Роми – недоволни. Биха сестра в Спешното в Горна Оряховица

Усетих удар в гърба, спомня си дежурната сестра
15 юли 2018 13:45, Петя Славова
203

Пореден случай на нападение над медицинско лице. Този път срещу дежурна сестра в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица. Инцидентът е станал в четвъртък през нощта, а по случая е образувано бързо производство.
Още по темата

Сестра Нела Радева имала нощно дежурство в спешното отделение на болницата. В 3 часа след полунощ там била приета възрастна жена с диабетична криза, а с нея били още шестима придружители, всичките от ромски произход.

"Единият от придружителите ме попита какво е състоянието на жената, какви са ѝ изследванията, аз казах лекарят ще ви даде обяснения. При което след мен чувам викове и крясъци: "Какво ти струва ма, да дадеш обяснение". В момента, в който извадих едно стъклено шише, за да пия чай, въпросният човек влезе съвсем спокойно вътре", сподели жената пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Агресивният мъж започнал да снима с телефона си сестра Радева и да я заплашва, че ще подаде сигнал, че употребява алкохол по време на работа. Опитвайки се да избяга навън тя била пресрещната от юмруците на една от жените придружителки.

"Усетих удар с юмрук в гърба, точно в гръбначния стълб между двете плешки", оплака се жената.

По думите на сестра Радева за нея и колегите ѝ сблъскването с агресията на пациентите е ежедневие. Вижте още в репортажа на Мирела Дончева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
16
 
3
 
! Отговори
hasan agata преди 5 години
До Анонименroma e prav tuva zaslujavat sestrite v bgzastuto se darjat niadekvatno
126
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сестри с намръщени лица! отблъскващ тон на гласа и нула уважение към ромите!!!! Разбира се че ще получи юмрук! Тя си е истинска боксова круша.
125
6
 
24
 
! Отговори
Jon преди 5 години
Ромите са главните гласоподаватели на БСП и ДПС. За това тези партийки се грижат за тях.
124
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко тиквата!
123
4
 
32
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Бойко,спиш!Събуди се или ще те намразят БЪЛГАРИТЕ !
122
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Електоратът на ГЕРБ винаги се движи на стада. Има строга заповед на първия партиен и държавен ръководител да не се закачат, освен ако извърщат убийство.Те не плащат никакви данъци и никакви осигуровки. Не плащат и такса смет, въпреки че произвеждат огромни количуества смет.За изхранването им държавата отделя 2 милиарда лева годишно.
121
1
 
34
 
! Отговори
КК преди 5 години
Бойко,не ти ли е ясно,че националистите ще се увеличават за сметка на Герберите? А народа ще се обединява срещу *** и тези,които ги пазят от правосъдието! Нали знаеш,какво ги прави Хитлер? ...ще се повтори,ако продължавате да спите и не защитавате народа от престъпници!
120
27
 
6
 
! Отговори
Да бъдем честни преди 5 години
Санкция за ромите, яка глоба минимум.НО нека не изкарваме сестрата девица, все пак си е поркала в работно време, в болница.Айде не на нас тия с чая в стъклено шише в 3 сутринта.
119
3
 
30
 
! Отговори
X преди 5 години
Отново държавата я няма никаква! Няма полиция,няма сигурност,няма превантивни действия, няма съд!
118
1
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Жа да видим, след като се криминализира посягането на медицинско лице, дали тая, която е ударила сестрата, ще бъде намерена и съдена по бързата процедура, или пак ще си траят властите, да не дразнят електората, основно гласуващ за Герб?Аз залагам на второто.И не ми казвайтте, че извършителя е неизвестен, отдавна има камери навсякъде, особено на такива рискови места? Само двама успяха да интегриат ромите-Бай Тошо, и Генерел Чочоолу.Време е да се появи трети, или загиваме.
117
0
 
12
 
! Отговори
Аберация преди 5 години
значи болезнена липса на Воля - мед термин.Апатия ни друса всички в БГ - от Грахчето до Тиквата и никой не знае докога..
116
2
 
17
 
! Отговори
emi преди 5 години
защо няма полиця в болницити? и в свбодна америка има патрулка и дежурен във почти всяка болница,,,
115
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако това е "всичко е наред " вътрешния министър да си ходи .Много стана Боко-о-о много.И ти май трябва да си ходиш.
114
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да направят закон, в болница само с максимум 3 придружители, и това е много, насилие срещу лекар- углавно престъпление, затвор и глоба
113
0
 
19
 
! Отговори
редник Фасулков преди 5 години
до ген Луков - г-н генерал, споделете на ген Тикваров/ от него зависи Резолюцията / идеята за обезателните Здр.Осигуровки - един чин сте,вие сте ***,той е *** - значи ще се разберете.И по две картечници на всеки етаж във всяка болница!
112
36
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Хайде и ние да сме давали нощни дежурства, де! Последното нещо, което ще ми хрумне, е да си сипя една чаша чай за цялата нощ и то не в термос, а в обикновено шише.
111
1
 
38
 
! Отговори
akud преди 5 години
докато съществуват престъпни сдружения финансирани незнайно от кой , като БХК ще е така
110
41
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Дай пак, че не разбрах?Колко голямо шише може да влезе в дамска чанта и кой нормален човек си носи на нощно дежурство 200 гр чай в плоско стъклено шише?Сестрата не изглежда като да води много здравословен живот. Да я бият!
109
0
 
9
 
! Отговори
Майор Чушков преди 5 години
до ген.Лукова Глава - г-син генерал,този марш за Осигуровките го слушам от президент Жельово време,я по-добре да изтропаме един Луков марш!
108
50
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
На 40+ станах и за първи път чувам да се пие чай от стъклено шише. Ако е поркала ракия не да я бият, а да я пребият от бой.