Самолетната драма! Пилотът проверен, пътниците – не! Какво толкова?

Мирослав Хинков пред Bulgaria ON AIR: В Англия сме влизали без проверка!
Обновена: 18 юли 2018 09:08 | 18 юли 2018 09:00,
62

Мирослав Хинков, бизнесменът и пилот на частния самолет, който излетя от Летище София без да бъдат проверени пътниците от Гранична полиция, заяви, че досега не му се е случвало да не бъде проверен.

По думите му в повечето държави процедурите са доста по-облекчени, влизат пътниците в съответната зала, идва полицията, поглежда им паспортите и това е, допълни той пред Bulgaria ON AIR.

"На някои летища въобще не ги проверяват. В Англия сме влизали без никаква проверка", настоя Хинков.

Още по темата

"В края на краищата защитните средства на системата сработиха, проверката беше направена, но в Гърция", допълни бизнесменът.

Четиричленното семейство Хинкови излита с частния си самолет от площадката в село Драгановци. На борда е и приятелят на дъщеря им, а във въздуха – градоносни облаци.

За да стигнат до Гърция трябва да минат през Гранична полиция, каквато има само на международните летища, затова първо кацат в София. Посреща ги рамп агент и ги съпровожда до терминала. През проверка обаче минава само пилотът.

Разделил се е с останалите пътници, тъй като е имал работа за вършене, а съпругата му, която също е летец, останала да наблюдава как зареждат самолета с гориво.

"Аз минах всички проверки и отидох в залата, където са пътниците, платих си таксите, защото и това е важно и общо взето натовариха ни на колите, на две коли, закараха ни до самолета и излетяхме след малко", сподели той.

Мъжът каза, че изпитва известна вина за това, че не попитал пътниците дали са проверени.

Според него службите по-скоро трябва да бъдат похвалени, защото са отреагирали много бързо и при кацане в Гърция те веднага са ги проверили и са им направили копия на паспортите.

Сбъркалият служител – рамп агент е един от най-опитните. Сега е с отнет пропуск.

Това е втори случай на пропуснат без контрол самолет на Летище София. През март заради ходене до пушалнята и тоалетната Граничните полицаи пропуснаха да проверят 42-ма пътници от Франция. След продължила 3 месеца проверка, бяха уволнени 5 служители на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бишв член на БКП, сега герПаджия.
56
0
 
0
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Лелеее, софиянци( единствените граждани в света) как ги заболя отверствието че човек не софиянец, си има самолет и си лети напред-назад из света....че и парички си има! О,боже! Как е възможно! Та нали само в шопето са парите! Веднага да му се прати проверка и да му се вземе всичко!
55
2
 
0
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 5 години
До рошавата мида : записал си :този или се прави на *** или си е *** ;) Има си процедури по ICAO , ако е карал курсове за пилот - трябва да знае !!!! Що се отнася до приказките му ,че в Англия това или онова ; доказва съмнението ми ,че е *** !!!!Е , ти си един от малкото в този сайт мислещи. Дай си тел. номер или нещо друго да ти изпратя 1л. мерло от хисаря - реколта 2016г/Иначе ще псуваме министри, депутати и всякаква *** по собствено устмотрение.
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В европейският съюз митнически проверки за авомобили не се правят, стига да не са напускани границите на съюзът. Защо пък трябва на самолетни пътници да се правят?А пък проверките за сигурност така или иначе са фарс. Не веднъж сме кацали с 4ри-местен Пайпър на международни летища и нито веднъж не се намери някой който да поиска да види какво имам в багажа.Проверките са за да напомнят на масите че истински права те нямат.
53
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От къде имал пари за самолет .. ? Човека е учил, работи и си е купил самолет. Хората тук мислят, че след като те не са успели в живота никой друг не може да успее. А ако някой е успял то няма как да е с работа и акъл, задължително е намесен в схема... Много кофти мислене имаме.
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът е изобретател.С доста патенти.Такива хора са за уважение.
51
5
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 5 години
Предатели!Гадове!Веднага да бъдат разстреляни всички.И самолетът да бъде унищожен.Немедлено!
50
6
 
22
 
! Отговори
MMM преди 5 години
Спрете да пишете комплексарски глупости. Познавам човека. Изключителен капацитет. Инженер, който прави продукти за световни фирми. Такъв тип хора трябват на страната, а не слабоинтелигентни драскачи.
49
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте малко повече информация за този бизнесмен. Какъв му е бизнеса та да може в бедна България да си позволи самолет и то не малък, самолета само негов ли е или си е купил само летателни часове. За пример на останалите де как с трудолюбие и предприемчивост и икономисвайки от закуски у нас може да имаш всичко.
48
6
 
21
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Интернета даде възможност на всеки полуграмотен, имащ излишни 20лв на месец и достъпен вече за всички телефон или компютър, да злослови по всички, по-разумни, по-образовани, по-находчиви, успели и по-можещи и знаещи от него самият.Това му дава някакво фалшиво самочувствие на значимост и се изживява като регулиращ (според него) фактор, във всички (без изключение) процеси свързани с ежедневието.Ако тези усилия ги беше използвал за наука, със сигурност сега щеше да бъде по-напред в йерархията.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе миме що да се хаби самолет за"торби с пари"като може с кола като Вашите братя Избегалеви пълен багажник с пари за Гърция и от там за Малдивите
46
7
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
След като е излетял без проверка на пътниците и товара,кой е дал разрешение за излитане?Тая история смърди отвсякъде.Този Хинков случайно да не е от ГЕРБ?
45
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един Габровски тарикат с собствен самолет че и пилоти с жена му вече може да се каже че ги стигнахме Американците Тодор Колев ай честито на печелившите
44
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни торби с пари ( най-вероятно на Вожда Слънце- самия Той Бойко Рапона). Това е имало в самолета. А, такива, че някой забравил да каже, че излита самолет е направо смехотворно. ГЕРБ-вите толкова много пари откраднаха, че се налага да ги изнасят по всякакъв начин. Но ще дойде и тяхното време, народа няма да им прости !!!
43
0
 
14
 
! Отговори
Рошавата мида преди 5 години
този или се прави на *** или си е *** ;) Има си процедури по ICAO , ако е карал курсове за пилот - трябва да знае !!!! Що се отнася до приказките му ,че в Англия това или онова ; доказва съмнението ми ,че е *** !!!!
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аз-ътмисленето НЕ Е от силните ти страни
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Униформата не кара нищо по принцип но е хубаво да имат отличителни знаци ако искат де щом няма изисквания
40
0
 
2
 
! Отговори
Оруел 2 преди 5 години
До ОруелHAHAHAHAHAHAHA
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно какво налага паспортна проверка при пътувания в рамките на ЕС?
38
2
 
8
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
До аз-ътБъркаш. Служителите му работят по това време. Парите му не се изкарват с коментари в интернет...