Порожанов за чумата: Две стада не са евтанизирани!

Едното от тях, които са дали положителна проба, е на баба Дора
95
Порожанов за чумата: Две стада не са евтанизирани!
Снимка: архив, Булфото

Само две стада от животни в село Шарково, които са дали положителна проба, все още не са евтанизирани, съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов, който дойде в парламента, за да представи пред депутатите предприетите мерки във връзка със заразата.

Още по темата

Едното от двете стада е на баба Дора, която се превърна в символ на борбата срещу убиването на кози и овце.

Порожанов се оплака, че стопаните на двете стада не допускат експертите за втора проба. В момента рисковите стада били в засилен контрол и под карантина.

Днес се изплащат обезщетенията в Странджа, в понеделник ще бъдат изплатени и в Шарково.

ЕК за втори път подкрепи предприетите мерки, подчерта Порожанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
8
 
5
 
! Отговори
Ветеринарите преди 5 години
на Боцо са църни, за 50 лева на ден и фелдшери стават
73
10
 
10
 
! Отговори
Ветеринарите преди 5 години
Да си признаем кои са най-големите ветеринари специалисти в България. Няма спор - те са двама. Това са чу.мавата баба Корни-Лъжата и така нареченият президент. От всичко разбират и за всичко се изказват "много компетенто". Всички останали какво си въобразяват? Да мълчат и да козируват, защото ТЕ двамата са казали и са последна инстанция.
72
6
 
12
 
! Отговори
Вярно ли е? преди 5 години
Май се оказа, че баба Дора е член на БСП...
71
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу тъцете от баба Дорааа... БСП ли ще плати ако пламне цялата страна и останем без месо и мляко?
70
9
 
7
 
! Отговори
Х преди 5 години
Сега сте много дейни, ами да бяхте ги ваксинирали,когато пропуснахте през границата десетки хиляди мигранти от Азия и Африка.Лъжете по-вече от телефонните измамници те поне са анонимни, а вие гледате хората в очите и ги лъжете!
69
1
 
11
 
! Отговори
До 69 преди 5 години
Препоръките са:Ограничаване на пътуванията в странатаМониторинг извън предпазната зона или предпазната зонаМониторинг в предпазната зона или в предпазната зонаСкринингПроследимостКарантинаОфициално унищожаване на всички продукти от животински произход Официално унищожаване на кланични трупове, странични продукти и отпадъциСанитарно кланеРайониранеДезинфекцияПредварителна и следкланична инспекцияЗабранена ваксинацияБез лечение на засегнатите животни
68
4
 
12
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
"вчера една жена в предаването от 15 00 часа на Колев каза за 2 доклада от френска лаборатория ..." Гледах ги вчера тези 2 ку.кумявки при Колев в червената Евроком. Говориха пълни глупости, по опорните точки на баба Чу.***. Ама те предлагали професионалисти, защото ги познавали. Цитираха някаква фалшива и измислена лаборатория, която даже не можаха да прочетат (точно както е написано червения фалшив сайт). Изследванията се изпращат в единствената оторизирана лаборатория в Монпелие. Точка!
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименвчера една жена в предаването от 15 00 часа на Колев каза за 2 доклада от френска лаборатория които нашите веднага "скрили" изтрили-нещо се разминавало --------------------Една жена казала нещо - е и ???? Коя жена, какво е казала. Трагедия си. От такива като теб големи бели стават ей
66
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименбе 68-ама тя България изгоря бе *** герберунгел -------------Ей, ПУДЕЛЧЕ ЧЕРВЕНО - като си изгорял как още живуркаш - я марш в Сибире. На крива ракета космоса й пречи. ПИСНАХТЕ МИ МАНИПУЛАТОРИ жалки
65
11
 
16
 
! Отговори
НИЩО да не се преди 5 години
ИЗПЛАЩА на стопаните на двете стада- но да се евтаназират животните, а К.НИНОВА, ВИГЕНИН, коитро ВЪЗПРЕПЯТСТВАХА, НАСЪСКВАХА, а също и ПРЕЗИДЕНТЪТ, да изплатят от лични сметки сумите.Цялата суматоха я СЪЗДАДЕ БСП, подкрепяна от Президентството.Да ПЛАМНЕ РБългария? Тогава ПАК Правителството ще е виновно.Постоянно са прът в колелото на напредъка на РБългария.
64
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията на Камелия Цветанова не отговаря на истината . Влезте в "сега" и ще видете обратното твърдение . Пробите на стадото на баба Дора са отрицателни .Герб са избили хиляди животни без да са болни , защото така са им казали от ЕК ,ако им кажат и вас ще избият без значение чумави ли сте или не . Защото бойко и герб се интересуват само от ЕС нато и западните балкани
63
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те мислеха да маркират дейност по селцата и усвоят парите, но сами влязоха в свой капан! Ха сега изтрепете Болярово и така, докато стигнете до Банкя! Ами, то след всяко стадо се влачи някоя дръглива краста, куца, муцуната и в обрив и добрият овчар я оставя да падне и да я даде на кучето! Народа е казал за такъв казус - Стадо без мръша - не може! Без истерия, моля!
62
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попитайте ветеринаря на републиката, ***-льотчиик, каскета на Решетников, той е голям разбирач.
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко много ветеринарни специалисти има тук! Шапки долу! България ще пребъде!
60
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, и порожановци разбраха, че няма чак такава зараза и спряха да убиват! Пробите са още от 23 юни! Ако бе толкова сериозно, до днес всичко щеше да е натръшкано барабар с бабичката!
59
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия козички, мнохо хубава роля изиграха, заглушиха напълно протестите на майките на деца с увреждания и този на Босия. Не мога да разбера народа, протестира срещу разпространението на болести, но не ходи да подкрепя хората които имат нужда.
58
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До този момент не са показали нито едно животно с клинична картина на болестта. А минаха седмици...Резултатите също малко са покрити...
57
9
 
17
 
! Отговори
Курнелия за смях... преди 5 години
Хората от село Шарково разказват, че *** Нинова и козата, която тя прегърнала носели еднакви фланелки с надписи Герб ни убива....
56
16
 
12
 
! Отговори
До 55 преди 5 години
Карантинният период на болестта е 40 дни. Откъде измисли 4-5 дни. Сигурно от фалшивия червен сайт, където няма и една вярна дума. Само лъжи, лъжи и пропаганда, все едно са писали всичко в Русия.
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинявам се за неволната грешка в предишния ми пост става въпрос за инкубационния период, а не за карантинния.