Селото на баба Дора под блокада: Полицията изведе доброволците

Според властите е въпрос на време животните на жената да бъдат умъртвени
22 юли 2018 12:27,
240
Селото на баба Дора под блокада: Полицията изведе доброволците
Снимка: архив "Булфото"

Полицията изведе доброволците, пазещи стадото на баба Дора от село Шарково. Жандармерия не допуска никой в селото.

Населеното място в Ямболско е едно от онези, в които заради чумата по стадата, се извърши евтанизация на цели стада. През седмицата процесът на умъртвяване бе спрян, но днес ветеринари и полиция отново са в селото в опит да вземат повторни проби от животните.

Още по темата

Баба Дора пък се превърна в събирателен образ на стопаните, които със сълзи на очите се разделят с животните си. Десетки доброволци пазеха дни наред къщата и стадото й, за да предотвратят избиването му.

Днес обаче полицията е отишла в двора на баба Дора и е помолила със заповед от БАБХ всички, които я защитават и нямат местна адресна регистрация, да напуснат територията.

Всичко е било кротко без насилие, както от полицията, така и от протестиращите, съобщи Нова.

Властите обясниха, че е въпрос на време стадото на баба Дора да бъде умъртвено. Няма официално потвърждение дали стадото ще бъде умъртвено тези дни, нито от Министерството на земеделието, нито от МВР.

Малко по-късно bTV съобщи, че около обяд в селото поискала да влезе известната с участието си в реалити формати Миглена Дерменджиева (Меги Дерм). Тя направила опит да пробие полицейската блокада с мотив, че представлява неправителствена организация, но била арестувана.

Вчера ветеринатите опитаха да вземат проби от стадата в друго от Шарково и Болярово, но стопаните не им разрешиха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
10
 
19
 
! Отговори
кой си ти, бе? преди 5 години
До Анонимен 108Защо да не коли? И защо да не яде ярешко?Стоката си е нейна. Ще прави каквото иска с нея.Ти кой си, че ще държиш сметка на стопанина как си ползва стоката?
105
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един милион и двеста хиляди са избягали от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ !
104
3
 
4
 
! Отговори
до 107 преди 5 години
Ами тогава що ревете против мигрантите, че искат по-добър живот ?
103
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ унищожиха българското село. Набутаха селяните в София за да има кой да гласува за Фандъкова.Защото софиянци не я щем, нито нея, нито шефът й, нито цялата крадлива некадърна шайка, която представляват.
102
12
 
8
 
! Отговори
Цоциалист преди 5 години
Чумата са соалистите и техните платени протестари мекерета
101
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До. Ss Орешарски задължителното трябва да споменеш за НАЙ ЖАЛЪК ПЛАТЕН ПРОТЕСТ !!!!Хората от Странджа искат истински протоколи , а не ветеринари не можещи да различат ОВЦА от КОЗА . Това го може дори Собственика на ГЕРБ !
100
15
 
9
 
! Отговори
ПЕШО ЧУКА преди 5 години
Само БКП има сметка от гладна и бедна България , където месото е от внос и на скъпи цени!Затова се прави тази конспирация , за да се развихри болестта и заразата из страната!
99
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За последните десет години над ЕДИН МИЛИОН и двеста хиляди българи са прокудени от домовете им!Нищо необичайно не се е случило! Винаги откакто свят светува, човеците са мигрирали от места с по-лоши условия за живот към по-добри!! Какво лошо има в това, човек да търси по-доброто?!
98
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в нормална държава това щеше да се случи още първия ден, каква е тая карантина дето всеки си влиза и излиза и гази там из оборите и разнася заразата, какво искате бе на цялата страна да се наложи ограничение за търговия с месни и млечни продукти, после тия ли "доброволци" и *** ли ще плащат на съкратените работници обезщетения, и как так някой отказва достъ за втора проба на ветеринарите, все едно някой шофьор да откаже проба за алохол, Вие нормални ли сте ?
97
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 98Това а са щастливи кози, които живеят на воля, в естествената си среда, пасат сред природата, навън са на въздух, скачат по чукарите, пият вода от изворите или реките на Странджа планина, обичат стопанката си...
96
4
 
7
 
! Отговори
Ss преди 5 години
Цял час от времето си изхабих да потърся протестиращите у фейсбука! Мноо яко, че тия се снимат на всеки един протест където са! Аман от платени протестъри ! Един, два протеста ок ама от по 10 снимки... То небяха ли кози, чез, ранобудну, кой, за тютюна, за дпс, явно който плати !
95
3
 
7
 
! Отговори
Pitam преди 5 години
тия "добрволци" и всякакви други елементи щяха да бъдат натоварени в камионетки и арестувани, а ако някой се опита да бяга директно щеше да получи няколко грама олово в главата****************************************************************************Разбирам демократичната ви позиция, сега бихте ли ми обяснили какви са действията на тираните и тоталитарните държавници? Просто да разбера от истински демократ.
94
3
 
16
 
! Отговори
чукча преди 5 години
В плана Ран-Ът си пише точно за това което става сега.Не само се намаля населението в Територията България но се унищожават отрасли убиват се животни унищожава се поминъка на хората.Този район вече трудно някога ще се възстанови.Дори да спрат да убиват за удоволствие както правят явно сега с въведените мерки върху съседните села самите стопани ще се принудят постепенно да ограничат до минимум добитъка който гледат.Огромни празни незаселени територии-това ще остане от красивата Странджа.
93
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Василев 90Василев, ти още живееш във времената на тоталитаризма и Сталинизма, когато се стреляше на месо на границата и народът се държеше в страх и подчинение чрез репресивни мерки.
92
13
 
12
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
ТИЯ ТАКА НАРЕЧЕНИ "ДОБРОВОЛЦИ", ЗАЩО НЕ ПОЛОЖАТ МАЛКО ОБЩЕСТЕНО -ПОЛЕЗЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА!ЩОТО.... И МЕНЕ МИ СЕ ЛЕЖИ ПО КОШАРИТЕ , ПО ГРЪБ И ДА МЕ ХРАНИ КОРВЕЛКА НА КОРЕМ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА "ПЛАТЕНА КОНСПИРАЦИЯ"!!!
91
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяхме нормална държава -на тази побъркана старица и без чума -щяха да и отнемат животните . Тя ги отглежда против всякакви правила и липса на всякаква хигиена . Един разграден двор заринат с тор ,изкорубен навес ...първобитна работа ,но иначе прави циркове пред медиите ,та после лековерните и милозливи хорица да въздишат гледайки снимка на баба гушнала врещяща коза ,да и съчувстват и напук на всяка здрава логика -да застават срещу държавните интереси!
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 78В Израел това не може да се случи. Израел не позволява друга държава да се меси в държавните и дела. Израел няма господари. Израел е господар на света.
89
5
 
22
 
! Отговори
ЧУ МА ТА преди 5 години
ЧУМАТА!За последните десет години над ЕДИН МИЛИОН и двеста хиляди българи са прокудени от домовете им!84 села са заличени от картата на България.Други 364 села имат до 10 жители и до няколко години ще бъдат заличени.Закрити са стотици болници и училища.16 МИЛИАРДА лева ДДС са източените от джобовете на българите.Няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта.България е официално обявена за най-бедната и корумпирана държава в Европа.България е на последно място по с
88
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каква е тази зараза като в тези райони няма нито едно умряло животно вече цял месец
87
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ivailoПроблема не е дали държавата може да се справи или не с една баба, а че същата тази държава не дава доказателства за твърдението . Утре и с теб може да се случи нещо подобно и някой друг Ивайло да пише същите глупости