Ангелкова: Започваме реклама като балнео и СПА дестинация

Разработени са 7 маршрута, единият по Черноморието ни
27 юли 2018 18:43, Анисия Иванова
17
Ангелкова: Започваме реклама като балнео и СПА дестинация
Архив: Булфото

През 2019 г. ще започне активна реклама на българските балнео и СПА дестинации, каза във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя припомни, че вече са разработени 7 маршрута за такъв тип почивка или рехабилитация. Според Ангелкова до края на септември трябва да приключат дискусиите кои обекти ще бъдат вкарани в тях.

След това ще бъдат изработени интерактивни карти, както и други рекламни материали за възможностите на българския балнео и СПА туризъм.

Единият от маршрутите обхваща Черноморието, припомни Ангелкова. Планирано е в него да влязат 15 обекта от областите Добрич, Варна и Бургас.

Балнео и СПА туризмът ще даде възможност страната ни да стане целогодишна дестинация, допълни министърът. По думите й развитието на тези маршрути ще допринесе чуждестранните туристи да не свързват Черноморието само с плажа и слънцето. Тя допълни още, че те чудесно могат да се съчетават и с разработените културно-исторически и винено-кулинарни маршрути.

Във Варна днес Николина Ангелкова взе участие в дискусия, посветена на балнео и СПА дестинациите у нас. Организатори на инициативата са министерството на туризма и един от националните всекидневници.

В дискусията се включиха представители на бранша и на местните власти от цялото Черноморие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Yan преди 5 години
Да развиваш туризъм и да храниш туристите с внос на зеленчуци и месо, и да внасяш промишлени стоки, като по този начин генерираш отрицателно търговско салдо в бюджета си, това не го разбирам. Та нали чрез развито зеленчукопроизводство и животновъдство, ще има и за туристите, ще има и за народа и най-вече за развита лека промишленост! Е, няма такава държава, каквито са ни управляващите и политиците, такава ни е и държавата!
15
0
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Каква реклама,*** лельо ?! У нашио град още през 1978 идваха финландци и шведи да си лекуват болежките с минерална вода ! А !!! И да пият мастика оти у нихните дръжави е скъпа ! Тая тепърва че прави реклама !
14
1
 
6
 
! Отговори
Гого преди 5 години
БАЛНЕО И СПА, добре, но инвестирате малко и в ''ИНФРАСТРУКТУРАТА''. Тротоари, пътища, градинки, почистване........... всичко е пълна *** и разруха. Туристите няма къде да вървят дори без да си скъсат обувките. Един тротоар няма нормален, да не говорим за пътища. Как очаквате тези хора да се върнат тук следващия сезон? Какво ще разкажат на близки и познати за България??? Навсякъде кал и мръсотия, на европейски цени, ...........
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елате на Памуккале да видите Спа туризъм.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАЗИ МИНИСТЪРКА НИЩО НЕ ВЪРШИ , САМО ЧАКА ДА ДОЙДЕ НЯКОЯ ЗВЕЗДА И Д А СЕ С НИМА , ЗА ДА ПОКАЖЕ КОНСКАТА СИ ФИЗИОНОМИЯ.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
''....съчетават и с.... културно-исторически....''++++++++++++++++Много ми е интересно как ще го направят и как едното има общо с другото, затова нищо не става от вас.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ли ще ни пробутвате французите и германците, под прикритие? За мигрантите питам
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ще само желание, иска и акъл!
8
3
 
8
 
! Отговори
Бухаха преди 5 години
Ялате на село,че Ви пускам при свинкята като искате клана баня. Баси простотията, освен гъбички на гъзо друг ефект има ли тая работа.
7
3
 
11
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
По настоящем, само в София има 44 находища на хипотермални води с общ дебит 268,5 л/с, с температура между 19 и 81о С . Този дебит дава възможност около 20 000 души дневно да ползуват балнеоложки процедури. София е била и балнеоложки център, което е отразено в герба на столицата ни.
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България, с изключение на 5-6 хотела, няма балнео и СПА туризъм. Ако министърката мисли че 4-звездните хотели без асансьор, кренвиршите за закуска от 2 лева, зеленясалите басейни и строгия поглед на мустакатата чистачка, са компоненти на балнео и СПА услуга, то е изпаднала в дълбоко заблуждение.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ходат вече у турско,защото е по-евтино и ердо им махна визите.
4
1
 
16
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Тия жени що не са свалили банските ами са се намацали с калта отгоре.Калните бани се правят на голо. Иначе е полвинчата работа и банските после на ***. Тая мазна кал не се пере.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България може да печели повече от т.н. СПА и медицински туризъм отколкото от морския и зимния взети заедно,защото това е скъп туризъм а имаме след Исландия в Европа най-много извори.София да имаше по-кадърни управници от спа туризъм и зимен трябваше да привлича милиони всяка година,само София ама къде ти,то се иска акъл за тая работа а и затова еврофондове не дават.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като излъжем туристите с нашите традиционни български дребнодушни мурафети ще ги видим до година на кукуво лято!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
слабо