Протест на животновъди затвори пътя София - Варна

Искат държавна помощ от минимум 20 лв. на животно
13 юли 2018 15:37, Анисия Иванова
9

Национален протест на животновъди затвори пътя София-Варна. Основните искания на овцевъдите и козевъдите са държавна помощ от най-малко 20 лв. на животно, която да компенсира загубите в бранша по време на действието на отменената от съда Наредба за директните плащания.

Освен спешни промени в политиката в бранша, животновъдите искат и оставката зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров, съобщава Bulgaria ON AIR.

Вчера животновъдите протестираха срещу решението за унищожаване на овце и кози в региона заради заразата. Те блокираха пътя към трите селища, където предстои умъртвяване на близо 2000 животни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Ф. Д преди 5 години
Тази работа намери са.... Отровата с която евтанизират овцетата е с изтекъл срок на годност!!!!! Просто е трябвало да се унищожи някъде!!!!!
8
0
 
3
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Обезщетението за едно умъртвено животно трябва да е минимум 100 лв. До умъртвяването му стопаните са полагали ежедневни труд и усилия за поддържането на живота и здравето му. Никоя пара не може да замени емоционалната връзка между стопанин/стопанка и животно. В моите очи това е геноцид. Преди 100 години България имаше над милион едър и дребен рогат ***, да не говорим за овци и козе. Огнището на чумата трябва де се унищожи на място и в радиус от 1 км. от него. Не унищожавайте поминъка!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е един мързел и плаче за колективно гледане на животни. Търси начин да яхне колектива..Хората на запад са разбрали че печели тоя който си гледа животните без началник.На животно е 50 евро не лв.
6
3
 
9
 
! Отговори
долубойко преди 5 години
До Стига глупостиББ - най-простият министър-председател в историята на човечеството, опростачи и доразсипа България. Материал има, но "майсторът" е некадърен!
5
1
 
13
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Кой да работи повече бе, мъдyрко?! Пролетариата ли?! А ти по стар партиен почин да разпределяш благата - едно за теб и едно за народа, а? Ти в обор влизал ли си? В ***? Как се пасат *** виждал ли си? Ама как се изкупува продукция от животновъд за жълти стотинки, произведена с пот и кръв сигурно знаеш, а?
4
19
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 5 години
Ако се оплакваха по-малко а работеха повече щяхме всички да сме по-добре но българина обича да мрънка и да не работи.Колкото и да се мъчи ББ да направи от БГ свястна държава с кофти материал не виждам как ще стане.
3
0
 
20
 
! Отговори
Елхово преди 5 години
Какви 20лв а на следващата година този човек като е без животни.Как да се прехранва? Истината е ,че има квота за внос на млято от Европа и трябва да се изпълни.
2
0
 
15
 
! Отговори
хх преди 5 години
Нека да се разбере кой прие споразумението за НАЙ-НИСКИ СУБСИДИИ за животновъдите в целия европейски съюз - МЕГЛЕНА КУНЕВА ПРЪМОВА
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете от коя "зараза" де, не че не знам. Все пак е публикация, трябва да има завършеност и пълнота.