Родопчани vs. англичани: Не искат кучетата им, лаят и миришат

Спорът е за приют на бездомни животни, който ще се разраства
Обновена: 6 юли 2018 12:07 | 6 юли 2018 12:07, Александър Попов
129
Родопчани vs. англичани: Не искат кучетата им, лаят и миришат
Снимка: Булфото, архив

Жители на рудоземското село Елховец излязоха на протест срещу изграден от англичани кучкарник в селото им. По думите им, животните не има давали да спят с непрекъснатия си лай, а освен това се носело и неприятна миризма от сградата.

Кучкарникът се стопанасива от Антъни и Даян Роулс, които закупили постройката в селото през 2011 г. В нея отглеждат средно по около 100 кучета.

"От началото приютът създава дискомфорт на хората. Близо е до къщите. Хората не могат да спят от лая на кучетата. Беше направен в селото без необходимото разгласяване. Оттогава протестираме пред институциите, но ефект няма", обясни Венцислав Енев пред "24 часа".

Сега в Елховец научили, че община Рудозем е издала строително разрешение за преустройство и пристрояване на приюта за временно настаняване на бездомни кучета и котки.

Според Енев съществуването на приюта противоречи и на Закона за защита на животните, тъй като той трябва да е извън границите на съответното населено място. Кметът на Рудозем Румен Пехливанов обясни, че на чужденците им е предложено друго място за приют, но те настоявали да бъде върху техния имот.

В последните години са правени десетки проверки от всички институции, които обявявали, че англичаните имат право да отглеждат в този обект кучета.

"Единственият проблем е високото ниво на шум, но в инвестиционния им проект има мерки за шумоизолиране, затова сме дали разрешение. Моето мнение е, че наистина на приюта не му е мястото в населено място, но в крайна сметка кучетата са домашни любимци, могат да бъдат отглеждани в населено място", добави Пехливанов.

В интернет страницата на фондацията Rudozem Street Dog Rescue англичаните са описали дейността си като служба за спасяване на кучета от улицата - Rudozem Street Dog Rescue.

Англичаните пък искат да обновят обекта си, тъй като е единствена надежда за бездомните четириноги. И декларират, че имат екипи за осиновяване в други страни и намират домове с добри стопани на приемните си кучета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименПука ми, кво ще върнат;))) Квото дойде от Албиона, все е лошо.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГробокопачНедей знай много за да не ни върнат обратно половин милион българи
26
1
 
37
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
тук каквото и да се направи е Абсурдно ! Не нормално !- прави са селяните ,че не могат да търпят приют до къщата си - англичаните хубаво искат да се грижат за животните , ама да идат на 2 км от селото.аз също обичам животните ,но не бих търпяла 100 кучета до къщата ми
25
7
 
7
 
! Отговори
24 преди 5 години
Не комунизьма, който дойде от островитяните между другото а блюдолизещата западно ориентирана интелегенция.
24
10
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Сега ще разберете, за "родопското гостоприемство";))), което има и една съвсем друга страна, когато минат трите деня и ви свършат парите;))))Хахахахаха.. Английски заселници, нямат място в България. Не за това са ляли кръвта си, дедите ни, за да се насели България с крадци и пирати от мъгливият Албион!
23
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този кмет говори глупости и не е зле да започне да защитава интересите на съгражданите си, не са мъгливото "право". От 30г. съм кучкар, но мисля, че англичаните злоупотребяват. Домашни любимци ок, ако гледаш най-много 3 кучета. А сто кучета вече е напълно неприемливо в границите на населено място. Да ги принудят да преместят приюта извън селото.
22
4
 
15
 
! Отговори
за англетата, преди 5 години
пиенето на вино в което кралицата се е подмивала е знак на изтънченост и патриотизъм.
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разположете бли, о около 20 кошера с пчели и ще решите проблема и кучетата и наглите селяни от Англия.
20
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дедите им не са живели в комунизъм.Отпиши ги тея. Сега като пораснат сегашните дето са родени след 1989 г. и започнат да си отстояват правята, тогава ще е друго, до тогава ще е така.Комунизма разруши всичко в българина.
19
3
 
29
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Чакайте сега.Нали има ЕС директива която забранява отглеждане на животни в населени места.Какви разрешителни на местно ниво.Пак два аршина
18
25
 
6
 
! Отговори
Кръстьо Перушки преди 5 години
До До 11Хиляда пъти предпочитам англичаните пред пияни те алкаши които в наглостта си се опитват да налагат езика си, Черноморието е вече руски анклав!
17
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе те и кравите и прасетата миришат, ама *** е свикнал с тая смрад и не му преши, че кравата му се е изходила на прага пред къщата. *** най - го е страх да не се мине и да не настине
16
5
 
16
 
! Отговори
АНГЛЕТАТА преди 5 години
ЗАЩИТАВАТ КУЧЕТАТА, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПРОДАВАТ ОФЧИЦИ НА ИДИЛСКИТЕ "ПРАВОВЕРНИ" С ФРИЗИРАНИ ЗАДНИ ЧАСТИ.
15
6
 
11
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Туба бензин е 40лв. Щом всички институции са решили, че обекта е законен... Сега след месец, като започне кампанията на дървената мафия с горските пожари. Ама хеликоптера падна, трябва трезва преценка, че то и армия няма. Да не запалите селото! Умната!Само помислете, дедите ви, тук ли щяха да се жалват?!
14
6
 
21
 
! Отговори
game1 преди 5 години
да си одат у англиьо !!!не ни требват такива !! аа да си вземат и кучетата най-добре като са толкова 'загрижени' !!!
13
8
 
41
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Англичаните сте уникална пасмина.... Мислите си че като излезете навън можете да правите каквото си искате и да налагате на хората своите разбирания. Предполагам остатъци от колониалните ви мераци.... Нямаме нужда цял свят да живее тук още по малко вие. Взимайте си песовете и си ги сложете в къщата в Англия да видим колко ще ви тръпят съседите там.
12
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
Тате да не те е правил в някой от "само за мъже" клубовете ви? Ако са сеършили бездомните кучета на острова ходи да спасяваш в Африка.
11
20
 
21
 
! Отговори
англичанин преди 5 години
Според мен с тази природа, земя, вода, планини и море, ако дойдем ние да управляваме и да живеем в тази страна веднага от цял свят ще поискт да живеят в България.Та едва ли ние сме ви проблема.Вие 75 г. търпите едни престъпници на власт, дето във всяка нормална държава щяха да са по дърветата окчени с въже за шията.Ама сега им миришело.А пенсията 200 лв. не ви ли "мирише"?А заплата от 500 лв. не ви ли "мирише"?
10
2
 
31
 
! Отговори
хаджи ББ преди 5 години
Има решение на въпроса е то се казва Валери Симеонов, той е човека който се бори за тишина. Обърнете се към нето и въпроса ще бъде решен, освин това не се бои да налита на чужденци.
9
3
 
40
 
! Отговори
До англичанин преди 5 години
Взимаш си чантичката шапката и заминаваш обратно в Албиона тъкмо можеш да научиш че не е необходимо да имаш два крана един за студена и един за топла и че тук вече има смесители за водата