HelpBook: Липса на светлина, опасни дървета и много отпадъци

Граждани сигнализират отговорните институции за нередности в страната
11 юли 2018 20:12,
0
HelpBook: Липса на светлина, опасни дървета и много отпадъци
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

През изминалите дни отново получихме сигнали чрез платформата HelpBook.info за опасни дървета във Варна. Първото се намира на ул. Найден Геров 10. Според потребителя трябва да се отреже изцяло, тъй като застрашава здравето и живота на преминаващите.

На ул. Васил Друмев 40 пък множество дървета се нуждаят от подкастряне, защото застрашават не само живота на преминаващите, но съществува опасност и от имуществени щети.

Поредното рисково дърво е пред блок 53, вход А, в ж.к. "Чайка", умоляват се отговорните органи за своемвременна реакция.

В същия квартал, на номер 52В, клоните на друго дърво пречат на светлината от уличния стълб,  а в съседство до супермаркета в блок 51 осветлението изцяло липсва.

Подобен проблем се констатира и в Русе. Вече дни наред повален стълб с указателна табела на градския транспорт лежи на тротоара и по този начин се създава опасност за преминаващите, особено в тъмната част на денонощието.

Възмутен гражданин ни пише за втори път: "Преди месец сигнализирах за това, че живеещи в кв. Симеоново, София, си изхвърлят обемиста покъщнина на площад Виктория. Столичният инспекторат отговори, че проблемът е решен. Снимката е от тази сутрин. Решен ли е? Както се вижда - има табела за глоба и видеонаблюдение, има камион на сметосъбираща фирма. Проблемът обаче е манталитетът на хората. Гладна стачка ли да обявя срещу него? Защото голяма част от съгражданите ми са прости, невъзпитани, некултурни, мързеливи, мърльовци, корумпирани, без морал и ценности. Ако бяха глобени поне двама от тези, които трупат ненужна покъщнина до кофите за смет, проблемът поне тук щеше да е решен", пише потребителят.

Сигналът от преди месеци е за нерегламентирано сметище на същото място.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари