Петък, 13-ти: Слънце и дъжд, жега и бури!

Температурите ще стигнат до 34°, прогнозират синоптиците
13 юли 2018 07:41,
0
 Петък, 13-ти: Слънце и дъжд, жега и бури!
Снимка: Reuters

Днешният петък, 13 юли, ще е слънчев, на много места дъждовен и горещ до 34 градуса. Това прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН, цитирани от "Фокус".

Преди обяд ще бъде слънчево, а след обяд на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските и източните райони от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевична дейност. Възможни са и градушки.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°, сочи прогнозата.

Преди обяд и по Черноморието ще бъде предимно слънчево, но след пладне и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно по северното крайбрежие, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад.

Максималните температури ще са 28 - 30°. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 25 – 26°.

Преди обяд в планините съкщо ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 16°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари