Качваш се на такси, получаваш касова бележка за пица и ракия

Двойно са скочили нарушенията спрямо миналата година
7 юли 2018 14:45, Петя Славова
45
Качваш се на такси, получаваш касова бележка за пица и ракия
Снимка: архив, Булфото


За такси услуга клиент получава касова белжека за пица, кола и ракия. Това е само един от сигналите за нарушение на таксиметрови шофьори, обяснява Нова тв.  По данни на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" тази година нарушенията са скочили двойно в сравнение с миналата. Вече са наложени санкции  за над 150 000 лв.

От началото на година агенцията, съвместно с МВР и "Икономическа полиция" са извършени специализирани проверки на Летище София. Констатирани са над 3600 нарушения и са съставени актове на стойност над 75 000 лв.

"Няма лимит на нарушенията, но има нарушения, които предвиждат отнемането на разрешителното на лекия таксиметров автомобил, включително ако няма съответните документи, самият автомобил се спира от движение за 6 месеца. При повторно за 1 година”, обясни Дамян Войновски от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Ако обаче таксиметровия шофьор запази своето разрешително, то той може да продължи да практикува, използвайки друг автомобил.

По данни на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"  нарушенията до средата на 2018 г. са 530 и са наложени глоби за над 150 000 лв., с което се отчита увеличение в сравнение с 2017 г.

По закон всеки таксиметров шофьор трябва да разполага с документи за него и за автомобила, че може да извършва тази дейност. При липса на някой от тези документи или установяване на нелоялна търговска практика, глобата може да достигне до 50 000 лв. За нарушители следят както изпълнителна агенция "Държавна администрация", така и Комисия за защита на потребителите. А съветът на контролните органи е винаги да избираме лицензирани фирми и автомобили и да следим за спазване на регламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VSEKI ROM V SOFIA S TAKSI.
30
0
 
6
 
! Отговори
йори преди 5 години
Краде,лъже и ***!Къде се случва пак,в БГ мили хора!
29
0
 
5
 
! Отговори
ЧИКАГО преди 5 години
АХАХАХ КАКВО ТОЧНО ОПИСАНИЕ ЗА ТАКСИТАТА В УСА ТОЧНО ТАКА Е.БРАВО ПИЧ
28
1
 
6
 
! Отговори
Чукча преди 5 години
Еми като не платиш глобата,няма подновяване на разрешителното.Ако искаш плащай.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е - не колко са наложерите глоби, а колко са събраните!
26
2
 
10
 
! Отговори
... преди 5 години
Бърше лоясалата брада с ръкава и сумти на някакъв странен език.Кървясали очи от 18 часова смяна,а като се усмихва,се чудиш дали не реве.Ефинствената свежест идва от ментовия аромат на залепената дъвка.Излизаш от таксито щастлив,защото кошмарът е в миналото.И си мислиш...това такси и този брадат до кръста ***,ако се появят в България,дали на третия курс няма да влезе в централните новини с вързана за ауспуха брада?
25
1
 
12
 
! Отговори
... преди 5 години
Ревете срещу такситата в България,защото не сте ползвали такова в Щатите.Някакъв пакистански талибан с чаршаф на главата,колата му-***.Вътре смърди на имамбаялдъ,овнешко и пот,опаковки на макдоналдс под седалката,а той смуче еднолитрова,мазна чаша.Защепена дъвка на кормилото.Скача с единия крак на ***,а другия на спирачката-ролеркостър,а на джама виси диск с фетви на арабски.За 5 мили-35 долара,забравяш за бележки и други глезотии.
24
0
 
6
 
! Отговори
Пак съм аз преди 5 години
Това е страхотна бизнес идея, микробус такси-ресторант... Возиш се и ядеш...
23
3
 
8
 
! Отговори
ined преди 5 години
От Дянков са се научили - взе 170'000'000 лева от касата, а остави касова бележка за постна пица
22
1
 
9
 
! Отговори
ЦОЛЕ преди 5 години
Е НАЛИ Е БЕЛЕЖКА
21
0
 
15
 
! Отговори
нагли политици преди 5 години
3600 нарушения и са съставени актове на стойност над 75 000 лв.Това е повече от покъртително.Средно по 20 лева глоба.Не ми се коментира повече.смърт !
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В кой век живеете , не знам ! Сваляш едно от приложенията за София за 30 секунди , и след 1 минута си поръчал такси ! Позиционирате по джипиес , виждаш колата като се движи към теб , и ти дава ориентировъчна цена за пътуването .Даваш оценка за обслужването , и ако имаш проблем с шофьора , си оставяш коментар .Кой нормален човек би си хванал такси от улицата , като баш социопатите са сред копърките и ментетата !
19
9
 
3
 
! Отговори
да ме фанете... преди 5 години
За повечето който пишат тука редовно такси е това ,което вози на най-ниската тарифа за определен град ,НО има едно положение ,че редовна е тарифата ,която е определена от съответната община и тя винаги варира в определени граници за Пловдив е от 65ст за км. до 1.20 за км. първоначалната също варира, престоя също варира и всеки таксиметров шофьор които не е примерно шофьор в дадена радио фирма може да кара доста по скъпо и това е напълно законно и не е никаква копърка и мошенник.
18
0
 
28
 
! Отговори
Черен таксист преди 5 години
А бай М ангау как издава касова бележка като е неграмотен!?
17
1
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
разбира се, че само мъжа на сашо дончев има против свободата на словото!
16
0
 
20
 
! Отговори
Панталеев преди 5 години
Защо Столична община издава разрешителни,на автомобили който явно са ментета на Ок Супертранс.Yellow такси нямат ментета защото са на Пеевски и има ли менте веднага се отстранява по мутренският начин,елементарно за България.
15
2
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Едрите бизмесмени не плащат реални данъци, властта и прокуратурата ги пази, а защо да няма копърки-таксита!!!???Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!
14
1
 
13
 
! Отговори
Сссс преди 5 години
Каква глупост сте писали."Ако обаче таксиметровия шофьор запази своето разрешително, то той може да продължи да практикува, използвайки друг автомобил." Разрешителното се издава на автомобила. Ако се издаваше на шофьора доста неща щяха да се променят към по добро.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз затова си карам моята си кола.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В европа тоя проблем отдавна е забравен.И как да се оправи Бьлгария след като сами сия крадете!!!