичаните не гледат на животните като на предмети от които извличаш полза и после захвърляш.Така, че другарю селски патриот отново си в заблуждение
73
3
 
24
 
! Отговори
бай х преди 5 години
... това може ли да се случи в английско село ?
72
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пехливанов, не може да имаш 100 кучета домашни любимци.Това е патология. А и тези англичани с приюта допринасят за увеличаване на кучетата защото те се размножават.Като им спре финансирането по изхранването ще пуснат кучетата да вилнеят на свобода.В приют се държат кучета определено време докато не се осиновят.Ако няма осиновени се евтанизират.Ако не спазват тези норми,приютите да се затварят и всички животни да се евтанизират.И точка.
71
28
 
16
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Браво на англичаните
70
5
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Гаанчееее, не ти ли омръзна да се подиграват ежедневно с теб бе ***----Щом си пуснал нета, значи преведоха на *** парите за ТЕЛК-а , така ли ?Щото 1 седмица никакъв те нямаше?
69
0
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
веднъж попитах,но моменталически ми батърдисаха въпроса...Наивно ще опитам пак:-Като какво ще рече това "vs."?..-Няма ли подходящ израз в един от най-богатите езици на планетата-българския?