Тишина край морето, тишина у дома... Кой ще се бори с шума?

Добри сме в писането на закони, но не и в прилагането им
Обновена: 16 юли 2018 12:36 | 16 юли 2018 11:15,
35

Тишината пристигна и на Северното Черноморие. След София, Бургас и района вицепремиерът Валери Симеонов извърши проверки на шума с полиция във Варна и Златни пясъци.

Симеонов съобщи в профила си във Facebook, че освен санкциите за заведенията-нарушители, ще сезира прокуратурата за неправомерно издавани категоризации. Колко траен ефект ще имат мерките и как ще се отрази това на туристическия сезон?

Още по темата

"Приветствам контрола на туристическата дейност по курортите. Подкрепям контрола над шума. Българите разбираме почивката хайдушки. Не се съобразяваме с околната среда, когато се забавляваме. Проблемите с туризма трябва да се решат общо. Не може да се прави качествен туризъм, ако всеки си прави каквото си иска. Трябва държавен контрол", посочи журналистът Нора Стоичкова.

Според общинския съветник Венци Мицов ние нямаме идея какъв тип туризъм искаме да развиваме. 

"Отново се работи на парче. В закона, който се прие, няма обяснение какво е тон, звук и шум. Има неяснота какво точно се регулира с този закон. Хората, които са написали този закон, не разбират от материята", подчерта той в "България сутрин".

"Ако трябва да ремонтираш събота и неделя, според новия закон трябва да поискаш разрешение от съседите. Това го подкрепям, но към същата регулация се приравнява и примерно свиренето на пиано. Детето трябва да свири на пияно, ако иска да стане музикант. Никой не се е съобразил какво е шум и какво е звук", поясни още той.

Пред Bulgaria ON AIR Стоичкова подчерта, че борбата с шума тръгва от възпитанието, а то тръгва от семейството.

"Много сме добри в писането на закони, но сме зле в прилагането. Не може да имаш ред само в един сектор. Трябва да има ред – въобще!", категорична бе тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морето ще стане отвратително ако е тихо
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младежите ще полудеят от тишината на море ще ходят само баби и дедовци
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общинският съветник да подаде оставка или да не се прави на разсеян. Свиренето на пиАно също не е позволено в часовете за почивка.
28
0
 
3
 
! Отговори
Да се поясни преди 5 години
Детето на пиАно ли да свири или на пиЯно? За третия абзац отдолу нагоре питам ...
27
0
 
8
 
! Отговори
saki преди 5 години
В Германия отседнах в една къща в малко предградие до Кьолн. излязох на терасата и говорих по телефона. Нямаше никой в съседните къщи. После разбрах ,че има подадени оплаквания от съседите даже към полицията,че съм ги притеснил.
26
1
 
5
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
Значи, ако си правя ремонт на банята е шум, ама ако потомствено некадърно детенце дрънка по пианото е звук, а?! А какво ще кажете и преоткрия музиканта в себе си и почна да се уча да свиря на чинели?! По няколко часа дневно!
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Симеонов ПРЕКАЛИ!!!Ще съсипе летния туризъм,ако продължава така.СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е КУРОРТ ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ ПРЕДИ ВСИЧКО!Който иска тишина и "аристократизъм"да ходи на Св.Константин и Елена,на Албена,в някой затворен комплекс каквито има много,в някое село и в ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ където няма да има дори кой да ги напс..ува!Вече има отлив от СЛънчев бряг,нека чака той милионери....
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боряно, Борянке. Кажи кога ти е рожденият ден, да ти подаря един буквар.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Около нас 24 часа лаят безумно *** и преминават на две колела със страхотен рев. Кой ще спре този ужас?
22
0
 
0
 
! Отговори
ГМ преди 5 години
До xaxaxax:D
21
0
 
11
 
! Отговори
xaxaxax преди 5 години
"свирене на ПИЯНО..." , а за свирене на трезво казват ли нещо. Неграмотни драскачи! Научете се да пишете грамотно!
20
10
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Изключително много се радвам, че в моя блок, въпреки че не е по-различна средната възраст от тази на останалите, никой не прави проблем за шум. Всеки когато иска си празнува и никой не му се бърка. Да, понякога се натрупват повече купони и леко дразни, но в крайна сметка хората се веселят. Много повече предпочитам да слушам дори най-гадната музика пред рев на бебе например, само дето за бебетата няма наредби и Симеонов не минава да проверява, нали? Впрочем, сред нас никой не е гласувал за него.
19
8
 
4
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е *** БЕ ТОЗИ ОНЗИ И ДР. !!!! ОНЗИ В. Симеонов де, си похапва и попийва там по морето в името на "тишината". ПРОСТАШИА ДЕМАГОГИЯ ЛЪЖИ И КАКВИ ЛИ НЕ МАЙМУНСКИ ИЗПЪЛНЕНИЯ !!!!
18
0
 
16
 
! Отговори
Модерното преди 5 години
В модерно предградие в София 3-4 дни от седмицата верчер не може да се спи? Нека г-н Симеонов изиска справка от 112 за сигнали за шум и да се вземат мерки най накрая. Заведения работят извън работно време. Полицайте не се справят не ходят по сигнали, или отиват след 1-2 часа.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиано, не пиЯно. Или някой е пиян.
16
0
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
В Слънчев бряг, нищо не се е променило!!!!!! Наркоманските чалгарски свърталища думкат нон-стоп!!!
15
2
 
14
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 15При мен проблема е само късно вечер. Слагам си ги преди сън (при нужда). Трябваше да го уточня. Ако е по-време на телевизия, просто ще си увелича звука :D Има хора, които не се съобразяват. Даже да им викнеш полиция, всичко се повтаря. От злоба търсят и начини да си отмъстят. Надраскване на коли, *** пред врати, тровене на животни. Аз съм на принципа - помогни си сам и не очаквай от никой разбиране ... Тъжно, но факт.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БауТапи - как да гледа човек телевизия с тях !?! Така си затворник в собствения си дом. Това не е решение според мен.
13
11
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Аз ползвам тапи за уши. Обикновени дунапренови. Мажа ги със зехтин, за да не дразнят ухото и 30db падат. Предпочитам го пред викане на полиция, разправии и нерви.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има начин -купете си тъпан и като стане 8ч почвайте да свирите на него до 14ч.Да видим дали ще си пуска дрелката после