Нито хладното време, нито дъждът ни спира... Август ще се почива!

3 млн. българи са планирали почивката си през отпускарския месец
Обновена: 24 юли 2018 19:00 | 24 юли 2018 18:53,
27
Нито хладното време, нито дъждът ни спира... Август ще се почива!
Снимка: Архив, БТА

Броени дни преди най-натоварения месец за българския туризъм - август, страната очаква над 2 милиона чуждестранни посещения. Почти три милиона българи също са планирали почивките си в страната и чужбина за този месец. Това коментира за БТА Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Дъждовното лято не е причина за отказ на туристите да почиват в страната, като голяма част от чуждестранните туристи са направили резервациите си за почивка у нас преди няколко месеца и затова има пълно изпълнение на програмите на организираните посещение в България. Това се отнася и за пътуващите българи и почти никой не променя нагласите си и резервациите, които е направил за август. Лошото време не се приема като нещо, което да спре почивката, допълни експертът.

По отношение на руските туристи, избрали да почиват у нас, Драганов напомни, че това е доста динамичен пазар, който се базира в голяма си част на предварително купените имоти в страна. Интересът на техните притежатели в Русия е да реализират възможно най-високата им запълняемост.

По тази причина почти по цялото Черноморие, в места където има струпване на такива имоти - около Слънчев бряг и Поморие, те са почти изцяло заети и това ще е трайна тенденция и за август. Има обаче известен спад при организираните пътувания на руски граждани - с около 15 процента, коментира Румен Драганов.

Сред причините за тази тенденция той изтъкна възвръщането на интереса на руските туристи към почивките в Турция, Египет и Тунис, които предлагат изключително приемливи оферти и безвизово посещение. Втората причина е свързана с намаляването на приходите на руснаците, заради промените в цените на горивата. Сега, с покачването на тези цени, твърде вероятно е през август руските граждани да се върнат обратно към България, коментира експертът.

Този август не се очаква да има изненади в посещенията на туристи в България от други пазари извън традиционните. Освен това пазари като Израел и Иран не се отразяват съществено в общия туристопоток към страната ни през този месец.

Българските туристи не се разколебават нито от проливните дъждове, предизвикали проблеми в началото на месеца в Гърция, нито от опустошителните пожари край гръцката столица, коментира експертът и напомни, че цялата територия на Гърция представлява интерес за българските летовници.

Важно е винаги да се съобразяваме с природните дадености за тази страна, като август е един от изключително горещите месеци, затова трябва да се вслушваме в съветите на местните власти в Гърция и на българското външно министерство, допълни Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
претенциозен преди 5 години
Никога повече Гърция. Не знам кво толкова ми я хвалите. По-скоро при *** ще отида, но не при малаките. А на нащо си море кво му е? Най-много някой стомашен вирус да ме разтовари. Какво толкова? Свалям по няколко килограма всеки път :) Много съм доволен.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои хора явно обичат да се къпят в тоалетна вода, и да спонсорират мутрите. *** НАРОД СМЕ СИ.
17
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОЧИНЕТЕ!
16
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От София съм! Ходих и ще ходя пак в Гърция! При kpивите ceляци от .мoриeто нема как да ида! Нито познавам някой било колега или съсед, който да иде на изток към пропадналото черноморие! То не е и престижно да ходиш тук. Миналата година една колежка ходи тук на почивка, и после я скъсахме от бъзици. Даже и направихме кутия, да и събираме пари за почивка в Гърция. Майтап.
15
19
 
12
 
! Отговори
грък преди 5 години
До Почиващ: *** сега в Гърция бе т.пак,да изгориш напълно в огън ха ха, Гърция,гола вода е Гърция.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Почиващ: незнам ти като пукнеш ще вземеш ли нещо с теб,ха ха никой не се пукна от яд,а от смях,някой му дреме къде ходи някакъв ***,дребен дребен изравнен със земята,жалък си,и най вече смешен.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами бедния българин ходи на море едва 1 път,а като гледам че повечето ходят по няколко пъти се питам какви са тея заплати,че да ходиш не само на море ами и всеки уикенд насам натам,все по ясно си личи че има само бедни и богати в България,а и бедния ходи с кредит на море ,а зимата бедния човек изплаща,но богат беден не вярва, защото не го е изпитал и никога няма да го разбере, да и бедния ходи в България, няма избор.
12
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито хладното време, нито дъждът ни спира... Август ще се почива!.......Но никога вече в България!
11
6
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Екстра е времето, продажбите на кожуси вървят перфектно!
10
6
 
31
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Силно се съмнявам 3млн българи да почиват август. В офиса ми (около 100 човека), повечето си взехме отпуск юли за БГ море и септември или юни за Гърция. Около 30% ще почиват август. Повечето ми познати също са така. С почиващите юни-юли и септември, сметките на тези статистици ще излязат, че над 5-6млн българи ходят на море, което няма как да е вярно. Сметките са силно изкривени, не могат да разграничат кой колко пъти ходи на море. А и тези дето ходят по работа в Гърция.
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нищо по-хубаво от лошото време.Слънце,дъжд,слънце.Почивката не е само море.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам пари за катък "Веселина", а вие за почивка пишете.
7
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 млн българи????? Че то няма толкова в цяла България бре!!!
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 3 Извинявай, но даже 20 градуса са си топло време. За мен хладно време е между 13-15 градуса.
5
32
 
13
 
! Отговори
Почиващ преди 5 години
Да ще се почива, но... не в България, а в Гърция на остров Крит. Да ви е ЯД!!! *** се от завист и яд оскотелите *** които освен до Слънчака и Ахтопол, никъде не ходят другаде...
4
4
 
6
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 5 години
До sperkoЧети преди да пишеш! 2 милиона чуждестранни посещения
3
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое му е хладното на 28-30 градуса, бе маллоумници? Хладно време е 18-20 градуса през лятото. Това че вали дъжд не значи, че е хладно.
2
6
 
15
 
! Отговори
555 преди 5 години
ako ne beshe beden v gyrcuq li shteshe da hodi. koi hodqt tam? nai bednite.
1
10
 
21
 
! Отговори
sperko преди 5 години
Нали уж беше беден народът български?