Гергана, Светла, Тодорка... с чума и под ножа. Шарково срещу баба Дора!

Тя пък не си два животните и: "Не им ща парите"
19 юли 2018 09:15,
271


"Има настроения срещу мен в село Шарково", каза баба Дора, която се превърна в символ на протестите на животновъдите срещу евтаназията на животни, болни от чума в страната.

Според баба Дора хората в селото са се настроили срещу нея, защото единствено нейното стадо не е избито.

"Изкарах тежка нощ. Нямам думи. Гледам си животните. Не вярвам, че няма да умъртвят животните. Всички се настроиха срещу моите животни. Искам животните ми да играят, да са живи. Искам да кажа на управляващите да не се избиват здравите животни", сподели женицата пред репортера на Bulgaria ON AIR Стиляна Георгиева.

Още по темата

Въпреки решението на кризисния щаб днешната евтаназия да бъде отложена, кметът на Шарково казал на баба Дора, че нейното стадо не може да бъде запазено и може да бъде евтанизирано още днес.

Фермерката категорично отказва да си даде стоката срещу компенсация.

"Казах им на кметовете и полицаите – ако мога всичко бих направила, за да спася животните си", посочи тя.

Категорична е, че не иска парите от обезщетенията: "Тия пари не могат да ми заменят животните. Не им ща парите".

Междувременно блокадата пред къщата ѝ продължава, като там са се събрали хора от цялата страна, за да защитят последното стадо в Шарково.

Те все още не вярват, че има чума по животните и че евтаназията е наложителна.

"Две са стадата, в които има констатирана положителна проба – едното е на баба Дора и още едно – в Болярово. Трябваше да пристъпим към евтаназия на животните, но ние ще я отложим", заяви на извънредна пресконференция министърът на земеделието Румен Порожанов.

По думите му, цялата дезинфекция, която е необходима на населеното място, се извършва под усилен контрол.

"Всички проби от стадата с животни са качени на сайта на Агенцията по безопасност на храните. Има още проби, от които очакваме резултат. Надяваме се болестта да бъде овладяна в районите, в които е установена", добави той пред нова тв. 

"Пробите са направени в лабораторията "Монпелие", уточни директорът на Агенцията по безопасност на храните.

А министърът на вътрешните работи Валентин Радев призова за ограничаване движението на хора в района с цел да се избегне разпространение на заразата извън района, който е под карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо гражданите казват какво да се прави в дадената ситуация . Че то ако войската започне да дава акъл и заповеди на командирите си тва не е никаква войска . Бат Бойко е много мекушав само Адолф Хитлер оправя такъв смотан народ
233
1
 
3
 
! Отговори
Мъка, мъка преди 5 години
От ЕС последните новини са, че няма да платят за избитите животни, защото нямало доказана чума! Хитрата сврака ... с двата крака!
232
2
 
4
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 5 години
Я стига с тая ч у м а и с тия истерии за болести! Хората дето пазят стадота на жената в Шарково пиха току-що издоено мляко от козите в един репортаж. В нета го има. Тези хора много добре знаят , че няма никаква зараза. Едно болно животно веднага си личи- омърлушено, не яде... Това е още една гнусна лъжа като отравянето на Скрипал, дето не ги показаха въобще. Лъжи, далавери, корупция и гнус цари в западния свят !
231
7
 
26
 
! Отговори
Тя преди 5 години
Боже, Боже .... Седя и чета коментарите и не вярвам на очите си. За всички онези, които се изказват против баба Дора и животните.. Вие до сега не разбрахте ли : Чума няма! Има мигранти, които ще дойдат на мястото на тези животни и хора! Първо животните, после хората в тези села и после и ние. И така докато не ни изселят всичките и не ни затрият, и нас, и държавата.. А вие седете и плювайте баба ви Дора. *** НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА!!!!!
230
4
 
21
 
! Отговори
vanesa.20 преди 5 години
ПО ПОВОД ВАНДАЛСКОТО ИЗБИВАНЕ НА ЖИВОТНИТЕ В СТРАНДЖА, ЕДНО КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ НА ПЛАМЕН ПАСКОВ - ЛЕКАР ВЕТЕРИНАР, КОЕТО БЕЗУСЛОВНО УЛИЧАВА МАФИОТСКИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ !Пламен ПасковТова, което ще напиша, пак няма да се хареса на много хора. Но пробвайте да кажете и покажете - кое не е така, и как е, ако не е така. Започвам: 1. Това избиване на дребните преживни (овце и кози) в Странджанско няма никакви ветеринарно-медицински основания. Като ветеринар го твърдя, и с този албум и с други подобни съм в състояние да го докажа във всеки съд. 2. Чумата по дре
229
7
 
