Бебе с тегло 850 г се роди на кушетка в амбулатория

Майката отишла в Спешното в Ген. Тошево в критично състояние
1 авг 2018 22:17,
6
Бебе с тегло 850 г се роди на кушетка в амбулатория
Снимка: pixabay.com

На кушетка в амбулаторията на филиала за Спешна медицинска помощ в град Ген. Тошево се роди момиченце с тегло – 850 г. , първа рожба на жена от село Снягово. Това разказва акушерът по неволя фелдшер Димитър Алексиев.

Бебето е изродено на 26 юли след обяд. 21-годишна бременна жена идва в критично състояние – водите й са изтекли вкъщи, после започват кръвоизливи.

"Като дойде при нас, започнаха и контракциите. Сложихме я на кушетката и след десетина минути бебето се роди", разказва Алексиев.

Той започнал обдишване на новороденото с балон, после с назален катетър. През това време колежката му фелдшер Димитра Димова се е погрижила за хемодинамиката на майката, която е изгубила кръв. Помагала е и санитарката Теодора Тодорова. Детето е родено в шестия месец, пише "24 часа".

"Дойде екип от Добрич, който пое майката и новороденото. Разбрах, че вече са в болницита във Варна, тъй като детето е недоносено”, разказа още Димитър Алексиев. Той добавя, че преди 15 години му се е случило също да изражда бебе в линейка от село Росица.

"Детето беше добре, по моя информация е засукало още вечерта", каза още фелдшерът.

Майката Филиз Васвидин и бащата Румен Сергеев са безработни, живеят в село Снягово.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
14
 
! Отговори
Евала преди 5 години
на ФЕЛДШЕРИТЕ!!!
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямат работа, но това не им пречи да се постараят да си създадат потомство. Нали има балами да плащат данъци, та да има помощи и детски надбавки?"Наблюдател" (4) се е изразил много точно.
4
6
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Тоз безработния, сняговския, бащата, евроромът, само да му се работи, работа винаги ще намери. На коийо и хотел да почука, 4-5 месеца сезон има гарантиран +спане и храна, заплата 500-600 лева. Ама не е глупав, защо да се гърчи?
3
3
 
16
 
! Отговори
медик преди 5 години
Я някой да се изака,че лекарите са убийци,че да го плясна през устата.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано оцелее!
1
0
 
8
 
! Отговори
рйуххкг преди 5 години
Без коментар...