Лято 2018: Броят на чуждите туристи ще надхвърли 2 млн.

Румен Драганов: Тревогата е, че се движим с ниска заетост на легловата база
Обновена: 1 авг 2018 10:06 | 31 юли 2018 21:40, Красимир Ангелов
17
Лято 2018: Броят на чуждите туристи ще надхвърли 2 млн.
Снимка: Bulgaria ON AIR

През юли и август броят на чуждестранните посетители у нас ще надхвърли 2 млн. Това обяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

А средногодишно ще постигнем ръст от 5,5% в броя на туристите. "България има много добро име като сигурна дестинация. Туристите търсят предизвикателства, чувстват прогнозата на място", каза той пред Bulgaria ON AIR и добави, че предстоящият уикенд между 3 и 5 август ще бъде най-силен.

"Тревогата е, че се движим с ниска заетост на легловата база", подчерта той.

По думите му през август 2017 средната заетост е била малко над 61% . Тази година имаме 2500 нови легла. Колкото повече нови легла, толкова повече намалява заетостта, отчете експертът в предаването "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев.

"Някои хора очевидно паразитират върху хотелиерите", каза още Румен Драганов, визирайки собствениците на нощни заведения по морето. Според него непрекъснато има вмешателство на политици, които търсят други дивиденти. Драганов обаче бе категоричен, че вицепремиерът Валери Симеонов е спрял шума по морето.

Запитан за спада на руските туристи в България, Румен Драганов посочи като една от причините затоплянето на отношенията между Русия и Турция. Той отбеляза още, че Русия е в икономическа криза. По думите му сме в сегмента на ниско платежоспособните руснаци.

Какво още каза Румен Драганов вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
6
 
! Отговори
WS17 преди 5 години
България е най шибаното място на света.
13
2
 
8
 
! Отговори
WS17 преди 5 години
Гербаджииската власт е опасна.Туристи не идвайте е България тук е опасно и лошо място.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Испания я посещават 60 млн , и дори така не е от най-първите направления, имат брегове, острови, качество и т.н. , в Бг няма стратегия на държавно ниво, а на местно нещата са плачевни, как да дойдат повече туристи, след като инфраструктурата издиша по шевовете и със сегашните нива. То не е само да им вземеш парите и да им покажеш среден.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ Е МНООООГО ДАЛЕЧЕ ОТ МАКСИМУМА КОЙТО МОЖЕ И ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАРАЕ ДА ПРЕДЛОЖИ!Ама с екоталибани на които съдът им уйдисва на акъла как да стане,стотици минерални извори,ПРЕКРАСЕН КЛИМАТ,НЕ СТУДОВЕ И НЕ АФРИКАНСКИ ЖЕГИ,НЕ КАМЪНАЦИ ПРЕХВАЛЕНИ заради огромното гръцко лоби по света,не митове и легенди А ИСТИНСКА ИСТОРИЯ.Само че ТРЯБВАТ ПАРИ ЗА РЕКЛАМА,РЕКЛАМА,РЕКЛАМА И ВЪЗПИТАВАНЕ В ПАТРИОТИЗЪМ/не патриотарство/А НЕ НИХИЛИЗЪМ.Само вижте коментарите под всяка статия,плювки,плювки,плювки АМАН
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Са Драганов си е "седесар"и не очаквайте да каже нещо добро за руснаците.НИСКОПЛАТЕЖНИТЕ РУСНАЦИ НЕ ПЪТУВАТ ПО ЧУЖБИНА,това ПЪРВО и ВТОРО В ТУРЦИЯ КАЗВАТ ИМ БИЛО ПО-ЕВТИНО ОТ БЪЛГАРИЯ!ТРЕТО,има стотици клипове на почивали в България руснаци,НЯМАМ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ДА СА НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ.Иначе днес една бургаска медия е пуснала статия за една руска певачка и тв.водеща която има апартамент тука и казала че българиТЕ мразели руснациТЕ!Българите не мразят руснаците,но много руси са СУПЕРАРОГАНТНИ.
9
2
 
1
 
! Отговори
Румен Драганов...... преди 5 години
ЧОВЕКООООО,............ВЕРВАШ ЛИ СИ ????????????????
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седнал *** да се сравнява с Гърция и Турция.Смех. Ми то една Албания вече е по-напред.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво от това.Ползата за народа каква е, след като парите потъват в джобовете на мутрите от ГЕРБ и роднините им.
6
5
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
България взима максимума от даденостите които има за туризъм. Отрасъла върви добре и е най-големия в българската икономика. Не можем да се сравняваме с Гърция и Италия щото това са страни в топ три на световните туристически дестинации. Имат десетки хиляди километри бряг и плажове и са на първо място в света по брой на обекти защитени от Юнеско. България има 300 км. бряг на не особено топло море. Сърдете се на Хан Аспарух.
5
4
 
9
 
! Отговори
Ивайло преди 5 години
Пак съм аз... След няколко морета в Италия и Хърватска, то нашите напъни за туризъм ми се струват като подигравка. Затова тук не срещам норвежки, австрийски, италиански коли, а само украински, Беларуски и полски.
4
3
 
16
 
! Отговори
Ивайло преди 5 години
От две седмици съм по морето и туристите, с които съм си говорил не са никак доволни: високи цени, продажба на ***, ниска хигиена, ужасна инфраструктура и изключително нагли местни морски хора. Само за пари мислят и гледат да те прецакат по всеки един начин. Пикая в морето и никога повече...
3
1
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 5 години
Колкото повече чужденци толкова повече расизъмнещата не отиват на добре
2
1
 
11
 
! Отговори
УЦАС преди 5 години
Миналата Година България беше посетена от 10 милиона Туриста , заедно с преминаващаите Терористи .
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!