Нов инвеститорски интерес: В Божурище, Видин и Русе...

Каним "Хюндай", правим "Дигитален път на коприната" с Китай
12 юли 2018 17:00,
15
Нов инвеститорски интерес: В Божурище, Видин и Русе...
Снимка: НКИЗ

Нов инвеститорски интерес към икономическите зони у нас регистрират от "Национална компания индустриални зони".

Над 20 нови инвестиционни заявления са подадени към държавната компания, основно за Икономическа зона София-Божурище, а от началото на тази година се наблюдава интерес и към Видин и Русе.

Това стана ясно от думите на изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес пред "Фокус".

Тя съобщи, че е  отправена покана към световния автомобилен производител "Хюндай" да реализира проект в България. Държавната компания е предложила за него терен до летището в Равнец, близо до Бургас.

Още по темата

Наскоро НКИЗ подписа и Меморандум за сътрудничество с Китайския център за развитие на информационната индустрия. Това стана по време на формата +16+1", който се проведе миналата седмица в София. Меморандумът е за изграждане и управление на платформа за обществени услуги "Дигитален път на коприната", съобщиха от компанията.

"Като компания, която е инструмент на правителството за привличане на чуждестранни инвестиции и за разширяване на инвестициите в български компании, считаме, че можем да сме полезни за подпомагането на китайските инвестиции у нас", обясни Барес.

НКИЗ бе представена и в съпътстващ събитието Бизнес форум, на който участваха над 200 китайски компании и 600 бизнесмени от Централна и Източна Европа.

Барес припомни, че важен фактор при избора на инвестиционна среда, освен местоположението и инфраструктурата, е и наличието на работна ръка. Затова и държавната компания работи активно с университетите и с професионалните гимназии.

НКИЗ съобщи и че вече работи по създаването на Индустриална зона Кърджали, с обща площ близо 95 декара. Компанията си сътрудничи и с Община Стара Загора. Местната власт там предлага за индустриални цели терен от 115 декара, разположен до магистралата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.