Роми – недоволни. Биха сестра в Спешното в Горна Оряховица

Усетих удар в гърба, спомня си дежурната сестра
15 юли 2018 13:45, Петя Славова
203

Пореден случай на нападение над медицинско лице. Този път срещу дежурна сестра в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица. Инцидентът е станал в четвъртък през нощта, а по случая е образувано бързо производство.
Още по темата

Сестра Нела Радева имала нощно дежурство в спешното отделение на болницата. В 3 часа след полунощ там била приета възрастна жена с диабетична криза, а с нея били още шестима придружители, всичките от ромски произход.

"Единият от придружителите ме попита какво е състоянието на жената, какви са ѝ изследванията, аз казах лекарят ще ви даде обяснения. При което след мен чувам викове и крясъци: "Какво ти струва ма, да дадеш обяснение". В момента, в който извадих едно стъклено шише, за да пия чай, въпросният човек влезе съвсем спокойно вътре", сподели жената пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Агресивният мъж започнал да снима с телефона си сестра Радева и да я заплашва, че ще подаде сигнал, че употребява алкохол по време на работа. Опитвайки се да избяга навън тя била пресрещната от юмруците на една от жените придружителки.

"Усетих удар с юмрук в гърба, точно в гръбначния стълб между двете плешки", оплака се жената.

По думите на сестра Радева за нея и колегите ѝ сблъскването с агресията на пациентите е ежедневие. Вижте още в репортажа на Мирела Дончева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
19
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Нека да остави този случай на полицията ! Вие като гражданско общество какви мерки предприемате срещу едно безобразие в българската медицина - българските лекари имат право едновременно да работят в държавни клиники и също така да имат и частни кабинети ?! Това е абсурд в западна Европа ,а и във всяка нормална държава ! Още от преди 20 г. когато жена ми ходеше на гинеколог в държавната поликлиника , видеозонът винаги беше " повреден " и гинекологът й казваше да посети частния му кабинет !
86
19
 
0
 
! Отговори
Деян Куцев преди 5 години
И ние пумаците и ромите сме хора
85
2
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Сега да проверят на римляните здравните осигуровки! Колкото и да е нехуманно, тези трябва да прекрачват прага на спешното и болниците само с документ за платени здравни осигуровки! Значи, нас работещите могат да ни връщат, ако не сме си платили или да не ни дават направления, въпреки че сме здравно осигурени, а те искат да бъдат лекувани, че и бият.
84
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 10 години герберско управление ромската популация, наглост и агресия нараснаха в геометрична прогресия!След 10 - тина години на територията няма да става да се живее, защото когато ромите станат мнозинство, ясно ще ви покажат колко "етнически толерантни са" към вас!Мисля че вече е късно да се спре процеса, дори и утре да изритате модела ГЕРБ - Пеевски от властта, което естествено няма да стане!Ако не станат някакви фундаментални външно политически промени, от типа на нов Хитлер, с българския етнос e свършено завинаги!
83
4
 
5
 
! Отговори
До привет от Германи преди 5 години
Щяхте да критикувате ромите, ако не бяхте ром, просещ в Германия!
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембе войвода и Сидер войвода, къде са?Нали за това ги избрахте, за да решат *** .......ския проблем!Къде са търсете ги!Защото те ще ви потърсят когато пак трябва да гласувате за тях.До сега единствено са грижат за олигарсите В.Златев и тоя на Лудогорец да ви грабят по лесно!
81
1
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Исках да напиша - но все пак не е трябвало да я удрят ! Пардон за грешката !
80
2
 
22
 
! Отговори
Ро*мска наглост преди 5 години
Ро*меите са наистина нахални. Довеждат 3 сутринта някой техен братовчед и чакат за минути да решат какво има на болния.За много заболявания трябва да се направят изследвания. Щели са да вземат най-малко кръв, урина.Лаборантите сутринта щяха да дадат изследванията на лекаря. Сестрата да не е медиум, тя ли да измисли диагнозата? Ако беше казала някакво заболяване, а се окажеше друго, пак щяха да са недоволни ро*мите.Чудя се защо няма охрана в болницата?Да си вземат болния и да се го лекуват у дома
79
2
 
17
 
! Отговори
Стефан Караджов преди 5 години
Българите трябва да вземат мерки срещу политиците и ромовете. Не зная какви ,но трябва нещо да се направи. Много ми харесва идеята за народния съд ,който е бил след 1944г. Напълно разбирам защо са били осъдени политици и военни,явно търпилото на народеца е свършило.
78
18
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Щях да критикувам ромите ,ако не знаех какви *** са лекарите и медицинските сестри в България ! Но все пак е трябвало да я удрят ! Аз когато си идвам в България винаги си нося скрита камера за да я използвам при подобни случаи да заснема поведението на лекари и медицински сестри , но пък за мой късмет нито един път по време на почивките си в България не ми се наложи да ходя на лекар !
77
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите ясно но и медиците ни агресивни.
76
2
 
13
 
! Отговори
привет от ГеЙмания преди 5 години
Ние лекарите, а и повечето гейманци сме свикнали роми, бежанци , мюслмани и пр. да ни бият, грабят, изнасилват и убиват, и вече не ни прави впечатление и не се оплакваме. Който желае нека заповяда в Геймания, за да издевателства както иска с нас, без да се притеснява от правораздавателните органи които ще защитят него ,а не нас толерантните гейманци.
75
1
 
22
 
! Отговори
Дам! преди 5 години
ТЪРПИ, ТЪРПИ, НАРОДЕ НАШ!ТИ ИМАШ ПЕТВЕКОВЕН СТАЖ!
74
17
 
9
 
! Отговори
Ам само бой ги.... преди 5 години
Докторите май си го заслужават. Алчни са и леко арогантни.
73
19
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Ромите правилно са се ориентирали и са я попитали - какво ти струва *** ?Но вместо да я питат какво й струва трябваше да й дадат 20 лв. и щяха да получат необходимата информация ! За съжаление в България е така !
72
6
 
2
 
! Отговори
АВСТРАЛИЙСКА ЖРИЦА преди 5 години
А тук при нас в лудницата намиращ се до моста Харбър Бридж сестрите са внимателни,милосърдни и д...т на шпека срещ някой австралийски долар.Вече съм с жълта книжка от 2012-та г. Издадоха я на границата щом ме видяха че съм куку
71
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медицинството и не само това е скапано,не намирам това за правилно просто не са ни проблемите само етбоса..няма да сте съгласни но е истина,знаем какво. е държанието и на сестрите лекарите...
70
8
 
13
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Когато лекарите започнете да лекувате професионално, етническите Българи няма тайно да са доволни от шамарите на ромите, а ще застанем рамо до рамо с Вас.
69
23
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Като я гледам от "много грижи към болните" е станала 100 кг. ! Тук в Германия медицинските сестри са снажни като фиданки , ама работят ,не се спират на едно място !
68
7
 
19
 
! Отговори
До привет от Германи преди 5 години
За пореден път лъжете за две неща:1. Че сте в Германия.2. Че в Германия инфото се предава от лекаря на сестрата, а тя на роднините. Така не е в Германия. А само в ромските главици, просещи по немските улици.