Гергана, Светла, Тодорка... с чума и под ножа. Шарково срещу баба Дора!

Тя пък не си два животните и: "Не им ща парите"
19 юли 2018 09:15,
271


"Има настроения срещу мен в село Шарково", каза баба Дора, която се превърна в символ на протестите на животновъдите срещу евтаназията на животни, болни от чума в страната.

Според баба Дора хората в селото са се настроили срещу нея, защото единствено нейното стадо не е избито.

"Изкарах тежка нощ. Нямам думи. Гледам си животните. Не вярвам, че няма да умъртвят животните. Всички се настроиха срещу моите животни. Искам животните ми да играят, да са живи. Искам да кажа на управляващите да не се избиват здравите животни", сподели женицата пред репортера на Bulgaria ON AIR Стиляна Георгиева.

Още по темата

Въпреки решението на кризисния щаб днешната евтаназия да бъде отложена, кметът на Шарково казал на баба Дора, че нейното стадо не може да бъде запазено и може да бъде евтанизирано още днес.

Фермерката категорично отказва да си даде стоката срещу компенсация.

"Казах им на кметовете и полицаите – ако мога всичко бих направила, за да спася животните си", посочи тя.

Категорична е, че не иска парите от обезщетенията: "Тия пари не могат да ми заменят животните. Не им ща парите".

Междувременно блокадата пред къщата ѝ продължава, като там са се събрали хора от цялата страна, за да защитят последното стадо в Шарково.

Те все още не вярват, че има чума по животните и че евтаназията е наложителна.

"Две са стадата, в които има констатирана положителна проба – едното е на баба Дора и още едно – в Болярово. Трябваше да пристъпим към евтаназия на животните, но ние ще я отложим", заяви на извънредна пресконференция министърът на земеделието Румен Порожанов.

По думите му, цялата дезинфекция, която е необходима на населеното място, се извършва под усилен контрол.

"Всички проби от стадата с животни са качени на сайта на Агенцията по безопасност на храните. Има още проби, от които очакваме резултат. Надяваме се болестта да бъде овладяна в районите, в които е установена", добави той пред нова тв. 

"Пробите са направени в лабораторията "Монпелие", уточни директорът на Агенцията по безопасност на храните.

А министърът на вътрешните работи Валентин Радев призова за ограничаване движението на хора в района с цел да се избегне разпространение на заразата извън района, който е под карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе колете ги тия овце и кози, че ще пламне цяла България. Всичко туш.
13
10
 
26
 
! Отговори
! преди 5 години
Каква е тая страшна смъртоносна болест дето е толкова опасна , а не показаха нито едно болно , умиращо , заразено животно !!!!!
12
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ченгесарите й спретнаха активно мероприятие. Видяха, че народът толкова много е озверял, че трябва само искрица и няма да остане бойко, мойко, ще висят по дърветата, докато гарваните ги оглозгат. Сега видиш ли само нейните животни са заразени.
11
4
 
28
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Типично по нашенски-що па нейните да са живи ...Мъка,мъка...
10
8
 
2
 
! Отговори
до Nick преди 5 години
Защо не си единен ти с трезво мислещите, а ние да сме единни с теб?
9
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно не стана ясно - защо властите избиха животните като НАЧАЛНА мярка, а не като КРАЙНА.
8
22
 
21
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Да играе и да са живи, най-много ме кефи хора, които гледат животни за месо, демек да ги гътнат и да ги изядат, искат да са живи. Няма как да стане хем да ги изядем, хем да са живи. Няма нищо лошо в това, но нека тези хора да не бъдат лицемери, да не се правят на каквито не са. Няма лошо да си кажат, че не искат да загубят пари. Животните на тези хора са си бизнес, обикновена работа и избиването им значи загуба на пари. Тези хора реват за парите, не за душите.
7
11
 
24
 
! Отговори
e преди 5 години
е добре де каква е тази истерия срещу бедната женица. Вземете ОЩЕ ВЕДНЪЖ проби, да се изпратят в НОВА НЕЗАВИСИМА лаборатория и да се види има или няма чу.***. Само така с реално доказателство хората ще се успокоят. Иначе да вадят танковете и да ни прегазват.
6
8
 
35
 
! Отговори
NICK преди 5 години
Бабо Доре, има настроения, защото този т.нар. народ не е и няма да бъде единен. Не забравяй, че именно у нас е измислена поговорката, "не е сакам я да сам добре, сакам на Вуте да му е зле". Завистта и злобата вървят ръка за ръка с бедността.
5
32
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми дреме за тъпите кози на тая бабичка, утре като дойде до магазините тва месо ще ви питам пак за кой ще ревете.
4
5
 
38
 
! Отговори
хахо преди 5 години
Старост-нерадост.Пенсиите не вярват на науката,властите,държавата,но вярват на телефонните измамници-хвърлят или оставят до кошчетата за *** пачки,пачки...
3
24
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тая бабичка бе, бх ти драмата и чудото, нали ще й ги платят тия животни, нали трябва да се спре заразата. Това фактите и чувствата са много различни неща, ама на нас ни дай драма и даревеме за милите животинки, които няма да си играят на ливадата щото ше умрат :(
2
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време животни се гледаха в ТКЗС-то всичко бе под контрол, на вход/изхода минаваха с пръскачката да обезпаразитят МПС-тата и като се обяви тревога - затваряха стадата в стопанския двор за да нямат досег с други животни.
1
20
 
18
 
! Отговори
Алов преди 5 години
И ко стана баба Дора най-голямата ментарджийка с чу.***. Ся ще продаде овците тайно в Разград и хопа епидемийка и малко мессо за _глупваите софичнчета чумно да им е шладко.