Задържаните надзиратели от Варна – опитни служители!

Осигурявали свобода на затворник денем, а вечер – зад решетките
20 юли 2018 14:07,
16
Задържаните надзиратели от Варна – опитни служители!
Снимка: архив, Булфото

"И тримата задържани надзиратели от затвора във Варна са опитни служители. Те са обвинени в длъжностно престъпление – за това, че са нарушили служебните си задължения с цел да набавят за другиго облага", обясни пред Нова тв окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Още по темата

Изказването му беше по повод задържането на надзиратели от Варненския затвор, които неправомерно пускали в отпуск автокрадец, който нямал право да излиза от килията.

Надзирателите осигурявали на затворника свобода през деня срещу неговата честна дума, че ще се прибере зад решетките вечерта.

"В рамките на две-три седмици успяхме да организираме прилагане на СРС-та и други административни способи, които да ни помогнат да съберем достатъчно данни, които да ни дадат основание да започнем досъдебното производство", каза още прокурор Чавдаров.

Установени са шест случая за времето от 31 май до 18 юли тази година, при които надзирателите са освободили нерегламентирано лишен от свобода, позволявайки му да напусне територията на затворническото общежитие.

Затворникът Искрен Маринов изтърпява наказание от шест години и осем месеца за участие в организирана престъпна група. Към днешна дата му остава да изтърпи още четири години и четири месеца.

До изтичане на 72-часовото задържане на тримата служители прокуратурата ще прецени събраните доказателства с оглед искане за вземане на постоянна мярка "задържане под стража".

По случая тече разследване, събират се доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарката Цачева, нещо често зачестиха проблемите в затворите, едни си бегат когато си поискат, други комбина с надзиратели, оставки нема.
15
1
 
10
 
! Отговори
Безопитен преди 5 години
Опитни в какво?
14
0
 
15
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Значи този затворник може да извърши престъпления бивайки незаконно пуснат от затвора...тея не са нормални хора!!!
13
0
 
13
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
МВР страхува ли се да покаже лицата и имената на тези служители ...Какво ги крият ...Правосъдната система към която са затворите е ядрото на корупцията и безнаказаността и въпреки това МВР се страхуват.Съдииге са нагушени с недоказуем доход от къде ли?..От такива...
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А наказанието ще бъде - а:Пенсиониране(с двайсетте заплатки)!?!?! - б:забрана за заемане на същата позиция за 6(шест месеца)!!?! - в:нито едно от двете,"мъмрене" и условна!!?!?ТОВА Е ЗЛОУПОТРЕБА С СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ,ДЕЯНИЕ С ОПАСНОСТ ЗА ОБЩЕСТВОТО,КОРУПЦИЯ,НАКЪРНЯВАНЕ АВТОРИТЕТА НА ДЪРЖАВАТА И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ ДРУГО!!10 ГОДИНИ !!!ВЕДНАГА!!!НАЛИ РЕВАХА ЗА ЗАПЛАТИ-ДАДОХА ИМ!?!
11
0
 
14
 
! Отговори
нещо повече преди 5 години
До АнонименАрестанти вършат черната работа на МВР-то а именно поръчкови убийства!Наградата е амнистия за добро поведение!
10
3
 
7
 
! Отговори
затвора е за хора преди 5 години
До истинатаВ затвора попаднал на хора е станалЧОВЕК! - Н.Вапцаров
9
1
 
14
 
! Отговори
истината преди 5 години
Публична тайна е че затворите са превърнати в търговски дружества:- излежават се чужди престъпления срещу заплащане, работа и предсрочна свобода!- криминално проявени арестанти стават контингент на МВР с оперативна разработка!
8
3
 
5
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Щом са опитни служители що ги задържате- пуснете ги! Тяхната простъпка не е кой знае какво престъпление но подсеща за едни опасни червенушковци,които били големи професионалисти и затова не трябвало да бъдат уволнявани от министерствата. Уважаемия Г-н Съветник обаче е на мнение,че професионалното крадене е много по-опасно от профанското- затова червените "професионалисти" трябва да бъдат уволнени от министерствата и държавните служби,за да не пречат на България да възроди своята слава и бъдеще!
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то като на ALl Inclusive тез затвори. Така като чета новините последните дни, мога да убия някого, да ми дадат 4 години затвор, като през това време мога да ходя само да спя там, пък през деня да си върша работа..Ми защо да не зачистя някои?
6
0
 
15
 
! Отговори
Тези "опитни преди 5 години
надзиратели" НИКОГА повече не бива да работят тази работа(Прокуратурата дори да ги осъди- да се наблюдават:ще внесат "разложение' сред персонал и затворници, защото са "опитни"!)Освен това определението"да принесат ОБЛАГА НЯКОМУ" не е правилно:те не са ДУХОВНИЦИ;правят ВСИЧКО за СОБСТВЕНА ОБЛАГА"Вечер какво носи пуснатият?Пари за надзирателите,храна за всички,дрога за всички??И..Варненският затвор става"Градът на Слънцето"(Томазо Кампанела,1600г.) "Предвестник на комунизма"-"равноправие преестъп
5
0
 
14
 
! Отговори
fake news преди 5 години
хотел пандиз.приемаме всички. ниски цени. безплатно ядене.
4
0
 
13
 
! Отговори
ДжАндАр преди 5 години
ММмммммакс присъда за назидание?!?!?!
3
1
 
20
 
! Отговори
Менчо преди 5 години
Затворникът не е бил автокрадец , а е бил много кадърен и добър автомонтьор,пълен професионалист.Тримата надзиратели са го пускали през деня с уговорката да им поправи колите паркирани в гаражите им ,което той е направил разбира се безплатно.След това са го пускали да поправя колите на техни близки , приятели,колеги и роднини , на шури , на баджанаци , на тъщи , и т.н,
2
3
 
14
 
! Отговори
хх преди 5 години
Цачева кога ще си овладее ресорното й министерство ? да спре за момент да се занимава с *** конвенции и др простотии и да се захваща с ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ.... съдебна реформа някога ще имаме ли ? някога/
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си личи да са опитни, щом са ги хванали.