Потоп удави еленското село Дрента

Дървените мостчета над река Веселина са отнесени от водата
1 авг 2018 13:15,
4

Потоп удави еленското село Дрента. Местните са останали без вода. Дървените мостчета над река Веселина, по които се стига до част от къщите, са отнесени от водата. Така в момента няколко души нямат пряк достъп до своите домове и трябва да заобикалят над километър, за да отидат до селото.

Освен това многобройни свлачища са стигнали до къщите на хората. Евакуирани няма, но хората са категорични, че ако не се вземат мерки, може да се стигне до фатален случай.

По думите на кметския наместник през нощта на неделя срещу понеделник водата е придошла и мостчетата са били отнесени.

"Имаше 2-3 свлачища. Сутринта станахме, дойде техникът и се опитахме някак да разчистим пътищата. До обяд беше възстановена връзката между горната махала и селото", каза кметския наместник Георги Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Един от най-пострадалите от бедствието е Милко Лисичков. Неговата кола е била отнесена от реката и е била намерена след близо километър.

"В 23 часа си легнах и към 1:30 чух силни гръмотевици. Когато отидох при колата, нея я нямаше. Според мен нивото на реката беше 2 метра над нормалното. За пръв път виждам реката да влачи дървета с такива размери", отбеляза Лисичков.

Местните власти следят положението, което за този момент се нормализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
RA преди 5 години
Дървената мафия в еленско купува герберски гласове!Под закрилата на гербаджийския общински кмет който окраде общината!
3
1
 
2
 
! Отговори
Е, сеч преди 5 години
колко да е сеч, би казал Емо Чолаков ! А по-добре ли е да изгорят дървесата в някой пожар - не, нали ? Затова - сеч майка - да живее гЕРБ искам да кажа де/ ...
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сечта е узаконена, въпросът е че е безразборна и пълни касичките на "наши хора". Иначе си е така.
1
1
 
21
 
! Отговори
Продължавайки преди 5 години
на всички нива и всички отговорни институции да си затварят очите за незаконната сеч, която от години се вихри в България, ще става все по-зле. И при много по-малки количества дъжд ще има свлачища и наводнявания!