Селото на баба Дора под блокада: Полицията изведе доброволците

Според властите е въпрос на време животните на жената да бъдат умъртвени
22 юли 2018 12:27,
240
Селото на баба Дора под блокада: Полицията изведе доброволците
Снимка: архив "Булфото"

Полицията изведе доброволците, пазещи стадото на баба Дора от село Шарково. Жандармерия не допуска никой в селото.

Населеното място в Ямболско е едно от онези, в които заради чумата по стадата, се извърши евтанизация на цели стада. През седмицата процесът на умъртвяване бе спрян, но днес ветеринари и полиция отново са в селото в опит да вземат повторни проби от животните.

Още по темата

Баба Дора пък се превърна в събирателен образ на стопаните, които със сълзи на очите се разделят с животните си. Десетки доброволци пазеха дни наред къщата и стадото й, за да предотвратят избиването му.

Днес обаче полицията е отишла в двора на баба Дора и е помолила със заповед от БАБХ всички, които я защитават и нямат местна адресна регистрация, да напуснат територията.

Всичко е било кротко без насилие, както от полицията, така и от протестиращите, съобщи Нова.

Властите обясниха, че е въпрос на време стадото на баба Дора да бъде умъртвено. Няма официално потвърждение дали стадото ще бъде умъртвено тези дни, нито от Министерството на земеделието, нито от МВР.

Малко по-късно bTV съобщи, че около обяд в селото поискала да влезе известната с участието си в реалити формати Миглена Дерменджиева (Меги Дерм). Тя направила опит да пробие полицейската блокада с мотив, че представлява неправителствена организация, но била арестувана.

Вчера ветеринатите опитаха да вземат проби от стадата в друго от Шарково и Болярово, но стопаните не им разрешиха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
3
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Малка част от червените милионери ограбили България: Р.Овч.; *** Нинова, г-жа Лъжа ; Г.Гергов; Гуцанов-Медузата; Бриго Аспарухов; Манджуков; Гущеров; агента Гоце - Първанов; Вес.Лечева и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Нинова, питай мъжа си защо се вдигат цените на горивата. Той е виден ръководител в Лукойл и би трябвало да знае.
185
2
 
3
 
! Отговори
внимание преди 5 години
КОЙ ще дезинфекцира полицаите и доброволците ,журналистите и политиците.Терористите на власт в София подадоха фалшива новина, че май от Турция били вкарали /транспортирали заразени / Откъде са минали като има ограда..Или емигрант с заразени обувки заразил май пашата. КАК ще опазим България от заразените обувки на полицаи,журналисти и политици..
184
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На интернет адрес:oie.int/wahis_2/public/wahid.php/Diseaseinformation/WIРегистрация по дни и заболявания и в кои държави са регистрирани.Тук е истината на сайта OIE World Animal Health Information SistemСело Кости, откъдето започна всичко 04.06.2018 г. не е регистрирано като огнище на чyмa, нито има други регистрирани случаи на чy.мa (PPR) по овце и кози в света.
183
3
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Единственото хубаво в цялата кървава история е, че народът разбра какви сатани го управляват.
182
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тая територия от край време силово става всичко МВР мачка добитъка, но не и престъпността!
181
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Дерм съкращение от "дермьо" ли е ?
180
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 102Абе, гурльо, я кажи какви очила носиш, та ровищата по пътищата ти се виждат гладки, асфалтирани, почистени. Ба си гурльото, внимавай, за лъжи Природата наказва, ще окьоравееш, глупендерляко.
179
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двора на баба Дора ,да не е двора на полицията,та мръсните ченгета ще гонят хората!Аз ,ако съм там и ме изгонят ,ще съдя полицията,ако трябва и в Страсбург!
178
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ОНОВА ОГРОМНО СТАДО БЕЗПОЛЕЗНИ И НЕНУЖНИ ВИСОКОПЛАТЕНИ ГЕРБЕРСКИ КАЛИНКИ И СУЛТАНКИ ПО МИНИСТЕРСТВАТА - ТЯХ КОГА ЩЕ ГИ ЕВТАНАЗИРАТЕ?
177
0
 
14
 
! Отговори
V преди 5 години
"Доброволци" , по-скоро фейсбук звезди, направо новите Ботев и Левски, някои следствени, други "работещи на улицата" .....
176
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"доброволците, пазещи стадото" - това са едни веган-*** терористи, които трябваше да се смажат още първия ден. Какви са тези, че ще пазят и то държавни органи? Докога ще се позволяват и толерират такива самоволия?
175
16
 
9
 
! Отговори
БКП/БСП иска чу.ма преди 5 години
Искат си чу.мата и това си е!!!Не видяхте ли колко много мутри нахлуха в тези села с лъскавите си лимузини, под претекст, че защитават животните от ветеринарите.Нали разбрахте какво казаха хората там? Че това са децата на бабите и дядовците. Тъй като изглеждаха доста заможни, не се съмнявам, че ще помогнат на родителите си в този кризисен период. Не може да умилостивите никого. Фалшиви сте!
174
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интелигенцията дреме и си натиска парцалките в Софията...един Динко не стига
173
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВидяхте ли къщите в тези села? А пътищата? А хората, които приличат кръстоска между стафида и мравка?--------Видяхме пътищата, чисто нови без една пукнатина или кръпка. А къщите - аз ли да дойда да ви оправя и къщите, че вас ви мързи?
172
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИмеАми, *** до Франция, влез в лабораторията и виж на живо резултатите!
171
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалки герберасти ..умориха бедните хорица ...само революция може да ги измете....
170
3
 
18
 
! Отговори
терористи има в Софи преди 5 години
Козите подават тревожно че "Черен терорист"масов убиец командва от София.Преди години по време на имитацията на уж"птичи Грип" манипулиращи масови убииства искаха да се убият всички лебеди да не би да са се заразели от нарочно вкарания искуствен щам лаболаторно произвеждан ..
169
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сбогом България! Хубава страна беше едно време, но за жалост вече е една жалка колониална и мизерна територия управлявана от плестъпници! Това е геноцид към все по малкото хора които остават там! Щом отношението от наречената "държава" е толкова жестоко и безмилостно към хората, всичко друго е безмислено! Младите бягат а виждаме какъв жесток тормоз има към възрастните от страна на малцинства/електорат, държава, ЕС и кой ли още не! Искат да ги уморят и не знаят вече как!
168
3
 
13
 
! Отговори
Кротко преди 5 години
Синдикатът на МВР да обяви бойна готовност.Сега може да поискат отравяне на всички униформени нахендрени в региона за да не пренесели "чума"
167
3
 
18
 
! Отговори
Питат от горе преди 5 години
Растреляха ли виновните длъжностни лица за масовите убииства на крави по време на имитацията на "ШАП"След като избиха десетки хиляди животни избягаха от региона и съобщиха че май не било "ШАП" а полупатоген на май проблематика.