Нанков призна: Положението в Тетевенско е трагично

Щетите ще бъдат възстановени от бюджета, обеща министърът
25 юли 2018 17:41, Анисия Иванова
11
Нанков призна: Положението в Тетевенско е трагично
Снимка: БТА

В тетевенските села Глогово и Градежница положението е трагично. Трябва да осигурим достъп до три от махалите в село Глогово, които са откъснати, каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

Обстановката в община Тетевен продължава да е тежка, вчера там беше обявеното бедствено положение заради обилните дъждове. Днес министърът заминава за общината.

Още по темата

"Бедственото положение продължава“, заяви той и обясни, че в общината максимално бързо трябва да се възстанови инфраструктурата, която още е залята.

За размера на щетите Нанков обясни, че първо трябва да се отстранят последствията от бедствието и тогава ще се преценяват щетите. "Ще бъдат остойностени в рамките на няколко дни, ще бъдат възстановени от бюджета", обеща министърът.

"Целта ни е инфраструктурата да се възстанови максимално бързо. Голяма част от засегнатата инфраструктура е общинска, но държавата няма да остави общината в положение на "свободно падане“. Ще помогнем, ще осигурим ресурс“, заяви регионалният министър, цитиран от "Фокус".

По думите му проблем има и по поречието на река Черни вит, която подкопава пътя, който е основно ремонтиран през 2011 година. "В случая причина за кризисната ситуация са дъждовете“, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Увредиха с фарове преди 5 години
В момента с е провеждат ударни опити за минимизиране уврежданията на Земята и БЪлгария от милиони автомобили с включени фарове денем.Преди малко минаха облацн насочени за проверка на региона Пирдоп ЗЛатица..Операциите се водят от помощници на Бох КУКУЛКАНМилиони автомобили са увредили тежко и Западна и Северна Европа след наглат а конфронтация срещу Москва вероятно с а инсталирани нови тежки съоръжения за облъчване до над стратосферата.От Алпите реват отчаяно..
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Аве, на снимката е показана разрушена инфраструктура общинска или държавна собственост. Тя застраована ли е или няма смисъл оти всички ке плащаме!
8
2
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Пий си хапчетата и псувай синоптиците ,те са още по-виновни титане на мисълта!По голяма г.л.у.пост не можа ли да измислиш?
7
2
 
1
 
! Отговори
До 5 и 6 преди 5 години
,,Държавата,държавата" това викате всички другари. А чували ли сте нещо за застраховка? Нито е скъпо ,нито е трудно ,но българина НЕ СЕ ЗАСТРАХОВА,а чака НЯКОЙ ???/държавата /непрекъснато да му помага. А Клакьорите само това чакате.Който ще да е на власт няма ли разум и предвидливост у хората,все държавата ще им е виновна.
6
0
 
3
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Управлението на държавата, не е като да командваш шепа мутри! Само с крадене и шуробаджанащина не става, трябва и акъл!Ама толкос е капацитета на оногова, дето е прочел една книга в живота си!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години управление на гепаджийте - 10 години трагично към по-трагично!
4
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
И се пише:Черни Вит!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То къде е по добре пък ?
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка! Знаеше се за тези порои мерки ?
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не правете кащи до реките, па друго не знам.