Заради валежите: Над 150 сигнала в пожарната

Най-засегнати са в Ямбол, Враца, Ловеч, Плевен, Търново и София
10 юли 2018 17:15,
0
Заради валежите: Над 150 сигнала в пожарната
Снимка: Архив, БТА

Пожарни екипи са реагирали на над 150 сигнала през последното денонощие, свързани с усложнената метеорологична обстановка, съобщиха от МВР.

Най-много са сигналите за територията на областите Ямбол, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и град София. Няма данни за пострадали и бедстващи хора.

Към момента силите и средствата на звената за пожарна безопасност участват в локализирането и ликвидирането на 29 произшествия.

В област Ямбол около 40 са сигналите постъпили в пожарната. По-голямата част от тях са за наводнени, вследствие на интензивни валежи, мазета и приземни етажи в село Роза.

От град Мизия, в област Враца, са подадени 16 сигнала за наводнени мазета и приземни етажи.

Към 13 часа яз. "Рогозен-1" е прелял и е обявено бедствено положение от кмета на общината.

Екипите на Столичната пожарна са получили десетки сигнали за наводнени приземни етажи на жилища, основно в зоната на Малинова долина и кварталите около южната дъга на Околовръстния път.

В област Ловеч продължава отводняването на 50 имота в село Катунец. Вчера придошлите води на река Катунешка заляха две мостови съоръжения, водещи към квартал с 40 жители. Осигурена е доставка на храна, вода и медикаменти.

На територията на общините Червен бряг и Плевен са постъпили 12 сигнала за наводнения. Нивото на водата в малкия язовир на с. Ракита е спаднало с над 10 см., продължава да прелива в язовир "Стопански двор". Обстановката постепенно се нормализира.

За област Велико Търново са получени 6 сигнала за наводнени имоти, вследствие от падналите обилни валежи. Наводнена е и част от четвъртокласен път между жп гара Джулюница и село Бреговица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари