Роми – недоволни. Биха сестра в Спешното в Горна Оряховица

Усетих удар в гърба, спомня си дежурната сестра
15 юли 2018 13:45, Петя Славова
203

Пореден случай на нападение над медицинско лице. Този път срещу дежурна сестра в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица. Инцидентът е станал в четвъртък през нощта, а по случая е образувано бързо производство.
Още по темата

Сестра Нела Радева имала нощно дежурство в спешното отделение на болницата. В 3 часа след полунощ там била приета възрастна жена с диабетична криза, а с нея били още шестима придружители, всичките от ромски произход.

"Единият от придружителите ме попита какво е състоянието на жената, какви са ѝ изследванията, аз казах лекарят ще ви даде обяснения. При което след мен чувам викове и крясъци: "Какво ти струва ма, да дадеш обяснение". В момента, в който извадих едно стъклено шише, за да пия чай, въпросният човек влезе съвсем спокойно вътре", сподели жената пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Агресивният мъж започнал да снима с телефона си сестра Радева и да я заплашва, че ще подаде сигнал, че употребява алкохол по време на работа. Опитвайки се да избяга навън тя била пресрещната от юмруците на една от жените придружителки.

"Усетих удар с юмрук в гърба, точно в гръбначния стълб между двете плешки", оплака се жената.

По думите на сестра Радева за нея и колегите ѝ сблъскването с агресията на пациентите е ежедневие. Вижте още в репортажа на Мирела Дончева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
30
 
! Отговори
До Анонимен 67 преди 5 години
И на Вас да напомня, по закон медицинската сестра няма правото да дава оценки за здравословното състояние на пациент. Това е право единствено на лекуващия лекар. И на никой друг!Сестрата е постъпила напълно професионално със съвета си към близките да се обърнат към лекаря. А те са реагирали с недопустима агресия. Дано правораздавателните органи си свършат работата по този случай!
66
1
 
21
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
То па ако и им кажат какви са изследванията тия ще разберат нещо... ПП А тая диабетичката здравни осигуровки плащала ли е , та роднините и да имат някакви претенции ?
65
23
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
За медицинските сестри в спешното отделение пиенето на чай е по-важно отколкото да отидат до кабинета на дежурния лекар и да поискат нужната за близките на болния информация ! Добре ,че ромите не са отишли в кабинета на дежурния лекар понеже той можеше въобще да не е в кабинета си и тогава щеше да стане по-голям скандал !
64
8
 
1
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
До сестрата. Моето жи-пи в Бе Ге се ръкува с мен, а в чужбина на запад от Калотина се ръкуват, в някои страни и целуват по бузите като влезе пациент в кабинет.
63
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами браво на ромите! Ако чакат на държавата да накаже сестрата за предубеденото дискриминационно поведение нямаше да дочакат. Когато държавата липсва гражданите вземат закона в свои ръце.
62
4
 
10
 
! Отговори
Медицинска сестра преди 5 години
До привет от ГерманияГ-не, ръкуването е най-нехигиенчният начин на поздрав в западната цивилизация. В Азия имат друг поздрав, сигурно се сещате, който е много по-хигиеничен.
61
3
 
13
 
! Отговори
Медицинска сестра преди 5 години
До привет от ГерманияГ-не, внимавайте с медицинските сестри в Германия. Те не са учили достатъчно колкото лекарите, да не изгорите някой път с информацията на развален телефон. Не бъркайте уважението с компетентността. Стават сакътлъци дори и във великата Германия.
60
14
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Германия си е Германия ! Не е като при вас лекарите да се пазарят за колко ще ви лекуват ! Ходил съм на лекари и в България и в Германия ,знам какво е уважението и тук и в България ! Колко от вас могат да потвърдят ,че когато влязат в лекарския кабинет лекаря си подава ръката като на приятел и се ръкува с вас ?! Не помните такъв случай нали ? А в Германия лекарите са възпитани , първата му работа е да се усмихне ,да те поздрави ,да се ръкува с тебе и да те предразположи !
59
3
 
26
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 5 години
Докога спешната помощ ще е безплатна? Нямаш ли осигуровки - плащаш всичко. Неможеш да платиш? Няма проблем - принудителен обжественополезен труд.
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМАТ право да даваме информация на близките. В Българиянапр. има съдебно дело, защото лекар е казал информация за мъжа на жената, а те са в развод.
57
1
 
25
 
! Отговори
Щ.Мл. преди 5 години
А има ли случай, когато ромите са били доволни от някой Българин, германец, французин или белгиец и са дали в негова чест банкет със свои собствени спестявания, ако изключим от тая сметка "хората" на ДПС? Ако има такъв случай, напишете го веднага - не оставяйте добрите им дела непохвалени но ги съпоставете като брой с лошите, за да знаем кои са повече като процент.
56
26
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Медицинска сестраМоже би там в България вашите правомощия са съвсем различни от колежките ви от Германия ?! Тук медицинските сестри дават необходимата информация , а също съм имал и случаи когато мед. сестрата отива и извиква лекаря да дойде в стаята на болния за да ми даде информация ! Тук уважението към пациента и близките му е на много високо ниво ! Тази мед. сестра през нощта по време на дежурство толкова много работа ли е имала ,че не е могла да отдели 5 минути да отиде при дежурния ле
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако в Германия станело не знам какво си, щяло да стане не знам що си - дрън дрън! Една нова година нали гледахме как мигрантите плющят германките по гари и площади и кво стана? Едно нищо! Някои хора живеят със спомени!
54
17
 
14
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Моля без расистки коментари. Ромите са бъдещето на страната.
53
0
 
34
 
! Отговори
Демокрация преди 5 години
Ро.мче пита баща си: Тате как така си имаме всичко, като нито ти, нито мама работите? Бащата: ДЕМОКРАЦИЯ, сине! Държавата дава. Ро.мчето: Ама как така тате? Ние крадем всичко ток, вода, желязо, ходим по къщите... Ще ни хванат и ще ни вкарат в затвора.Бащата: Аааааа, НЕ! Това вече е ДИСК.РИМИНАЦИЯ!
52
2
 
37
 
! Отговори
Бял кон преди 5 години
Тези роми никога няма да се оправят! Смятат, че някой им е длъжен.
51
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм недоволен от своя доктор но нямам смелостта на братята роми да му хвърля един здрав бой въпреки че цял живот си плащам здравните осигуровки да си кажем честно доста лекари си го заслужават боя
50
2
 
26
 
! Отговори
Медицинска сестра преди 5 години
До привет от ГерманияАко сте получавал информация от медицински сестри в Германия, означава, че те надхвърлят правомощията си, следователно са в нарушение. Внимавайте в бъдеще с такива ''медицински сестри''. Има такива, които мислят, че са по-компетентни от професор или академик. Пациентите и близките трябва да изчакат лекаря. Но все пак е по-лесно да набиеш жена без значение сестра или лекарка, отколкото мъж.
49
24
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Унизителна работа ! В спешно отделение медицинска сестра да накара близките на болен да обикалят като ненормални и да търсят къде е кабинета на дежурния лекар ! Няма да се оправите това е истината ! Понеже цялата ми рода е тук в Германия доста пъти ми се е налагало до питам медицински сестри за състоянието на някой близък който е в болницата ! Отиват питат ,връщат се и ми казват въпреки че не е през нощта ,а е през деня и имат доста работа ,но все пак от уважение оставят си работата за 5 минути
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
твоята близка в Мюнхен защо ли живее 12 год. в такъв стрес , що не вземе да се върне тук в нестресова Бг ...