Най-после лято! Температурите скачат до 36 градуса!

Хубавото време обаче ще си отиде с уикенда
22 юли 2018 08:15,
6
Най-после лято! Температурите скачат до 36 градуса!
Снимка: Reuters

Слънчева, тиха и гореща неделя прогнозират синоптиците за днес.  Единствено в планините и край морето по обяд може да се появят облаци и да превали за кратко.

Температурите ще се повишат, на места в низините и равнините ще е горещо. Максималните ще са между 31° и 36°, в София около 31°. Това прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН, цитирани от "Фокус".

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По високите части и билата, вятърът ще е умерен от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра – около 18°.

Хубавото време обаче ще си отиде с уикенда. Новата седмица ще започне отново с дъжд, придружен и от гръмотевични бури. Синоптиците предупреждават, че ще има условия за временно интензивни явления, значителни по количество валежи и градушки.

Очаква се от север да проникне сравнително по-хладен въздух. Температурите ще се понижат и ще се установи хладно за периода време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
14
 
! Отговори
gh преди 5 години
Най-после 36 градуса - това ли ви радва , мазохистки *** нещастни ?!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха Браво за проявения оптимизъм- но 90% от статията говори за това как ще превали , ще духа е ще навлезе по-студен фронт.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се отнася до Шопландия. В България лятото отдавна е дошло.
2
9
 
17
 
! Отговори
морски преди 5 години
Ей, като почнете с тези шопски новини, та не се усещате. Статията да се чете: "Най -после лято и в София!" Есен било, студено било, но това е в Шопландия. Тук по морето си пече и си става за плаж и е топло, нищо общо няма с гадния студен софийски климат.
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му е хубавото на 36 градуса температура?Дори и на морето тези температури са убийствени.А не всички са на морето.