Гергана, Светла, Тодорка... с чума и под ножа. Шарково срещу баба Дора!

Тя пък не си два животните и: "Не им ща парите"
19 юли 2018 09:15,
271


"Има настроения срещу мен в село Шарково", каза баба Дора, която се превърна в символ на протестите на животновъдите срещу евтаназията на животни, болни от чума в страната.

Според баба Дора хората в селото са се настроили срещу нея, защото единствено нейното стадо не е избито.

"Изкарах тежка нощ. Нямам думи. Гледам си животните. Не вярвам, че няма да умъртвят животните. Всички се настроиха срещу моите животни. Искам животните ми да играят, да са живи. Искам да кажа на управляващите да не се избиват здравите животни", сподели женицата пред репортера на Bulgaria ON AIR Стиляна Георгиева.

Още по темата

Въпреки решението на кризисния щаб днешната евтаназия да бъде отложена, кметът на Шарково казал на баба Дора, че нейното стадо не може да бъде запазено и може да бъде евтанизирано още днес.

Фермерката категорично отказва да си даде стоката срещу компенсация.

"Казах им на кметовете и полицаите – ако мога всичко бих направила, за да спася животните си", посочи тя.

Категорична е, че не иска парите от обезщетенията: "Тия пари не могат да ми заменят животните. Не им ща парите".

Междувременно блокадата пред къщата ѝ продължава, като там са се събрали хора от цялата страна, за да защитят последното стадо в Шарково.

Те все още не вярват, че има чума по животните и че евтаназията е наложителна.

"Две са стадата, в които има констатирана положителна проба – едното е на баба Дора и още едно – в Болярово. Трябваше да пристъпим към евтаназия на животните, но ние ще я отложим", заяви на извънредна пресконференция министърът на земеделието Румен Порожанов.

По думите му, цялата дезинфекция, която е необходима на населеното място, се извършва под усилен контрол.

"Всички проби от стадата с животни са качени на сайта на Агенцията по безопасност на храните. Има още проби, от които очакваме резултат. Надяваме се болестта да бъде овладяна в районите, в които е установена", добави той пред нова тв. 

"Пробите са направени в лабораторията "Монпелие", уточни директорът на Агенцията по безопасност на храните.

А министърът на вътрешните работи Валентин Радев призова за ограничаване движението на хора в района с цел да се избегне разпространение на заразата извън района, който е под карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтаназия има при хората! Това са масови убийства, напълно ненужни и престъпни! евта /авто/ - сам; танато - смърт!
153
4
 
22
 
! Отговори
Паисий преди 5 години
Когато Корнелия Нинова прегръщаше една от кочиките на баба Дора тя неволно я близна по лицето. Затова смятам, че и другарката трябва да бъде подложена на евтаназия!
152
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинявайте, но предпочитам да ни занимават с тези безобразия на властта, отколкото как търсили Боян, Златните девойчета и Западни Балкани!
151
6
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Да кажем, че баба Дора вземе парите, какво ще прави с тия пари!?Ще дойде в София ли, както направиха мнозина и ще пазарува в Хипермаркетите, където всичко е от палмово олио ако ли не е, то е безбожно скъпо. За колко време кажете ми ще и стигнат тия пари?Може и да си вземе куче, за да има някакво животно за гледане понеже е свикнала. Ще го разхожда по улиците както е водила козите. Каква родна картинка! А управляващите ще заселят Странджа с бежанци и ще кажат ми то там никои не живее защо не
150
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чумата е в Африка!? Някой ще обясни ще за глупост е този лозунг? Някой ще обясни ли защо се допускат хора в близат до добитъка, даже ги пипат? Защо не дойде жандармерията и не прибера тези ***, барабар с нахалните ултра прости журналисти без капка съвест и разум?
149
7
 
16
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Порожанов каза че има едно заразено животно в Болярово и едно заразено в стадото на баба Дора.Разстояние между двете населени места 15 км.Френската лаборатория дава 2 положителни резултата на 540 проби взети в целия регион.Тогава кои терористи избиха здравите животни в другите села?
148
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След кравата Пенка, сега се занимаваме с някаква баба кукувица и нейния ***, защоли? Защото медиите си направиха сензацията, а побърканите вегани и други зелена *** отново съзряха възможност да занимава обществото с лудоста си. Едно общество водено от фанатици и потребност от евтин долнопробен сеир, единствения път е право надолу. Вместо района да бъде под строга карантира, да се допускат да влизат и излизат само местните хора, виждаме тълпи джурналисти и агресивни фанатици.
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземете проби и от Централна България! На-ааа!
146
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А полицаите защо не са с бели облекла или те не са ***!!? И ходят без шапки!
145
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Калеко АлекоНе са ли случайно гербавите на власт, че да налагат карантината и да контролират кой я спазва и кой не?И за това ли ги бива?
144
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберюгите започнаха да заплашват! Тома Бика заплаши в пряк ефир! А точно той трябва да бъде автаназиран заради името си!
143
15
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Не беше ли другарката Нинова тази която ходи да я прегръща, въпреки че при огнище на зараза мерките по закон трябва да се безкомпромисни. Ветеринарите ходеха там в защитни облекла, а журналисти и провалени политици търсейки политически дивиденти се навираха там, без каквито и да е предпазни средства ... Крайно време е законите в държавата да ударят с пълна сила нарушителите ... Парадоксално е че точно тези които са избрани да ги налагат и спазват, грубо ги погазват създавайки рецидиви ... !!!
142
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Препоръчвам ви разказа на Чудомир "Тактика":Четете и се учете как се прави....
141
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"баба Дора, която се превърна в символ на протестите на животновъдите" - абсолютна лъжа, баба Дора е символ на веганската секта.
140
7
 
9
 
! Отговори
до Нов преди 5 години
Че то при тези обезщетения ,,сериозните животновъди'' сами се натискат да изкарат брантиите им болни! Оня от Воден чак се облизваше за 300 евро на животно и обясняваше как ще достави нова партида! Сигурно от Франция, лабораторно доказани!
139
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, пристигнаха ли пробите в България? Вчера изведнъж обявиха по националното радио, как още не били пристигнали, а министъра се кълнеше, че били тук.Кой казва истината?
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, Свещена простота!
137
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В някои африкански държави имаше и още има ЕБОЛА но никой не избива населението заради няколко болни.Дано никога не се появи в България че ще ни изтребят като пилци !
136
6
 
12
 
! Отговори
есперимент преди 5 години
Аз ще ида там и ще спа в кошарата при тях до идния Гергьовден! Ако загина - то и без това, това не е живот - няма да е загуба за нацията! Ако съм жив - порожанци и герберасти - в кошарата! Аз ще ги паса и ваксинирам!
135
16
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Абе приспивайте и бабичката и да свършва риалитито :)