Бензин в кръвта и нафта във водата... Разлив в Ахелой

Бургаската екоинспекция твърди, че горивото няма да достигне до морето
Обновена: 28 юли 2018 07:29 | 27 юли 2018 22:27,
8

Разлив от нафта замърси река Ахелой. Екоинспекцията в Бургас взе спешни мерки, за да локализира замърсяването и да не допусне да достигне да морето.

Поставени са бонови заграждания, за да се локализира разливът и той да бъде овладян. Според екоинспекторите няма опасност петното от нафта да стигне до морето, въпреки че е само на 200 метра от инцидента.

Жителите на курортното градче усетили тази сутрин остра миризма на нафта край реката и сигнализирали институциите, съобщава Bulgaria On Air.

"Разливът е не повече от 100-150 квадтратни метра по данни на басейнова дирекция Варна. Тъй като не е установен източника, който е извършил замърсяването предполагат колегите, че са някакви бидони, измити, изхвърлени в реката", съобщи директорът на РИОСВ - Бургас Тонка Атанасова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
17
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Ако баба Тонка от РИОСВ си поразмърда безгръбначния мозък, нищо чудно да се досети кой и защо може да има бидони с нафта в подвластния й вилает, и защо след приключване на "легалния" бизнес с горива е решил да ги изпере в реката, за да ги подготви за търговията с туршия наесен.
3
0
 
8
 
! Отговори
Река преди 5 години
Иска им се да пият безплатно нафта направо от реката? Ако не може да се овладее това малко петно при това почти 0 течение, значи сме много зле!
2
0
 
21
 
! Отговори
Него преди 5 години
И каква е връзката между бензина в кръвта и статията? Никъде не се споменава и дума за бензин! Защо фигурира в заглавието?
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте лунното заръмненив. Стига с тези глупости