Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка

Детето е прието в болница с разкъсване на влагалището
12 юли 2018 08:49,
103
Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка
Снимка: bTV

9-годишно момиченце от Русия пострада в аквапарк край Равда. Детето е прието в болница с голяма кръвозагуба и разкъсвания на влагалището.

Настанено е в отделението по гинекология в МБАЛ Бургас, няма опасност за живота му. Вчера през целия ден лекарите са подавали информация към различни министерства. От прокуратурата съобщиха, че е съставено досъдебно производство, и че това е вторият инцидент, който се случва в рамките на седмица в аквапарк.

Детето е било на лагер на нашето Черноморие и е посетило аквапарка със своите приятелки и учителката.

Пързалката, на която е станал инцидента, е висока 22 метра. Условието за спускане по нея досега е било клиентът е да е висок поне 1,30 м, изискването вече е за височина поне 1,50 м., както и навършени 18 години.

"Пързалката в аквапарка е една. Назначена е съдебно-техническа експертиза. Прави се оглед на място. Тази пързалка е висока 20 – 22 метра. Говорим за ускорителна, стръмна пързалка. Детето е получило кръвоизлив, падайки в басейна", каза пред "Дарик" председателят на Районна прокуратура в Несебър Радост Бошнакова.
 
По думите ѝ, предстои да се провери спазени ли са всички инструкции за използването на съоръжението, което е единственото подобно в аквапарка.

"Аз се страхувам, не знам как децата се качват там. Говорим за голяма височина. Искам да знам дали някой от отговорните там съблюдава за реда на качване и спускане и прави ли се инструктаж, има ли табели, забранява ли се качването на деца. Всички тези въпроси ще станат ясни след проверката", допълни Бошнакова.

Мениджърът на аквапарка обясни пред bTV, че детето е получило болки в края на пързалката. Тогава е получило силни болки, кръвотечение и е било отведено в болница.

На този етап те също нямат много информация по случая и чакат официално становище. Минали са проверки, експерти, които да проверят техническото състояние на съоръжението. Има назначени няколко технически експертизи.

Вчера до обяд съоръжението е било затворено, но не е установена техническа неизправност. Новите изисквания обаче са завишени.

Детето е имало ръста, който е нужен за съоръженията, категоричен е мениджърът на аквапарта.

Било е с ръст над 130 см и е имало право да ползва пързалката. Тези пързалки свършват в коридор, където също има вода, но не е басейн, в който да се потапят.

Това е втори подобен инцидент в този аквапарк, имало е проверка, но нямат допълнителна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари