Заради чумата: Засилени мерки и по границата с Гърция

В Смолянско най-голямата опасност от зарази са дивите прасета
25 юли 2018 18:40,
9
Заради чумата: Засилени мерки и по границата с Гърция
Снимка: архив, Булфото

Заради заразите по животните засилиха мерките по границата с Гърция. В Смолянско най-голямата опасност от зарази са дивите прасета.

"Строг контрол върху превоза на месо, животни и фуражи, както от съседни страни, така и от други области на нашата страна. Човекът е основен приносител на вируса, специално при чумата при прасетата. Затова са предприети мерки по дезинфекция на влизащите автомобили през ГКПП "Златоград". Направена е и организация от страна на Агенцията по безопасност на храните, да има денонощно присъствие на пункта и с мобилна дезинфекционна станция да се осъществява дезинфекциране на влизащите от съседна Гърция автомобили", каза пред БНР областният управител Недялко Славов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Човекът е основен приносител на вирусаАло, автора, правиш ли разлика между преносител(който пренася) и приносител(който притежава)
7
0
 
3
 
! Отговори
О Шушанка оградка преди 5 години
Туй оградка за овчице бре хора. Не е за диви прасета.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж в гората видях диво прасе, което излезе от едни храсти. Може би беше женско, някъде около 60-70 килограма голямо. Уплаши се от мен и в бягството си направи скок, по моя сметка поне 10 метра на дължина, на метър и половина-два височина. Всеки може да си направи извода какво препятствие би била за него въпросната ограда. Може би е направена с надеждата, че животните при досега си с нея ще се откажат от преминаване.
5
1
 
7
 
! Отговори
HAOS преди 5 години
Румен Порожанов е време да му подадат оставката докато не е отнесъл някое бренеке.. от чисто санитарни подбуди.
4
1
 
6
 
! Отговори
HAOS преди 5 години
Пълен ХАОС! Вчера обнародваха чрез държавен вестник лова на дива свин.я и забрана на събирането на билки и гъби в ловните дни. Днес Порожанов обръща всичко наопаки?! Стадата от домашен преживен ***, които са изследвани преди месец и повече и са показали ПОЛОЖИТЕЛНИ проби за африканска чу.***, към днешна дата са живи и здрави, при положение, че болестта се проявява до 10-12 дни. (прочетете уикипедия)?! Ловците било опасно да не разпостраняват заразата от това, че ходят по горите, а гъбарите не?!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ограда глупости. Ние вътре в държавата как ще се спасяваме о т чу.***, краста и разни зарази. Влези в автобус от Ямболско и почваш да се чесаш. Няма вода , общо взето мизерия. Уж сме в ЕС. А СМЕ ЗАПРИЛИЧАЛИ НА Чечня.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха това ли е оградата ще ме уморят от смЕх това си живо отбиване на номера. Да бяха попитали ловците на какво е способно едно диво прасе, ако реши да направи нещо. Няма сила която да го спре освен куршума, а тези телчета ще ги премине без проблем.
1
1
 
5
 
! Отговори
граничар Балкан преди 5 години
Кой ще пази оградата? Много тел е това, която ще падне лесно.