Готвят промяна: Караваните с винетки от догодина

Пътната агенция ще слага кантари, за да измерва тонажа им
Обновена: 29 юли 2018 21:16 | 29 юли 2018 21:14, Веселина Йорданова
54
Готвят промяна: Караваните с винетки от догодина
Снимка: архив, БулФото

Винетки и за караваните от догодина предвиждат промените в Закона за пътищата, които депутатите гласуваха на първо четене преди да излязат във ваканция.

От догодина тези, които обичат да пътуват с каравани, задължително ще трябва да си правят сметката, защото, ако автомобилът, с който пътуват заедно с теглената каравана тежи повече от 3,5 тона, ще им се наложи да си закупят втора винетка.

Изискването за отделна винетка за караваните отсега предизвиква недоволството на къмпингарите, предаде bTV.

От Пътната агенция коментираха, че всяка от винетките ще може да е с различен период на валидност и ще важи за съответния регистрационен номер, тъй като ремаркето или в случая караваната е със свой номер.Така за караваната ще може да се вземат две седмични винетки например – за докарването до морето и за прибирането й.

От Съюза на българските автомобилисти коментираха, че и в Европа правилата са такива.

За тонажа на превозното средство и тегления товар ще проверяват от Пътна полиция. Точното тегло на автомобилите и ремаркетата ще се замерва на специални кантари.

От Агенция "Пътна инфраструктура" имат намерение да поставят кантари на 50 места в страната, за да могат точно да прецизират дали автомобилът заедно с караваната или тегленият от автомобила товар надвишават 3,5 тона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
33
 
! Отговори
Бръчков преди 5 години
Герберастите ще сложат винетки и на велосипедите и после и на детските колички !
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лиляна Павлова;По-нейно изчисление винетния стикер струвало 150 лв.Но се спрели на 90 лв.Месечната 30 лв.в Румъния месечна винетка струва 6?.
22
2
 
39
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Щом казват, че и в Европа било така, значи не познават Европа. В същност е точно обратното! Смея да твърдя, че в много страни от ЕС винетки въобще няма. В някой държави даже си карат спокойно със старите номера на колите.. Просто нашите калъфи са толкова прости и некадърни, че направо ужас!
21
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лепнете една винетка върху ти-квата на Бойко
20
2
 
35
 
! Отговори
шматка преди 5 години
За какво са ви тези каравани.Вече забраниха да се ходи из горите и плажовете.Ако решите да отидете на къмпинг ще ви одрусат като за четиризвезден хотел.
19
3
 
44
 
! Отговори
мнооо преди 5 години
Дайте да сложим винетки на велосипедите,детските колички,подвижните кранове,инвалидните колички,на мотокарите,да пазарските колички,на строителните колички,на куфарите с колелца,на ремаркетата абе на всичко що де е с колела и се движи.Тъй де гербаджийската мафия да има от къде да краде, а ти народе продължавай да гласуваш за тях, а после що ги псуваш,нали ти си ги избрал,сърбай си попарата тогава и не се оплаквай.
18
0
 
22
 
! Отговори
user преди 5 години
пари трябват, защото тези, които плащат драстично намаляват. *** не са в тази група, защото те са социално слаби.
17
1
 
31
 
! Отговори
Гневен Българин преди 5 години
Не се наядоха в парламента тия денбели до кога ще ги търпим да на крадат до кога бе народе всичко вдигат с заплатите мизерни къде в цяла Европа такива нищожни заплати има направо са за затвора тия крадлива денбели не са наядоха.......
16
6
 
25
 
! Отговори
Конго преди 5 години
Поне 300 лв трябва да е!!!!! Искахте демокрация- на ви!
15
12
 
2
 
! Отговори
Църулко преди 5 години
Натуряли сте ми 5+ и 8-. Ваааах,анаджим,бравус бе,кьопоолар! Те дедовите и бабините ви се на таквиз колца се са тангъркали - мерсим,спирам куриспунденциата!
14
1
 
33
 
! Отговори
селянина преди 5 години
От догодина винетка и за *** на баба ми. Нека Голямото Ограбване започне сега !!!
13
2
 
55
 
! Отговори
Само така преди 5 години
А бебешките колички кога?? Докога герб ще търпи тези малолетни граждани безплатно да ползват пътната инфраструктура? Бебета били... Бойко побеля от работа за тази държава, те ще тъпчат асфалта му безплатно?!
12
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде...на следващите избори отново плюйте по либерастите и гейовете...и гласувайте пак за готините пичове-мъжкари...Бойко, Волен...шкембе войвода и Валери...Да не сте сте посмели да се оплачете.Вие си ги избирате...
11
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Така е, а освен това тия дето ходят пеш с нищо не допринасят за добруването на Вальо Златев, Марешки и други гербави феодали, тъй като не използват бензина им! Направо си плачат за Винету(тка) от всякъде
10
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми е ясно кой герберастки капацитет ги мисли и предлага тези неща, но ако това е вярно става въпрос за безумна некомпетентност и некадърност, направо калинкаджийска работа. Ако масата автомобила и тегленето от него ремарке надхвърля 3,5 тона, те и сега подлежат на други регулации, а не на винетка за ремаркето. Гламави некадърници около еднокнижника колкото щеш.
9
6
 
57
 
! Отговори
Само ГЕРп преди 5 години
Готвят промяна: Караваните с винетки от догодина,а ако Бойко все още не е изгонен и наврян в миша дупка,следва и винетка за ръчна количка.
8
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СМЕХОТВОРНО ЩЕЛИ ДА ОБЛАГАТ РЕМАРКЕТАТА И КАРАВАНИТЕ :DА ИНАЧЕ ПОДВИЖНИ КРАНОВЕ ПО 500 ТОВА И ТЕ ПЛАЩАТ ПОЧТИ КАТО ЕДНО РЕМАРКЕ!!!ИЗБРАХТЕ СИ ГРАБ И ГРАБ ЩЕ Е!
7
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз предлагам да има и винетки за обувките защото хората които носят обувки изхабяват инфраструктурата. на малкото изтъркват плочките и пешеходните пътеки при което се получават и финни прахови частици а децата ги дишат. Освен това обувките са вредни тъй като запотяват краката и водят до гъбички от което се ощетява здравната каса със десетки милиони всяка година.
6
20
 
11
 
! Отговори
Църулко преди 5 години
Немам таквоз и не мъй еня
5
2
 
45
 
! Отговори
Податлив на реклама преди 5 години
И ако имате сгъната палатка у багажника - 5 евро еднократно (ще ви ги взима мустакат капитан от МеВеРе на Църна Маца)