Граждани в Helpbook: Не улица, а алея. Не тротоар, а цяло езеро!

Хора сигнализират за разбити пътища и нередности в страната
Обновена: 3 авг 2018 19:08 | 3 авг 2018 18:55,
8
Граждани в Helpbook: Не улица, а алея. Не тротоар, а цяло езеро!
Снимка: Helpbook

Започваме седмичния обзор от постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info с няколко сигнала, отправени към Община Варна, за която сме се уверили, че действа компетентно и незабавно!

Първият сигнал е за некачествено извършен ремонт на пътното платно. От снимката е видно, че са извършени някакви подобрителни дейности, но проблемната дупка продължава да зее.

Вторият сигнал се отнася за ул. "Васил Друмев" - тротоарът е разбит и при излелите се дъждове се е превърнал в езеро. Преминаването на пешеходците е силно затруднено и определено неприятно.

На същата улица, според изпратените снимки, се виждат запушени шахти, поради което оттичането на дъждовната вода е невъзможно, от което следва горния проблем с наводнения тротоар.

В близост на бул. "Княз Борис I" в същия град се намира асансьор до подлез, който според потребителя не работи от 8 месеца, придвижването на инвалиди и майки с колички е силно затруднено.

Следващият сигнал е от столичния квартал Княжево. Гражданин алармира за окаяното състояние на улица 719-та в квартала в частта от кръстовището с ул. "Полско цвете", до ул. "Скомбриус".

"Безброй дупки, изронена пътна настилка, пропадания на пътя, на места вече дори няма асфалт, който е отмит от водите.  При всеки дъжд от гората се свличат камъни, клони и кал. Плащаме на частни фирми да почистват пътя и деретата, няма канавки за отводняване, от повече от 5 години не е правен дори частичен ремонт на пътя. В района целогодишно живеят повече от 120 души, разбихме си колите и нервите.  Поради пътната обстановка е невъзможно достигането на линейки, пожарни и др. Има много малки деца и възрастни, които често не могат да бъдат обслужени. Пътят е тесен, разминаването на две коли е приключение", пише в сигнала.

Гражданин благодари на Община Люлин за съдействието й за направата на паркинг в междублоково пространство, но умолява фирмата извършила дейността да почисти след себе си - около обекта все още се намира отпаден материал и счупени клони.

Това са само част от сигналите постъпили при нас през изминалата седмица. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.