100 000 лв. допълнително за разкопките в Хараклея Синтика

Всеки ден там се откриват нови археологически находки
13 юли 2018 09:40, Петя Славова
7

Вчера министърът на културата провери археологическите работи в античния град Хераклея Синтика, след като правителството отпусна допълнителни 100 000 лева, за да продължат разкопките, предаде Bulgaria ON AIR.

Металодетектор открива нови части от античния град на племето на синти - Хераклея Синтика. За да могат да продължат с проучвателната дейност, археолозите се нуждаят от още средства.

На предишната си визита, Борисов отпусна допълнителни 100 000 лева. Днес, на място дойде и министърът на културата Боил Банов, за да провери работния процес.

На визитата на министъра се зададоха и въпроси за бъдещето на Рупите, след като преди месец се появи информация, че нов хотелски комплекс ще изникне на метри от храма на Ванга.

Предстои и обществена дискусия по темата в Петрич.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Пирин преди 5 години
До Анонимен 6 Родоотстъпничество е да си зарежеш родината в Азия , за да дойдеш на Балканите, където да проговориш нов език. Да си продадеш всичко , което си бил и да ти остане едното голо име, което дори не го произнасяш като предците си. Ами, не, това не ме касае, нито комплексите които ви създава. И не говори от името на македонците, говори само за себе си. И не ме заплашвай !
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПиринВиж какво, съвременните македонци имат цялото ни съчувствие - измъчен братски народ, мачкан от комунисти, титовисти, сталинисти и какви ли не гади..ни, в т.ч. родни наши, промиван му е мозъка от българофоби десетилетия, мачкани, разстрелвани, затваряни. НО, такива като тебе трябва много да внимават да не настъпят мотиката, защото, ако за тяхното има оправдание, то твоето си е съзнателно родоотстъпничество. Да не ти яде .... баница, българска баница, де.
5
0
 
7
 
! Отговори
Мирмидонец преди 5 години
До ПиринАлоу, това е била лятната резиденция на хан Кубер.
4
18
 
2
 
! Отговори
Пирин преди 5 години
Античния град не е на племето синти, както пишете, а е МАКЕДОНСКИ град. Но понеже от думата македонци / македонски в България ви пари, пишете лъжи. Но не можете да избягате от истината - това е МАКЕДОНСКИ град, основан от Филип II, изграден и населяван от македонци. Няма какво да се плашите, Пиринския край винаги е бил Македония и винаги ще си остане, все едно кой го владее, защото тука няма друга история освен македонската :)
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оправете си заглавието.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...... Борисов отпусна допълнителни 100 000 лева. " ?????????????????От собствения си джоб?
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой води ли статистика колко от находките напускат България по незаконен начин?Обществеността информирана ли е за шуробаджанашките връзки между "учЕните", настанени в Археологическия институт с музей при БАН и колко от хората,работещи там пък са близки роднини на други лица,работещи в други институти на БАН?Наука или абонамент за заплати, осигуровки и трудов стаж?Кой информира индивидите, занимаващи се с иманярски бизнес? Кой им казва кое колко е ценно?Какъв хонорар получава за тези услуги?