Ветеринари пак удариха на камък с пробите в Болярово

Десети ден стопаните Ани и Тодор отказват да ги допуснат до животните
Обновена: 1 авг 2018 06:44 | 31 юли 2018 22:45, Красимир Ангелов
28

4064 гледания   |  Още видео

В Болярово и днес не бяха взети втори проби от фермата със съмнения за чума по дребните преживни животни. Кръвни проби и клинични прегледи се извършват в животновъдните обекти в 36 населени места в общините Болярово, Елхово и Стралджа

Ветеринарите отново удариха на камък с животновъдите Ани и Тодор в Болярово. Стопаните отказват десети ден да ги допуснат в обекта си за втори проби от животните. Мотивът им за отказ - манипулация и несъответствия в протокола с първите проби от животните.

Заради карантината в района фермерите търпят загуби. А ветеринарите днес успяха да приключат с вземането на проби от 1500 овце и кози в пет стопанства. Засега остават с невзети втори проби 200 животни във фермата на Ани и Тодор.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Пълна подкрепа Ани преди 4 месеца
До Анонимен

Мина времето да ни нареждате кротко да се изразяваме Виждам напишквате се от страх защото яростта може да се проявява не само в нета. Скрий си напишканите от страх партийни гащи и бягай ти сега не само ние да бягаме от вашата малоумна диктатура защото дойде време вие да бягате- убийците на невинни хора и животни.
26
1
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 4 месеца
Там работата много засмърдя,ама много!Ако имаше огнище с типичните диви щамове на вируса,досега да е имало кози с клиника,абе направо да са се натръшкали на 5-6 ден от заразяването.А грубите факти са следните-досега няма нито една болна коза...за умрели да не говорим.БАБХ не отговориха на най-важният въпрос-има ли доказан вирус при пробите или само са намерили антитела...и продължават да се правят на луди...
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз пак се чудя, ако тези животни бяха болни от *** не следва ли поне едно от тях да е починало до сега? От както се говори за тези стопани и тяхното стадо мина повече от месец.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде тези които искат избиването на стадото, че Ани е съмнителна и не се знае да казва "истината". Давам пример!
Ако ВИЕ(чули *** и се избива) сте хванали Ебола - човешката болест, която и до сега няма ваксина. Трябва по вашата логика да ви изгорим живи и не подлежи на коментар! Тогава ще се надявате лекарят да не сбърка пробата или да да пише здрав като за болен, защото лекара не му е кеф от теб!
23
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Пълна подкрепа16 Я по-кротко с квалификациите! Не допускат ветеринари до стоката, защото повечето животни не са регистрирани, но са получавали субсидии. Ясно ел
22
2
 
15
 
! Отговори
sante_dog преди 4 месеца
Ако наистина има *** тази животните трябва да започнат да развиват симптоми. И другото - ако има *** тази жена има два избора - да и измре стадото и да не получи нищо. Или да ги избият и да получи обезщетение. Явно е доста убедена в правотата си за да рискува да остане без никакво обезщетение.
21
2
 
21
 
! Отговори
до 19 преди 4 месеца
Ей трол обслужващ чужди интереси инкобационния период отдавна е минал....Няма болни животни а има престъпни ветеринари които фалшифицират проби.Българофоби нейдни!Майките си продадохте и душите в този антибългарски капитализъм.
20
1
 
14
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 4 месеца
МНОГО ОТ ТУК КОМЕНТИРАЩИ КАПИТАЛИСТИ И ДЪРЖАВНИ МАЙКОПРОДАВЦИ НЕ КОМЕНТИРАТ КОЯ ФИРМА ЩЕ ВНАСЯ ОТ ГЕРМАНИЯ ЖИВОТНИ И С КОГО Е ОБВЪРЗАНА И КАКВА Е ЦЕЛТА ДА ЗАЛИЧАТ БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛЕКЦИИ.И ЧИЙ ИНТЕРЕС ОБСЛУЖВАТ ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ ВЕТЕРИНАРИ И ЖУРНАЛИСТИ.НА ЛИЦАТА С УНИЩОЖЕНИТЕ СТАДА ЩЕ ИМ БЪДЕ ПРЕДЛОЖЕН ВНОС ОТ ГЕРМАНИЯ.СПРЕТЕ ИЗБИВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ СТАДА....ДЕЮРЕ И ДЕФАКТО ЕДНОТО Е ХОДЕЩО НА ДВА КРАКА 7 МИЛИОНА!
19
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До КОНСТАНТИНОВ
А според мен, тези които не допускат органите да си свършат работата са хора които явно им от какво да се притесняват, и вие господин константинов от къде сте сигурен че няма умрели животни ... всико което госпожата споделя е чиста монета и истина ?? Недопускането за изземване на проби за мен е равносилно на престъпление и евентуалното наличие на зараза там е съответно потенциален източник и вероятен разпостранител на болестта, което уважаеми ще доведе до още повече загуби
18
5
 
19
 
! Отговори
Ветеринар преди 4 месеца
Не вземайте проби и ако животните измрат , никакви обезщетения.Просто и ясно.
17
15
 
8
 
! Отговори
смешници преди 4 месеца
Ама , че държава да не допускат ветиринари до стадото....Това и дори и в СССР и при Путин се наказва с Гулак и разстрел........
16
11
 
31
 
! Отговори
Пълна подкрепа преди 4 месеца
Подкрепям Ани! Истинска българка която храни народа с робския си труд!Истински човек!Не като мерзките убийци на здрави животни и кифлите които пишат тук за черното под ноктите й. На тия кифли и пикльовци мога да кажа само -на вас са ви черни душите погубени! По-мръсно и черно от вас няма! Дълбоко уважение и Поклон, Ани!
15
7
 
31
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 месеца
КАК СТАВА ТАКА ЧЕ ЖИВОТНИТЕ НА ТОВА СЕМЕИСТВО СА ЖИВИ ВЕЧЕ НАД 20 ДНИ АКО СА БИЛНИ ОТ ***?СПОРЕД МЕН СЕ ВЪРШИ ОГРОМНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА МИЗЕРНОТО НИ ЖИВОТНОВЪДСТВО.
14
27
 
3
 
! Отговори
тв преди 4 месеца
До Анонимен
големи спецалисти излязохте всички.Заразата се пренесе от ветиринарния лекар Курнелия към вас.А сигурно не можете да различите овца от коза?
13
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ветеринарите много добре знаят, че инкубационния период на болестта отдавна е минал и ако имаше болни животни в стадото досега да са заминали. Имам чувството, че карантината е наложена за да оправдаят евтаназираните до сега животни иначе ще излезе, че всичко е било залудо.
12
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жена дето има черно под ноктите , не е мой тип.
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И вас да ва затворат 20 дни в егрека само на суха слама и дъждовна вода няма да изкарате много! Ани много здрава! Сигурно и овцете са като нея! Каква порода е не знам, но не е българен! Българен досега 100 пъти да се е подгъзурчил на властта!
10
5
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 4 месеца
Ей, тая в началото на клипа, с белия потник какъв як татус забила на целия гръб...евала :)))
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
не и трябват производители на държавицата само консуматори , бачкатори и данъкоплащачи
8
9
 
29
 
! Отговори
Животно преди 4 месеца
Мисля, че на всички е ясна крайната цел!
Унищожение!:(
Шап,, син език, и т н. , а сега и недоказана епидемия от ***.
Последното което чух е , че няма подготвени кадри, а се очава при две + проби да се ограничат още 10км.?
Докъде ще стигне тази "епидемия" ?