Само през трупа ми! В Шарково се чудят има ли смисъл да гледат животни

В селото има и други опасения – от това как се погребват животните
16 юли 2018 17:15,
65

Пети ден продължава умъртвяването на болните животни в село Шарково. Заради блокадите и протестите единственото оцеляло стадо е това на баба Дора. Днес тя ги изкара на паша, може би за последно.

"Само през трупа ми!" Така коментира пред Bulgaria ON AIR баба Дора на въпрос дали днес ще бъдат умъртвени неините животни

Още по темата

Умъртвените овце и кози в село Шарково до сега са близо 1200.

Дойка е изгубила вече цялото си стадо от 800 животни. Жителите на населеното място се питат дали въобще има смисъл в този район да се продължава животновъдство.

Сред местните има информация, че ще бъдат обезщетени с 190 лв. за умъртвено животно. Имат обаче много въпроси към управляващите и се готвят за протест пред Народното събрание, който ще се проведе в сряда.

"Бил заразен този район, всички болести тръгвали от тука, това беше причината да се почне и с това умъртвяване", настоява жител на Шарково.

"Дали има смисъл в този район да се продължава животновъдството", пита друг човек и настоява - ако е така, поне да се каже и хората да си знаят да не купуват животни.

В селото има и други страхове. Според кметът животните се заравят само на 3 метра под земята край селото и има опасност от нова зараза. Ако падне по-обилен дъжд труповете ще изплуват и ще тръгнат към селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През границата с Турция пиле не трябва да може да прехвръкне. Иначе няма да се оправи проблема.
9
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се почне с тия селски драми. Всеки селянин се кълне, че определен факт щял да настъпи само през трупа му. Разиграят театрото за пред медиите понеже им се обръща внимание и се кротнат. И като дойдат пред НС какво? Ще повикат и ще си ходят. Някой с интерес ще им плати транспорт, храна и ще раздаде предварително готови плакати. Баба ти ще се повърти за последно пред камерите, пък ще се нареди на опашката за обезщетения.
8
12
 
27
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Бавно но сигурно ББ разчиства територията ни, за този който й е хвърлил око. Да не заправя ,че рано или късно на всеки му според делата!
7
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев оставка! Не ти щем промяната, харманлисйки рапоне!
6
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-печелившо е да ги заразиш с ч.ума и държавата ти плаща по 200 лева на овца вместо 40 ст. за 1 л мляко.
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ваксини? Застраховки?
4
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтаназия трябва да се направи на бандитското управление на Герб!!
3
3
 
31
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Така ще е когато ни управляват набедени патриоти. Оставка на цялата политическа върхушка.
2
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидно няма смисъл - на назначените капиталисти трябва работна ръка в града не на село. Впрочем така правеха и комунистите по времето на соца!
1
49
 
14
 
! Отговори
niki преди 5 години
Евтаназирайте бабата, че заради една баба и няколко кози ще стане епидемия и после 10 години никой няма да купува никаква животинска стока от нас.Тогава ще ми ревнете - къде беше държавата.