Ремонти, разкопки... Готов ли е Пловдив за евростолица на културата?

По много булеварди все още текат мащабни строителни дейности
Обновена: 29 юли 2018 16:40 | 29 юли 2018 16:39, Екип на Bulgaria On Air
17

Готов ли е Пловдив да посрещне 2019 година, когато градът ще бъде обявен за Европейска столица на културата?

По много булеварди и улици все още се извършват мащабни ремонти и това кара пловдивчани да мислят, че до края на годината дейностите няма да приключат.

Паралелно с ремонтите на инфраструктурата се извършват мащабни археологически разкопки, предаде Bulgaria ON AIR.

До края на тази година трябва да приключи основната реставрация на една от емблемите на Пловдив - Голямата базилика.

Местни археолози разкриха, че обектът може да бъде включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
До ertЕдна от причините Пловдив да се забави изпълнението на изложбена зала и други инфраструктурни обекти е САБОТАЖЪТ ,който БСП прави ,като чрез подставени фирми ,които се водят на беработни роми , обжалва решения на общината ,резултати от търгове за строителство и пр. Така че не плачи лицемерно за града.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ertВие от вашата партия като бяхте на власт построихте ли изложбена и концертна зала, построихте ли стадиони и оперна зала, че толкова компетентно се изказваш?
14
9
 
16
 
! Отговори
ert преди 5 години
Тъй ,като Пловдив се управлява от хора, който не са и чували за култура, резултатите са следните: П-в вече няма градска изложбена зала, няма канцертна зала - за първи път от 50 години има нулеви симфонични сезони. Приспособената оперна зала е бутафорна с - няма акустика , няма место за оркестър и няма сцена. Градското движение е максимално объркано. Стадиони няма. Пародия на културна столица.
13
6
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Оо...ако критиците към гербаджийското управление сме болшевики...вие какви сте? Егати и наглеца-популист! Историята на Пловдив я знаем...но не крий зад нея и не я използвай, за да оправдарш гербаджийските крадци и некадърници.
12
4
 
16
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 11. Напълно си прав. Пловдив е красив град, и такъв ще бъде. Затова много ме е яд, като гледам как се краде безогледно от ремонтите, как се работи на парче, некачествено, как се копае нов асфалт за тръби на ВиК примерно, които на всичко отгоре се слагат от общински фирми, а не от самите ВиК!! Яд ме е като гледам всичко това, и за капак и факта, че хубавия ни град се напълни със ***, и то с претенции.
11
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селянчетата от София не разбират, че Пловдив е най-старият град в България и един от най-старите в света. Те са свикнали, че са прости. Завиждат, че София никога няма да е европейска столица на културата.
10
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пловдив е най-красивият град в България и става все по хубав. Тук в сайта е пълно с лузери, но какво да правим. Вероятно има и доста активисти на така наречената "Да, България"- нео-либерастката болшевишка чета, която окраде почти на сто процента финансовия ресурс на Фондация Пловдив-2019, но въпреки това ще има и хубави неща на културния фронт. Пловдив е бил столица на римска провинция, на България, така че колко му е да е и на Европата.
9
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столипиново-столица на културата.Голям виц.Че то в Пловдив вече не можеш да чуеш българска реч.
8
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Пловдив е пълно със селяни от цяла България!!
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджия може ли да направи нрщо като хората? Включая и да подготви града за 2019.Освен една доста примитивна пи ар кампания друго не се е направило.Да..капана не е зле..из центъра има какво да се види, но..доста неща подсказват, че града само се лустросва, а не се упраелява трайно добре.
6
12
 
12
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Пловдив е пълен с изискани селяни, имащи отношение към културата и изкуството. Повечето от тях не различават тИатър от кино... хаха!
5
4
 
27
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Каква култура бе, никой не мисли за култура. Краде се като за последно, града прилича на строителна площадка. Сутрин като се събудим ме знаем къде ще попаднем на разкопана улица. Допълнително "умните"светофари допринасят за екстремните изживявания. Сега щели и подлеза на Гладстон да затварят за ремонт. Да затворят целия град, да разкопаят всичко, да се накрадат та дано се задавят г-да кметовете. МНОГО НИ ПИСНА!!!!!
4
9
 
8
 
! Отговори
Bulgartashak преди 5 години
Ааахахаххя култура ли не ми пишете вицове бе будали
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но, не е готов града още................далече сме от цивилизацията!!!
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха
1
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, готов е Пловдив!!!