Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка

Детето е прието в болница с разкъсване на влагалището
12 юли 2018 08:49,
103
Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка
Снимка: bTV

9-годишно момиченце от Русия пострада в аквапарк край Равда. Детето е прието в болница с голяма кръвозагуба и разкъсвания на влагалището.

Настанено е в отделението по гинекология в МБАЛ Бургас, няма опасност за живота му. Вчера през целия ден лекарите са подавали информация към различни министерства. От прокуратурата съобщиха, че е съставено досъдебно производство, и че това е вторият инцидент, който се случва в рамките на седмица в аквапарк.

Детето е било на лагер на нашето Черноморие и е посетило аквапарка със своите приятелки и учителката.

Пързалката, на която е станал инцидента, е висока 22 метра. Условието за спускане по нея досега е било клиентът е да е висок поне 1,30 м, изискването вече е за височина поне 1,50 м., както и навършени 18 години.

"Пързалката в аквапарка е една. Назначена е съдебно-техническа експертиза. Прави се оглед на място. Тази пързалка е висока 20 – 22 метра. Говорим за ускорителна, стръмна пързалка. Детето е получило кръвоизлив, падайки в басейна", каза пред "Дарик" председателят на Районна прокуратура в Несебър Радост Бошнакова.
 
По думите ѝ, предстои да се провери спазени ли са всички инструкции за използването на съоръжението, което е единственото подобно в аквапарка.

"Аз се страхувам, не знам как децата се качват там. Говорим за голяма височина. Искам да знам дали някой от отговорните там съблюдава за реда на качване и спускане и прави ли се инструктаж, има ли табели, забранява ли се качването на деца. Всички тези въпроси ще станат ясни след проверката", допълни Бошнакова.

Мениджърът на аквапарка обясни пред bTV, че детето е получило болки в края на пързалката. Тогава е получило силни болки, кръвотечение и е било отведено в болница.

На този етап те също нямат много информация по случая и чакат официално становище. Минали са проверки, експерти, които да проверят техническото състояние на съоръжението. Има назначени няколко технически експертизи.

Вчера до обяд съоръжението е било затворено, но не е установена техническа неизправност. Новите изисквания обаче са завишени.

Детето е имало ръста, който е нужен за съоръженията, категоричен е мениджърът на аквапарта.

Било е с ръст над 130 см и е имало право да ползва пързалката. Тези пързалки свършват в коридор, където също има вода, но не е басейн, в който да се потапят.

Това е втори подобен инцидент в този аквапарк, имало е проверка, но нямат допълнителна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
11
 
! Отговори
Дядо Либен преди 5 години
В този парк когато и да отида винаги има инциденти. А ако случайно не станеш свидетел на такъв , кръвта от туристите се вижда по плочките и съоръженията. За контрол и организация ...хмм...само като чуя въобще тези думи ме напушва смях че въобще някой още говори че има нещо такова в България.
52
5
 
5
 
! Отговори
Do 92 преди 5 години
Еми като изгонихте нас БГ туристите, с тези ще работите!
51
1
 
20
 
! Отговори
Ivan преди 5 години
Горкото дете. Това което се е случило е ужасно! Не мога да си обясня как е възможно да има разкъсвания. Ужас!
50
1
 
11
 
! Отговори
турист преди 5 години
До до турист-аЕдно е натъртени макари, друго е разкъсно-контузни рани на влагалището.Друг е въпроса, че на екстремните съоражения трябва да има аниматор, които да инструктира и малолетни да не се допускат. Освен телесни повреди те предизвикват силен стрес, който е възможно да повлияе зле на крехката детска психика.
49
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 86Вреш, бля! Руснаците не са ангели, но имат много добре тренирана, разработена алкохолдехидрогеназа. Това при тях е в гените им. Западняците са жалки - напиват се от две бири! Руснаците много рядко се бият, за разлика от нашенците!
48
2
 
9
 
! Отговори
до турист-а преди 5 години
Повярвай може ,а ако видиш пързалката или се пуснеш по нея ще разбереш защо . Представлява права пързалка и накрая просто "потъва" във водата малко по малко. Скоростта е доста голяма , а накрая спирането е за 2 метра , като ти се разтварят краката и спираш с каквото имаш между тях. По принцип раздават "килимчета" за да го сложиш между краката - аз не го взех и съответно ме боляха половин час тъ$аците след това и с триста зора излязох от пързалката
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 73Арменци ни клали! По-гнъсна османлийска идиоtия не бях чел! Защо не ви изгонихме до един от нашата България, да си ходите в бок-залян ана-ватан! Ех, Тодоре, едно нещо не свърши докрай!Независима Армения под руско робство!
46
7
 
14
 
! Отговори
турист преди 5 години
Такова нараняване само от вода не може да се получи. Възможно е момиченцето да е сложило твърд предмет в банските си - ключ или нещо ценно. Възможно е някой гадняр да е поставил твърд предмет в края на улея и детето да си е ударило слабините.Спомням си преди 30 години първите водни пързалки във Варна. Някакъв изверг беше набил пирони през ноща. На сутринта стана мазало...
45
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА на брат ми пияни руснаци му пукнаха главата с метната бутилка бира, а в полицията го караха да подписва че няма да повдига обвинения, иначе казаха че няма да допуснат лекар да го прегледа. Ех че хубави туристи са руснаците и колко лошо се държим ние с тях.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не разбрах... Детето е нямало 18г т.е. няма право да се спуска.. или аз съм нещо ***... :)
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не политизирайте нещата, всички тия неща се правят да подмамват децата и родителите да си дават парите. Няма тука, няма там.
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнтиръшаИмам един 9 мм перфоратор! Действа безгрешно. Ако нещо капитално го объркате, ще те намеря!
41
5
 
13
 
! Отговори
Роки преди 5 години
Сериозно не мога да си представя как може да получи нараняване на влагалището.
40
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май първият мензис дошъл на пързалката.
39
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайки ги руснаците как нагло се държат, как все те са прави и никой не може да им забрани нищо, се сещам как са се държали и учителката и децата с персонала в парка.
38
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Ами родителите му не са ли чули, че в България е така ?Представи си какво е в Русия щом идват тук!
37
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм съдебен лекар, но тези травми ми звучат като да са от изнасилване. Алкохолизираният й баща проверен ли е.
36
4
 
3
 
! Отговори
Stomin преди 5 години
До Анонимен *** с претенции за начетеност кой ти каза че твоите измислици имат нещо общо със действително станалото
35
4
 
8
 
! Отговори
до 61 преди 5 години
Ти пък какъв *** си ? Слушаш Ердоган ТВ ли ? Всяко едно от тези неща се е случило и само тъпирския турски мозък може да се самозалъгва, че тези неща са лъжа. Дори арабелите имат истории за кланетата правени от турските войски на своя земя. А докато говорим тези *** зверстват из Сирия. Самоубий се !
34
0
 
13
 
! Отговори
ма верно този форум преди 5 години
е пълен с ***! в статията пише, че рускинчето е било на летен лагер в България. на водната пързалка го е довела учителката. детето е в болница с жесток кръвоизлив и разкъсвания от съоръжението, което не е за толкова малки деца. ми четете, вместо да пишуркате глупости и цинизми, простаци такива!!!