Само през трупа ми! В Шарково се чудят има ли смисъл да гледат животни

В селото има и други опасения – от това как се погребват животните
16 юли 2018 17:15,
65

Пети ден продължава умъртвяването на болните животни в село Шарково. Заради блокадите и протестите единственото оцеляло стадо е това на баба Дора. Днес тя ги изкара на паша, може би за последно.

"Само през трупа ми!" Така коментира пред Bulgaria ON AIR баба Дора на въпрос дали днес ще бъдат умъртвени неините животни

Още по темата

Умъртвените овце и кози в село Шарково до сега са близо 1200.

Дойка е изгубила вече цялото си стадо от 800 животни. Жителите на населеното място се питат дали въобще има смисъл в този район да се продължава животновъдство.

Сред местните има информация, че ще бъдат обезщетени с 190 лв. за умъртвено животно. Имат обаче много въпроси към управляващите и се готвят за протест пред Народното събрание, който ще се проведе в сряда.

"Бил заразен този район, всички болести тръгвали от тука, това беше причината да се почне и с това умъртвяване", настоява жител на Шарково.

"Дали има смисъл в този район да се продължава животновъдството", пита друг човек и настоява - ако е така, поне да се каже и хората да си знаят да не купуват животни.

В селото има и други страхове. Според кметът животните се заравят само на 3 метра под земята край селото и има опасност от нова зараза. Ако падне по-обилен дъжд труповете ще изплуват и ще тръгнат към селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
14
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Не може да направиш аутопсия на десетки животни и да не откриеш характерните кръвоизливи в дебелите черва присъщи при чумата.Може да е шап или шарка-лекуват се- но със сигурност не и чума.
29
0
 
7
 
! Отговори
EC преди 5 години
V Bulgaristana nishto nqma da se proizvejda samo shte se konsumira. A pari!?A pari ot mladite beli robi det sluguvat na zapada
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз викам бабата да си гледа старините, а Порочанов и разни добре вчесани и фризирани зам. министерки, шефки на отдели, агенции, институти и подобни герберастии, да ги пратим в Шарково да покажат как се гледат козички, а не да дават акъл как се евтаназира културно!
27
2
 
21
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Убиват абсолютно здрави животни.
26
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26 Ти не си разбрал.ИМА ПРАВИЛА РЕГИСТРИРАШ ЖИВОТНИ ОТ 3БР. МОЖЕШ И НАГОРЕ.ПОЛУЧАВАШ СУБСИДИЯ. ПОЛУЧАВАШ И ЗА ПРОДУКЦИЯТА / МЛЕКО/ ОТДЕЛНО.КОНТРОЛИРАШ ЗДРАВЕТО ИМ.ПАРИТЕ СА ПО ПРОГРАМА НА ЕС.НЕ регистрирани не може или на тъмно. Влизаш в нарушение в корупцията . Както тази бабичка.
25
10
 
5
 
! Отговори
джСФ преди 5 години
Хахахахахахахаха, тея смотани *** просто нямат мозък да пускат такива тъпизми за опорни точки!! Проливен дъжд да изрови 3 метра?!?!?! Ужас-много сте зле всички руски ***!!
24
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе оставете ги на баба ви Дора козичките, нека си пламне епидемията да измре всичко, за да са доволни *** *** - нали в крайна сметка това е най-важното, пък каква е реалността, кое в правилното решение не е важно.
23
5
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
ne razbraxte li zapoved ot gore da ne se gledat jivotni po selata vzi4ko vnos za kakvo ni vzexa v Evrosaiuza
22
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нема такава държаваВикаш много по-добре е да газиш в трупове на животни, а след това да гледаш същата картина и в съседните села? Да така се действа в доброто старо средновековие, имаме си и готови гуру-шамани, абе въобще всичко е точно.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо се разплаках!Как може да убивате козичката на баба Дора? Плача вече!
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Дора - заслужил герой-мъченик на въораженото крило на веганската секта.
19
5
 
26
 
! Отговори
нема такава държава преди 5 години
Ще унищожат и малкото останали хора ,които искат да Работят , още повече в бедната провинция ! щото да гледаш кози и да газиш фека от 5ч сутринта ,не е като да седиш на бюро в София и да точиш фондове,ддс, и тн
18
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази бабичка да покаже документа за регистрираните животни и ваксините кога е направила.
17
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почнали са да им изплащат животните. Минимум по 190лв на глава и вече според теглото. Сега нищо чудно и доброволно да почнат да ги евтаназират. А бабичката със същата физиономия ще крещи и нейните да опаткат, тя ново стадо ще си развъди.
16
14
 
7
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Регистрираните животни се гледат трудно.Собственика на фермата носи отговорност и постояно следи здравето им.В Шарково всичко е извън закона . Не се регистрират няма контрол нито за броя нито за ваксините нито се прави отглеждането професионално Нинова с протестите насърчава корупцията Тази бабичка вместо да носи отговорност за заразата в района я изкарват жертва.ИНСТИТУЦИИТЕ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА. ВСИЧКИ ВИНОВНИ НА СЪД.
15
7
 
22
 
! Отговори
X преди 5 години
Нещо много гадно подготвя това правителство срещу народа ни! Пак чий интереси ще обслужи? Май им загубихме дирята!
14
7
 
13
 
! Отговори
Кога ще настаняват? преди 5 години
Нещо не мога да схвана логиката. Хора които искат да живеят в Германия да се настаняват в изостанали райони. Какво ще работят там, какво ще ядат. Ми те в родните им краища е по добре. Някаква безумна пропаганда тече, че Германия щяла да връща бежанците у нас! Дрън дрън. Нали бяха у нас. Те не искат.
13
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е обезлюдяване на района и познайте кого ще върнат от Германия и ще настанят там
12
22
 
12
 
! Отговори
иво преди 5 години
Стига сте използвали мъката на селяните за политическата кариера на Нинова и Радев , ако плъзне заразата на север какво става , ще гракнат червените защо не са унищожени навреме животните , такова лицемерие като червеното няма !
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DNES UBIVASH GIVOTNITE,A UTRE HORATA.