Сълзите на баба Тодора срещу чумата: Нямам болни животни!

Как ще бъде решен проблемът?
Обновена: 14 юли 2018 17:37 | 14 юли 2018 11:30, Александър Попов
210
Сълзите на баба Тодора срещу чумата: Нямам болни животни!
Снимка: Facebook

Баба Тодора е на 68 години, от село Шарково. Гледа кози, има и агнета. Но всичките животни ги грози евтанизиране заради чумата сред животните в района.

"Много са ми хубави животните. Това са моите деца. Никой не ми е казал, че имам болни животни. Всички са здрави. Няма да мога да преживея тази болка, ако ми убият животните. Бих легнала аз, вместо да ми убият животинките. Кажете ми какво да направя. Това е някаква афера”, каза тя пред радио "999".

"Казаха, че от ЕС казали, че където има зараза не давали да се лекуват животните. При мен няма. Наредете се до мен, за да спасим, това, което държавата прави", призова Тодора.

Според нея искат да обезлюдят района и затова се избивали животните.

"Не мога да кажа как ще продължи живота ми. Ще си живея с пенсията или ще си умра с животните. Нямам пистолет, бих ги избила тия хора. Във вас ми е надеждата", каза през сълзи баба Тодора.

Ветеринарните власти обаче са категорични, че животните трябва да бъдат евтанизирани, за да не се пренесе болестта и в други райони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не прочетох в нито един материал някой от службите за санитарен контрол, от ветеринарните служби да бъде привлечен към отговорност, че се допускат огнища на зараза и последващи злини. когато стана бягство от затвора, веднага искаха оставки на началници догоре. Сега ( и в много, за съжаление) подобни случаи, началството ни лук яли, ни лук мирисали. Къде е контролът?
146
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин избби 25 млн съветски граждани и даже паметници има. За тези жертви не плачете, нали ?
145
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 147.И през време на соца. Развитете ТКЗС И КОЛХОЗИ не можеха да конкурират вълната от Англия. Като Англия никога не е имала ТКЗС и никога юколхоз.
144
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има определени начини за борба с чумата и няма значение ГЕРБ или БСП са на власт.Просто трябва да се спази определена процедура за да се предпазят останалите животни.Това е технически акт, а не самоцелни иззбиеане на животинки.
143
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете болните животни, нека всички се заразят, да спре износа и производството на месо и мляко, колбаси, сирена...Тогава наистина ще внасяме 30 годишно месо от Ирландия, понеже сме оставили всички наши животни да се заразят :)
142
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази бабичка ако е професионалист веднага ще реагира на първия ден. И ще си изисква обещетението. От една болна коза се заразява всичко.
141
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които говорят за пазарна стойност, да се поразходят до Арабския полуостров, до Северна Африка, да попитат хората каква е там цената на едно животно, което дава дългогодишно мляко, вълна. Което се отглежда с растителна храна. Да попитат в страните, богати от петрол.Защо в България изчезнаха вълнените платове? Защото са много скъпи. Защо сега са толкова скъпи за нас, че се обличаме с найлон? Защо се унищожи елитно производство?
140
0
 
1
 
! Отговори
До аз ли преди 5 години
Ако си 105 или 86 да тииииииии.
139
2
 
24
 
! Отговори
До 141 преди 5 години
Наистина ли мислиш, че ще платят обезщетение за животните? Колкото дадоха след градушките и след наводненията от язовирите. ГЕРБ знам само да взема и лъже.
138
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от тази мантра ПАЗАР, пазарна стойност!!!! Ай, да пуснем Караянчева или Цачева на пазара, да им видим пазарната стойност!!!!
137
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си купувам домашно мляко повече от 10 години и не само няма угризения на съвестта, а го правя съзнателно, защото ценя труда на хората и считам, че държавата ги ограбва чрез високомерната си политика към тях.
136
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко евтаназирано животно ще бъде компенсирано с пари на пазарна стойност!Няма загуба за стопаните!
135
2
 
14
 
! Отговори
заблеяало ми агънце преди 5 години
Не е ли СРАМНО да се смятаме за напреднали и цивилизовани, а да си СЪЗДАВАМЕ непрекъснато огнища на зараза, които да потушаваме с масова смърт? Наскоро имаше и други масови убийства на животни, мисля, че прочистваха от патици. Каквато и да е причината, не говори нито за умна организация на покупко-продажба, нито за умно отглеждане, нито за напредък в медицината. Ако го види едновремешен каракачанин, ще се обърне в гроба.
134
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалшивци, какво става с подписката в помощ на бабичкат? Нали уж я защитавате? Айде давайте дела! Не само плюнчене пред екрана. И утре сутринта идете на ъгъла на блока да си купите "домашно" мляко от някой подобен индивид, който за последно е виждал сaпун на сватбата си.
133
1
 
19
 
! Отговори
До 123 за P.R преди 5 години
Ако Нещастието на жената е пиар предпочитам да ни занимават с него отколкото със силиконови противни плейметки с изкуствен джуки. Ако ги сравним с бабичката,те ще излязат много по-прости и ограничени. Ако ви е забавно да гледате простотиите на биг брадър където не помня коя,, умница" била казала, че столицата на Франция е Белгия. А после показват купени дипломи колко са интелигентни, готови за калинки в парламента.
132
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помнете ми думите - тази жена ще се окаже с малка пенсийя и 2 апартамента в София!
131
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статия е написана за да се охули Държавата.И така правят червените каскети.Но Държавата са всички хора в нея, заедно с тази баба.Плете Държавата - значи плюете и себе си.
130
20
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Баба Дора медицински експерт ли е за да казва кои кози са болни от ЧУМA и кои НЕ? Бабата ще продава ли мляко от козите си и ако пламне ЕПИДЕМИЯ от чумa, готова ли е да отговаря пред съда???? А козето месо?
129
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проби и да се вземат, те могат да са отрицателни. Животните могат да са носители, без да са болни. Затова по света се прави санитарен пояс около огнището на епидемията. Не се чака, а се действа бързо. Жертва се малко, за да се спаси много. Сълзи и закани са убийства са страничен ефект.
128
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо просто не вземат проби?Просто е.Но явно не искат,наистина искат да обезлюдят районите и убият дори най-дребните производители,които с това се изхранват,защото пари няма откъде да получат.кога и у нас като в Румъния,ще се проведе чистка?