Забърдо vs. Чепеларе: Бедствено положение или кражба?

Кметът на селото вини общината, че преекспонира дъждовете
Обновена: 2 авг 2018 11:47 | 2 авг 2018 11:45,
5

В град Чепеларе в Родопите остава бедственото положение, поради активизираното свлачище по пътя за Чудните мостове и село Забърдо. Уви, от селото твърдят, че бедствено положение няма, а пътят е проходим. Това породи напрежение между кметовете на населените места.

"Забърдо няма бедствено положение. Държавата трябва да си влезе в ролята. Едно бедствено положение решава много човешки съдби. Призовавам властта да вкара подобни кметове в затвора. Това е подигравка към населението. Когато има бедствено положение няма обществени поръчки. Целта е да се откраднат едни пари", подчерта кметът на Забърдо Валентин Черпоков.

Според него община Чепеларе е в пълен блокаж. "Бедственото положение се преекспонира. Там са нужни по-малко от 100 000 лева, за да се закрепи свлачището. А те искат 450 000 лева. Направете сметка. Държавата дава, но всичко се краде", заяви управникът.

Валентин Черпоков отбеляза пред репортера на Bulgariа ON AIR Благой Цицелков, че е сезирал специализираната прокуратура и комисията по корупция относно казуса.

"Отново ще сигнализирам. С подобни циркове се губят и туристи. Кметът на Чепеларе съсипа Забърдо за едва 3 години. Всичко е в разруха", категоричен бе той.

Кметът на община Чепеларе Славка Чакърова пък потвърди, че ситуацията в общината е много обезпокоителна.

"Трети месец не спират обилните валежи. На 28 и 29 обявихме бедствено положение, поради големите дъждове. Все още не можем да възстановим щетите. На пътя за с. Забърдо са паднали много камъни. Прочистихме пътя. Вчера цял ден сме били там. Дойдоха експерти и инженери, които дадоха предложение за превантивни мерки. Обезопасявахме скалите", съобщи кметицата.

Тя отказа да коментира думите на кмета на Забърдо Валентин Черпоков. Каза само, че притесненията на управника вероятно се дължат на идния събор в селото, тъй като може да не бъде посетен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмета на Чепеларе ощетява не само едно село а всички села в общината,налапа кокала и все за селата няма пари,но и всички кметове са крадци, като няма кой да им направи проверка за всеки лев така ще е.Жалко за красивите селца, всичко се руши и обезлюдява защото ако някой иска сграда за създаване работа на хората кметове искат и пари за своя джоб,сякаш им е бащиния, нямам думи...
4
0
 
9
 
! Отговори
Милена Иванова преди 5 години
Крадеца вика дръжте крадеца.Няма пари за почивка на бабите.Няма пари за екскурзии мн до Турция.Затова е виновна Чакърова
3
0
 
24
 
! Отговори
чарли преди 5 години
До Веселин:Всичко е корупция,няма полиция няма прокуратура няма съд,всичко краде !
2
0
 
37
 
! Отговори
недоволен преди 5 години
прав е кмета в едно село в Благоевградско се дадоха 5 млн лева за 3км водопроводако бяха оставили на местните и им дадат по 2000 лв заплата всичко щеше да се направи за месец на ръка и ще струваше 200 000 лв максимум пита се рестото къде отива
1
1
 
28
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
полиция,прокуратура,съд......това е последователността....АКО ТОВА РАБОТИ ,ПОЧТИ ВСИЧКО ЩЕ Е НА МЯСТОТО СИ,НО ТЕ НЕ РАБОТЯТ...........