18
 
! Отговори
Нее преди 5 години
И да убият животните, чумата остава в земята, в почвата и там се развива...може да се затаи...после след време се активира. Неее далаверата е друга...
228
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че животните трябва да бъдат унищожени, а ония отгоре да намалят кражбите, и да платят на хората по справедливи цени! Пак казвам, да намалят кражбите!
227
2
 
13
 
! Отговори
С.В. преди 5 години
***" май не е толкова дива. Всичко е много подозрително. Мисли ли някой че ако наистина тези животни са заразени,досега да са измряли или да имат клиника на заболяването.Тази френса лаборатория сигурно е извънземна щом никой не може да се свърже с тях.Ако има зараза другите стада се карантинират и се следят. Ама това си е работа, а къде по лесно е всичко под ножа
226
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животните може да са преносители на чумата, без да са развили болестта. Микроба се пренася с вятъра, чрез птици, ако щеш и транспорт. Затова около огнищата се прави санитарно изтребление. Не се гледа здрави или болни са животните, а се убиват наред, за да не се допусне вероятността вирусът някъде да се е запазил, макар и непроявен. Жертва се малко, за да се спаси повечето.
225
3
 
11
 
! Отговори
С.В. преди 5 години
публикуват резултатите. Това е практика от години на БАКХ, по нареждане на Д.Илиев. Същото стана и с екзотичните птици в Зоопарка. Избиха ги и като стана скандал направиха изследвания и се оказа че всички са здрави. А това бяха птици някои от които защитени. Това го няма никъде по света. Мога да ви давам още примери. Така работи Д.Илиев.Незнам докога ще го търпим,крайно време е да се изрита и да дойде компетентен човек.Престанете да се правите някои от вас на дървени философи. Така че "дивата
224
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре ве, тая бабичка мад закона ли е? Нещо повече от другите ли е?
223
3
 
19
 
! Отговори
Иван от лозене преди 5 години
Всичко се прави с цел. Да унищожат животновъдството ,та да може от чужбина да се внася месо . Боко тиквата е голям мафиот.
222
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Корнелия!
221
1
 
3
 
! Отговори
Demented преди 5 години
Еее пак ме отрезахте
220
5
 
12
 
! Отговори
Demented преди 5 години
Оставете животните на мира,
219
17
 
3
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Абе мислете за собствените си баба и дядо а не да мислите за баба Ви Дора, търсейки евтина популярност. Парите, които ще вземе повечето от Вас и за година не могат да ги спестят.
218
2
 
2
 
! Отговори
До 216 преди 5 години
Мозък пренасят за такива като теб.
217
14
 
9
 
! Отговори
бай ганьо преди 5 години
До ТониНякой те води за носа както тази баба дора с нейната наглост простотия и нахалство. не виждаш ли че бсп подклажда огъня заедно с президента за да очерни правителството за всяки проблем който се появи. кой ги докара тези козари пред МС с красиво написани плакати ? кажи де? В БЪЛГАРИЯ И ПЛЪЗНАЛА Ч.УМА ПО ЖИВОТНИТЕ ПО ГРАНИЦАТА ,ЗАТОВА СЕ РЕЖЕ И СУХО И СУРОВО ЗА ДА ЗАПАЗИМ БЪЛГАРИЯ. ЩЕ ПОЛУЧАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ , ЗАЩО НЯМАТ ЗАСТРАХОВКИ , ЗАЩО НЯМАТ И ВАКСИНИ А? БОЙКО Е МЕКУШАВ.
216
13
 
14
 
! Отговори
Оле преди 5 години
Егати държавата. Неможе да се справи с една баба и няколко уж природозащитници които набиват мръвки всяка вечер,а през деня обясняват как не е хуманно да се убиват животни.
215
10
 
23
 
! Отговори
Тони преди 5 години
Разбира те ли, ако стадото на баба Дора не бъде умъртвено, ще лъсне лъжата, че заразата е била плъзнала в района. А лъсне ли това, че властта е лъгала хората, ще стане грандиозен скандал, който ще застраши цялото правителство. Защото ще стане видно, че министри и шефове на агенции са предпочели да действат некомпетентно и незаконно, взимайки радикални решения да влизат във владенията на хората и да разрешават избиването на хиляди селскостопански животни. Тази картина е неприемлива за властта!