БАБХ: "Обичаме животните!" няма да мине, ще убиваме!

Все още в страната ни имало три активни огнища с чума
18 юли 2018 17:30,
28
БАБХ: "Обичаме животните!" няма да мине, ще убиваме!
Снимка: БТА

МВР затяга контрола в районите с чума по животните, каза вътрешният министър Валентин Радев след заседание на щаба, който беше сформиран за решаването на кризата.

"Всички ходове и изходи на населените места, в които има чума по животните са под контрол. Същото важи за влаковете и границите", настоя той.

Още по темата

Заместник-земеделският министър Атанас Добрев съобщи, че Националният епизоотичен щаб се събира за изчисляване на икономически щети.

На свой ред шефът на БАБХ Дамян Илиев обяви, че в района на ямболските села вече има доста изследвания с отрицателни резултати. Днес се очаква още голяма група нови резултати.

"Не можем да отстъпим пред призива: "Ние обичаме животните", допълни той. Не може да се каже дали огнищата намаляват, защото бяхме възпрепятствани да си свършим работата", каза вътрешният министър. Остават три активни огнища.

Министър Радев обяви, че е притеснен от изострянето на напрежението в региона.

"Няма друг начин за справяне със ситуацията. Полицията от утре ще е много строга", обеща той и призова да не се събират повече протестиращи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
1234 преди 5 години
България=концлагер.На другарска върхушка от ГЕРБ за народа не им дрема ,а камоли за животните.За едно убито животно ЕС плаща 1000? а колко се дават на стопаните.Колко животни ще бъдат убити и колко нови милионера ще се пръкнат
24
0
 
7
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
Какво вносно месо ядеме ?От заразени или здрави животни ?От къде се внясат и има ли контрол там ?Вножните консервирани месни продукти от заразени или здрави животни са ?И много въпроси които се внясат от извън Европейска Общност Затова ли сме номер едно по смъртност и болести ?
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Разбира се, че не трябва да пламне цялата страна. НО ЗАЩО НЕ СЕ ВАКСИНИРА МАСОВО?!Щом заплахата е толкова "силна", ВАКСИНИРАЙТЕ, ДЕЗИНФЕКЦИРАЙТЕ ПЪТИЩА И ТРАНСПОРТНИ СРЕДСТВА, НАПРАВЕТЕ ДЕЗИНФЕКЦИОННИ ПУНКТОВЕ ПО ПЕШЕХОДНИТЕ ТРАСЕТА. Правеше се много отдавна. Що за глупости - избиване, та дори "други държави" прилагали ***. Може, но тези от N-тия свят. Помислете какво говорите, хора. Рискувате пълна загуба на доверие.Не подлагайте хората на емоционален терор. Най-страшният.
22
0
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 5 години
Верно ли си толкова тп, че повярва на тая манипулация или по-скоро провокация, та да изпишеш цял ферман?!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАИСТИНА ЛИ ТАЗИ СТРАННА ИНСТИТУЦИЯ Б А Б Х СА КАЗАЛИ "ЩЕ УБИВАМЕ". Истина ли, ако е така, има ли, и кои са извергите???Господин Борисов, от сърце молим, установете, кой го е казал? Що за садистичен инатлък! Това са хиляди животи, нищо, че са на животинки. Страшно е, да свикнем с отнемането на живот. Спрете това.НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ИЗБИВАНЕТО Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН. ЗАБЛУЖДАВАТ ВИ.ТАКА ЧИНОВНИЦИТЕ ПРИКРИВАТ БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ! Защо НЕ СА ВАКСИНИРАЛИ предварително?НЕ ВАКСИНИРАТ И СЕГА! ЗАЩО!
20
5
 
1
 
! Отговори
до 20 гост преди 5 години
Аве пич, ако не се сещаш, правителството вевче 2 пъти дава оставка. И какво стана?И на какво основание, че някоя от службите си върши работата?А ако подадът оставка, кой ще ги замени? Нинова-лъжата ли? Ще цъфнем и вържем тогава
19
4
 
12
 
! Отговори
гост преди 5 години
септември ще бъде МАЙ -оставка на продажното правителство.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно ли са казали "ще убиваме"? Я дайте цитат!И в нормалните държави за подобни неща съдят. Долна работа са т.нар. БГ медии!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е добре сте цитирали "ще убиваме", само че никой не го е казал. Освен вероятно вътрешните гласове на бoлeн cпиcвачески мoзък.
16
1
 
29
 
! Отговори
кръстоносец преди 5 години
Има и още едно огнище на Смъртоносна Зараза - Парламента.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
З латко Ж елев скапано платено продажно недоразумение жалко г.рберасче долно
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да питам турция колко животни е евтаназирала? Нали от там идва проблема. Или може би те не са в ЕС и заради това не евтанаьират а продават добитъка си
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой казва че Атака ,нфсб И ВМРО са патриоти че и български. Те са олигархични ПОД ЛОГИ ТЕ СА ГАВРАТА С ПАТРИОТИЗМА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД . Цялата им политика е да ни настройват с православните ни братя гърци, сърби, македонци и руснаци и да се излъчват турски сериали и да се сее ...... в Европейска Турция няма нито едно чумно находище и е ясно че хора правят далаверата
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не е казвал "ще убиваме" поредна лъжа... Като почнат да се тровят хората заради вас ще има и съд
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън по *** ците от ДАНС. Вън петоколнниците на Ердоган изчезнал безследно 110 000 мислещи турци - турската интелигенция. Свобода за България!!!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да се спре с изборната търговия, да се върнат отделните бюлетини. Тогава нямаше контролиран вот. Няма как да си снимаш бюлетината, щото са много. Днес народа за да не си продаде гласа МАСОВО си снима гласа за хунтата, а после слага и за другите партии и днес партията с невалидните бюлетини има половин милион гласа и е третата партия. Това са мислещата част от избирателите-роби. Свобода за България.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ДАНС е тъпкано с турски шп и они. Де що има ПО М А К е дансаджия. Условието е да има българско име и хоп дансър. Пеевски дупетата на ДПС да им е шеф са си лика прилика.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи раждайте, учете и мислете да оцелеем като народ при това геноцидно управление и никога не гласувайте за тия които троловете на днеса ви препоръчват - а наобратно. Тия, които ще ви препоръча вашият най-умен съсед.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Явно чуматаПогромаджии в протеста нямаше, ако има ще са пратени от гербавите, и ще са същите дето хвърляха павета по белия автобус.
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братска ви Турция има интерес да няма овцевъдство в България. Къде има чума - в братска Турция. Според мен чумата от раз да възникне едновременно в огнища на стотици километри едно от друго, има ли ДАНС да прибере турските агенти? Хора бдете за разпространители на зарази. Откакто влязохме в ЕС непрекъснато от юг идват някакви ужасни болести.