Селото на баба Дора под блокада: Полицията изведе доброволците

Според властите е въпрос на време животните на жената да бъдат умъртвени
22 юли 2018 12:27,
240
Селото на баба Дора под блокада: Полицията изведе доброволците
Снимка: архив "Булфото"

Полицията изведе доброволците, пазещи стадото на баба Дора от село Шарково. Жандармерия не допуска никой в селото.

Населеното място в Ямболско е едно от онези, в които заради чумата по стадата, се извърши евтанизация на цели стада. През седмицата процесът на умъртвяване бе спрян, но днес ветеринари и полиция отново са в селото в опит да вземат повторни проби от животните.

Още по темата

Баба Дора пък се превърна в събирателен образ на стопаните, които със сълзи на очите се разделят с животните си. Десетки доброволци пазеха дни наред къщата и стадото й, за да предотвратят избиването му.

Днес обаче полицията е отишла в двора на баба Дора и е помолила със заповед от БАБХ всички, които я защитават и нямат местна адресна регистрация, да напуснат територията.

Всичко е било кротко без насилие, както от полицията, така и от протестиращите, съобщи Нова.

Властите обясниха, че е въпрос на време стадото на баба Дора да бъде умъртвено. Няма официално потвърждение дали стадото ще бъде умъртвено тези дни, нито от Министерството на земеделието, нито от МВР.

Малко по-късно bTV съобщи, че около обяд в селото поискала да влезе известната с участието си в реалити формати Миглена Дерменджиева (Меги Дерм). Тя направила опит да пробие полицейската блокада с мотив, че представлява неправителствена организация, но била арестувана.

Вчера ветеринатите опитаха да вземат проби от стадата в друго от Шарково и Болярово, но стопаните не им разрешиха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
21
 
! Отговори
Бончева преди 5 години
Аз като гледам козичките и сладките яренца на баба Дора хапват сенце и тревичка от дланите и и как Приплат на воля из двора и и доволни щастливи въртят опашчици....направо НЕ ми се вярва да са чумави....Ако все пак случайно след седмица- две ги евтаназират и ..се окаже че са били здрави..то бате Боци лично да иде и да дари СЪЩИТЕ животинки на баба Дора и всички Телевизии директно да предават !!!
145
16
 
9
 
! Отговори
Таско преди 5 години
Знаем тази обич на стопаните към жвотните. Както им се радват и им теглят ножа. После в печката или на пазара.
144
11
 
5
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Очаквах да видя и Динко,с атевето,с по една коза под мишница. И Перата,Новия Левски!Кво стана с това хубаво момче,нали го стреляха?
143
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До На всичкии ГЕРБ и БСП са един дол дренки
142
3
 
21
 
! Отговори
На всички преди 5 години
Които ще гласуват за герб, пожелавам да спечелят и да живеят в герберастки рай. Децата им да емигрират и да ги виждат по скайп, родителите им да бъдат ограбени и убити на село от етноса, а те самите да загинат на Тракия от джип в аварийната лента. Сполай ви, герберасти!
141
5
 
27
 
! Отговори
A? преди 5 години
Помислете хора.Навремето никой не си правеше застраховка,пуснаха мутрите властимащите и след бухалките започнаха да се застраховат.После бежанците заприиждаха и уж оградата с Турция ги спря.Дали?!Сега уж вирус има в Странджа,но веднага се говори за нова ограда с Румъния.Всичко е за да се вземат пари от държавните и да се дадат на едни техни фирми да направят ограда.Дали ще спре заразата ако я има а?!Убеден съм,че не!Парите обаче ще отидат при който трябва,а ги взимат от данъците ни!
140
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-справедливо е да оставим този народ да си изгине от простотия и невежество, и най-вече от... внушения. Задъжителни неща няма.
139
3
 
20
 
! Отговори
бивш симпатизант преди 5 години
Къде е Доктор Менгеле-Порожанов
138
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако аз имам здраво стадо от няколкостотин животни и тези дойдат да ги убиват,за да направят поредната далавера,просто ще влезнем в световната преса.Ще се отбранявам с всички средства,партизанска борба ще почна,но ще си платят.
137
4
 
17
 
! Отговори
Ким Чен Борисов преди 5 години
Социализъм означава каквото аз кажа и пожелая ! Робски народ трябва да има водач като мен за да ви вкарва в правия път ! Търпите друго не ви остава пък и не можете да сторите де ! Дййййй
136
11
 
3
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 5 години
Цветан Цветанов при откриването на обновени улици и булеварди: Поведението на БСП при възпрепятстване работата на ветеринарните власти в борбата срещу чумата по животните е безотговорно!
135
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като спрете да саботирате държавата ще ни е по-лесно да направим.
134
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са предсмъртните вопли на ГЕРБ.
133
2
 
15
 
! Отговори
Алооо некадърници преди 5 години
Нинова ли е на власт или вие. Направете нещо за този народ, вместо постоянно да си търсите оправдания, бездарници проклети
132
13
 
11
 
! Отговори
ДО 140 ВЕРОЯТНО, преди 5 години
но да бъдат СЪДЕНИ ВСИЧКИ-БЕЗ ЖАЛ начело с К.НИНОВА- инициатор и "ВДЪХНОВИТЕЛ', "ЗАЩИТНИК на прости' с цел ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ с власт."Старите вълци" от БКП/БСП й гледат "сеира' и си казват" защо не, ако пък стане, ще се присъединим': да сте чули да каже нещо Първанов и др. , които са от село..не..През 1995 имаше филм за подобна афера с коневъдни ферми във ФРАНЦИЯ: разменят си конете ( само 20)въртят ги с камион по ферми, където чакат проверки от ЕС!!? Накрая ги осъдиха всички!!
131
3
 
16
 
! Отговори
Слава преди 5 години
На нашата джендърмерия! С такава могъща джендърмерия ромбската престъпност е обречена! Спете спокойно баби по селата! Е, дано само да не гледате кози...
130
16
 
12
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 години
красивата Странджа беше отново населена преди 30тина години щото беше обезлюдена и обезскотена от социализЪма
129
9
 
17
 
! Отговори
A? преди 5 години
Зараза няма,но народа трябва да не се противопоставя да се изгради ограда от север с Румъния,която няма да е по-евтина от тази с Турция.Това е целта да се усвоят едни държавни пари за свои фирми,уж за доброто на всички стопани.Това,че няколко баби Дори ще реват не им пречи на властимащите да им хвърлят трохи,но ще приберат милиони за новата ограда.
128
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова за подстрекателство и тероризъмКомунистите са се скатавали винаги! Таско Ерменков дори не го извадиха от парламента за заплаха на държавата сигурност! Нищо няма да стане и сега, защото ГЕРБ достигат до разобличителна позиция и за тях това е достатъчно.
127
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За някои хора това е реалити шоу и затова участва и тази овца Меги.