Преливащи язовири, реки... Отговорни има – собствениците!

Непочистени шахти и канали са част от проблемите
Обновена: 27 юли 2018 10:00 | 27 юли 2018 09:53,
13


Отново видяхме безсилието на човек пред силата на водата и поройните дъждове. Юли месец се превърна в изпитания за редица градове и райони в България. Защо преливат реки и язовири, и как да решим този проблем веднъж и завинаги?
Още по темата

"Природата не избира къде да направи съответните поразии върху нашата инфраструктура. Основна роля за овладяване на тези прояви имат общините. Капацитетът на шахтите и отводнителните канали е слаб. Именно общините отговарят тези системи да бъдат почистени. Елементарни неща, но все пак са нужни усилия", посочи бившият директор на "Гражданска защита" Андрей Иванов.

Гостът на "България сутрин" отбеляза още, че собствениците на тези хидротехнически съоръжения заделят много малък ресурс, за да ги поддържат.

"Това е една от причините поддръжката им да е под всякаква критика. Този проблем не се взима навсякъде сериозно. Все повтаряме държавата, държавата, държавата, а за повечето хидротехнически съоръжения отговаря собственикът им", обобщи Иванов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги закачайте собствениците в момента че са отишли на протест срещу истамбулската конвенция! Ще ви залива ама ще спре. Тамън да ви изплакне очите за да виждате по-добре и на далече!
12
2
 
6
 
! Отговори
Дончо преди 5 години
Когато почнаха да гонят комунизма / след 1989 год./, СДС раздаваха язовирите на свои хора почти без пари. Те ги напълниха с риба и далаверата започна. При поройни дъждове ,далавераджиите не допускаха да се източва водата ,стените отслабваха ,защото никакви ремонти не се правиха и в последствие същите не издържаха и се получава това ,на което сме свидетели. Никой не търси сега отговорност от далавераджиите и пак Държавата е виновна.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казаха хидротехническите съоръжения са на държавата в лицето ДКЕВР и по министерства на строежи и благоустройство,енергийно и промишлено,селскостопанско и храните или леката промишленост,ако предното е тежка промишленост,индустриално за всички взети заедно и общините кат свързани с горните министерства по организацията и изпълненията на дейноста им и по проекти предвидени,реализирани на техни територии по обществени поръчки за развитие на района кат администр.единици,но отдадени с концесии
10
2
 
5
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Така е в мутроланд, всичко в името на човека, всичко за благото на човека!Остава да кажем и кой е човекът!Време е за народна метла!
9
2
 
9
 
! Отговори
ЗАЩО преди 5 години
Никакви изсечени гори Язовирите се пълнят с риба от мутри или политици Не ги интересува дали като изпускат водата ще ти залеят къщите Важни за тях са само парите Е такива хора ни управляват и държавата Затова сме на това положение На първо място в света по всичко лошо
8
3
 
11
 
! Отговори
Горския преди 5 години
Никой не сеща за изсечените гори. А точно оттам тръгват нещата. Горите задържат дъждовете и възпрепятстват наводненията. Като ги няма горите няма кой да задържи водата от дъждовете и воаля - наводнение!
7
2
 
7
 
! Отговори
п преди 5 години
Дреми им ..на депутатите за вас (ж.р.) . Е ,ех морето
6
4
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, проблемът е, че на планетата Земя дъжд започна да вали едва вчера след милиони години суша.
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, в наше село коритото на реката е чисто от входа в селото до изхода.Преди време се направи корекция.Разшири се и се направи по-дълбоко.Коритото е огромно.Поне 6х4 метра.Никога не е имало проблеми колкото и да вали.Е онзи ден преля!Такова чудо не е било, а обиконовено тече една вада все едно си изсипал един варел вода.То вярно, че има безхаберие и безотговорност при стопанисването на водоемите, но тази година много вода се изсипа да му се не види.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали видяхме, че собствениците не ги съдят - справка язовира собственост на Министерството на отбраната в полигона Корен - залял с. Бисер с множество жертви - виновни няма! Е това беше само поредният случай...
3
2
 
16
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Този бизнес го раздава държавата на свои хора, затова всички собственици на язовири са мутри или политици от всички партии. Добра идея е след време репресията срещу тях да е по-силна, веднъж от чисто прагматични причини, и допълнително за справедливост.
2
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
И КОИ СА СОБСТВЕНИЦИТЕ???? ТОВА СА МУТРИТЕ. НЕ ОЧАКВАЙТЕ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО. ТЕ САМО ВЗИМАТ НО НИКОГА НЕ ДАВАТ.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отговорни има, но не се търси отговорност.