Кметове се карат, а туризмът в Смолянско губи

Масово се отменят резервации заради свлачищата
3

Продължава борбата с щетите, предизвикани от проливните дъждове в Смолянско. Активизирали се свлачища затвориха редица пътища. За часове беше блокиран трафикът на главния път Пловдив-Смолян. Нови скали и дървета паднаха по пътя за село Забърдо.

Остава затруднен и достъпът до 11 населени места, заради свляклата се скална маса край село Тикале.

А скандалът между кмета на Забърдо Валентин Черпоков и на община Чепеларе Славка Чакърова набира скорост. Поводът - има ли свлачище в региона и бедствено ли е положението.

И докато властта се кара, местните страдат от отлив на туристи. Пред колапс ли са хотелиерите в региона - вижте в репортажа на Илияна Шишкова.
 
Димитър и Мария Ангелова от 10 години имат къщи за гости.

"При нас имаше една група от 8 човека, бяха си направили резервация, но се обадиха, че няма д идват, защото има срутени пътища“, каза Мария пред Bulgaria ON AIR.

Черпоков пък признава, че заради лошата ситуация в момента, последствията за туризма ще са години напред.

"Ние плашим хората, за години напред ги плашим и те няма да идват", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма заблуда че губи,вижте главния път,то прииждащи коли повече от магистралата, всичко е почиващи, всеки ден едни си отиват други идват,тоя бизнес да не се жалва защото най много печели,а на хората им писна да им работят за жълти стотинки, това някой ще го оправи ли,питам,докога младите ще се изнасят навън и ще се чувстват зле в своята родина, да на туризма им работим точно като роби.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хотелиерите работодатели в Родопите плащат най ниските заплати на работниците,дори работят гладни по цял ден,притова има обиди и наистина робски труд, такава експлоатация няма другаде, бакшишите на сервитьорите отиват в техния джоб,а ако са ученици още ,,по добре,,и надник няма, туризъм туризъм ама на работещия човек му писна от подигравки.
1
12
 
6
 
! Отговори
Искайте от ГЕРБ преди 5 години
Нали избрахте ГЕРБ искайте пари от тях, ако ви дадът.