Баба Дора не успя да опази стадото си, евтаназията започна

Полицията изведе всички доброволци от село Шарково
Обновена: 22 юли 2018 17:33 | 22 юли 2018 16:55, Камелия Цветанова
274
Баба Дора не успя да опази стадото си, евтаназията започна
Снимка: Булфото

Започна евтаназията на стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, в село Шарково, съобщи Нова тв.

Тя се превърна в събирателен образ на стопаните, които със сълзи на очите се разделят с животните си.

Още по темата
Десетки доброволци пазеха дни наред къщата и стадото й, за да предотвратят избиването му.

Днес обаче полицията е отишла в двора на баба Дора и е помолила със заповед от БАБХ всички, които я защитават и нямат местна адресна регистрация, да напуснат територията.

Полицаи изведоха от Шарково гражданите, които бяха блокирали пътя до последното оцеляло стадо - това на баба Дора.

Жандармерия не допуска никой в селото.

Населеното място в Ямболско е едно от онези, в които заради чумата по стадата, се извърши евтанизация на цели стада. През седмицата процесът на умъртвяване бе спрян, но днес ветеринари и полиция отново са в селото в опит да вземат повторни проби от животните.

Властите обясниха, че е въпрос на време стадото на баба Дора да бъде умъртвено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
9
 
30
 
! Отговори
Ani преди 5 години
много съм впечатлена от "полицията е отишла в двора на баба Дора и е помолила със заповед от БАБХ всички които нямат местна адресна да напуснат територията." Откъде на къде не мога да защитавам когото си искам в страната, ясно е че само нагъл г'ербераст може да го измисли и приеме и че всичките им "правила" са за да задушават протести,да си спасят властта и да не изпуснат кокала, а крадци и убийци не закачат, особено от малцинствата,не им пука, че тормозят обикновените хора и зачернят живота им, дано в з'атвора ви видим скоро алчни за власт г'ерберасти. И няма как да е със заповед на БАБХ, те
212
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 226лошо е да си неграмотен но при вас стана мода .. Монсанто вече е немска фирма :)
211
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като селото е било блокирано, как знаете че полицията е ПОМОЛИЛА хората да напуснат? Кой ви каза?
210
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е да се заменят нашите породи със генетически изродените братски американски такива. Монсанто може да купи България хиляда пъти та камо ли едно продажно мафиотско правителство.
209
43
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде приключи тоя сапунен сериал с на баба козичките.Голям рев за животни гледани в първобитни условия,в сковани на две - на три коптори,въргалящи се в собствените си ***.Искам да питам там ония от барикадата,ако естеството на болестта беше такова,че да бъде заразно и за хората,дали така самоотвержено щяхте да го раздавате ?
208
41
 
26
 
! Отговори
Белият Рицар преди 5 години
Ама после, ако наистина се окаже, че тия животни са чумави, и ви натръшка, ще почнете пак, ама правителството виновно, държавата такава, защо не взели мерки, Бойко виновен, такъв онакъв.....
207
50
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен идиотизъм се поддържа от доста хора във форума и се мели едно и също. Явно не малка част от народа има психически проблеми. БСП умишлено пречи на държавата и подклажда само разправии.
206
5
 
34
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Когато няма ветеринарна превенция се стига до евтанизация!Просто по-лесно е да евтанизираш вместо предварително да се грижиш !
205
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унищожителите НА БЪЛГАРСКОТО СЕЛО КАСКЕТИТЕ РЕВАТ КАТО НЕДОКЛАНИ ЗА НЯКОЛКО КОЗИ.Не може да има по-гадни от вас,мама ви мр..сна.ЧУМАТА,тоя който ти плаща е много *** защото не ти е казал да сменяш репортоара под различни статии ТАКА ОТДАЛЕКО СМЪР..ДИШ НА ЧЕРВЕНО.СТРИГАНЕТО НА СТАДОТО ДРУГАРЮ Е ДЕЛО НА ВАШИТЕ КОМСОМОЛСКИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ СЕКРЕТАРИ,СЕКТРЕТАРКИ КУ..О ДЪРЖАТЕЛКИ ПО КАБИНЕТИТЕ НА МАСТИТИТЕ ДРУГАРИ "СТОПАНСКИ РЪКОВОДИТЕЛИ".ПРЕКВАЛИФИЦИРАНИ В "КАПИТАЛИСТИ"АРЕ МАРШ.
204
28
 
9
 
! Отговори
тт преди 5 години
абе *** !! замисляли ли сте се че може наистина да има заболяване по животните и да е необходимо да се избият за да не се разпространи заразата ???? няма другаде толкова прости хора ! напълно си заслужаваме "благоденствието" с такова "мислене" !
203
2
 
49
 
! Отговори
СТРИГАНЕТО НА СТАДОТ преди 5 години
1999 смяна на касовите апарати2011-2012 смяна на касовите апарати2018 смяна на касовите апарати Досега три пъти.1999 нов формат лични карти2010 нов формат лични карти2019 2020 предстои нов формат лични картиДосега два пъти, предстои трети път.1999 нов формат автомобилни номера2008 нов формат автомобилни номера2019 въвеждане на нов формат автомобилни номера. В момента парламентът обсъжда промени в Закона за пътните транспортни средства. Според идеите отпадат буквите и на табелките ще останат само числа. Освен това ще се промени и формата на контролнит
202
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА МЪЖЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА! ОВЦЕ И ПЛАШИ-***-АРНИЦИ ОСТАВИХА БАШИБОЗУКА НА ВЛАСТТА ДА УБИВА И ВИЛНЕЕ!
201
6
 
41
 
! Отговори
ГЕйРБ преди 5 години
Евтаназията на един народ от политическия проект на немската фондация Ханс Зайдел - ГЕРБ.
200
6
 
46
 
! Отговори
Ч У М А Т А преди 5 години
За последните десет години над ЕДИН МИЛИОН и двеста хиляди българи са прокудени от домовете им!84 села са заличени от картата на България.Други 364 села имат до 10 жители и до няколко години ще бъдат заличени.Закрити са стотици болници и училища.16 МИЛИАРДА лева ДДС са източените от джобовете на българите.Няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта.България е официално обявена за най-бедната и корумпирана държава в Европа.България е на последно място по свобода на словото в Европа и на 111-то място в света.Това зло убива народ и държава. И то им
199
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво бабосвате жената. Та тя е само на 52 години.
198
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ч У М А Т А Г Е Р Б :(
197
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ унищожиха цяла България, та няколко кози ли ?
196
21
 
6
 
! Отговори
дедовият ми преди 5 години
за всики псевдо застичници на козички ,спомнете си ,,лудата крава''
195
0
 
17
 
! Отговори
11 преди 5 години
бе кви глупости плещите бе - първо било започнало, а после било въпрос на време и имало повторни проби. Идиотска работа.
194
4
 
47
 
! Отговори
ГЕРБ - НЕ, МЕРСИ преди 5 години
КОГАТО УПРАВЛЯВАТ НEКAДЪРНИЦИ ТОВА СЕ СЛУЧВА. НАЗНАЧАВАТ СЕ НЕКОМПЕТЕНТНИ КАЛИНКИ И СЕ СТИГА ДО ТУК. НАВСЯКЪДЕ ПРАКТИКАТА Е БОЛНОТО ДА СЕ ОТДЕЛИ И ДА СЕ УМЪРТВИ. НИКОЙ И НИКЪДЕ НЕ УБИВА ЦЕЛИ СТАДА. ТОВА Е ГЕНОЦИД НЕ САМО ЗА ЖИВОТНИТЕ АМИ И ЗА ХОРАТА.