Лошото време удря туризма ни: Руснаците в Турция, българите в Гърция

Почиващите идвали най-вече за уикендите
193

Туристическият сезон ще бъде слаб заради дъждовете, опасяват се заети в сектора на юг от Бургас.

Хората с бизнес по морето коментират, че постоянният турист липсва, а почиващите идват основно през уикенда.

"Руснаците им направиха безплатни визи и са в Турция, българите са в Гърция, няма кого да чакаме", коментират хотелиери.

Липсата на български туристи обаче се компенсира от туристи от Западна Европа, които така или иначе имат резервации, предаде Bulgaria ON AIR.

През август се очакват близо 2 млн. туристи по родното Черноморие, а надеждите са за хубаво време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
7
 
10
 
! Отговори
Кенийски скиор преди 5 години
До БсНация, 80% от която са ***. Позволяваща на банкянския Тиквун за 3-ти път да прави кабинет?
156
16
 
4
 
! Отговори
Бс преди 5 години
БЪЛГАРИЯ - прекрасен български народ, умен и интелигентен, - прекрасна природа: море, златни пясъци, планини, реки, лечебни минерални извори и пр.,- прекрасен климат, - древна история и култура!Ето това привлича като магнит качествените туристи и затова се връщат отново и отново!
155
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не лошото време, а политиката на един премиер удря туризма ни. Да си бере гайлето тоя премиер. Ако има достатъчно умни българи никога няма повече да види парламент. Само отдалече, с далекоглед.
154
14
 
8
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Туристите-клошари избягаха в турския *** за алкохол-менте,пързалки-убийци и брадати камериерки.Супер!Вместо руснаци,при нас дойдоха поляци,унгарци,чехи и хървати.
153
4
 
45
 
! Отговори
Българин преди 5 години
След последните две почивки на нашето черониморие, гарнирани с наглост и лошо качество на услугите, реших наесякъде другаде, но не и при тези главорези, които нямат елементарна туристическа култура. Само с лакомия не става. Не че в Гърция е най-добре, но е на същото разстояние и в пъти над нивото на нашите печалбари.
152
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С всяка година става все по-пренаселено и скъпо. Даже не искам да си припомням неприятните спомени. Вече на море в Гърция, на планина в България.
151
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой сега ще храни Митьо Джилязков-очото ?
150
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 153Дано да изчезнеш ти, че смърдиш от далеч.
149
6
 
15
 
! Отговори
До 152 преди 5 години
Нещо си се объркал, Американците нали дойдоха в Ново село?Харесаха го, направиха база, хареса им. Направиха още няколко.Обаче! Обаче ние (българската държава) им плащаме всичко.Тоест, като почнете да им плащате 100% всички прищевки, може и да ви дойде някой американец.
148
9
 
41
 
! Отговори
illko преди 5 години
ДОКАТО НАЛИВАТЕ БЕТОНА НА САМИЯ ПЯСЪК, А ЛАЙН***Т@ СЕ ИЗЛИВАТ МАЛКО ПО-ОТПРЕД, НЯМА КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ, ИЗМЕННИЦИ ДОЛНИ :)НЕ САМО ЧЕ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕМ КАТО НАЦИЯ (КОЯТО НЕ ЦЕНИ ЗЕМЯТА СИ И ИСТОРИЯТА СИ), АМИ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО НЕ Е СТАНАЛО ПО-РАНО.
147
5
 
10
 
! Отговори
промо преди 5 години
аз чакам американците те те ще дийдат и ще спасят сезона и България !
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееее на нас все вълната ни пречи да си свършим работата.
145
4
 
40
 
! Отговори
до 147 преди 5 години
Не вярвам да си на път да искаш гръцко гражданство или да се жениш за Гърците.Ако е така, изобщо не те интересува те какви са.(то и ние не сме цвете, ама тикак!)*** един път на свястно място в Гърция, изкарай си почивката и после и насила да те пращат в Мутро-Черноморието да ти се качват на главата някакви простаци и да търпиш всекидневни неприятности, няма да стоиш тамСелския тарикатлък на "хазяите" и мутренските номера на останалите ще им изядат хлябаНа Черноморието ще ходят само ***
144
2
 
35
 
! Отговори
До 107 преди 5 години
Па стой си у хотела, докато хване паяжини навсякъде и излезеш да се молиш дано някой *** ти влезе вътре, та после да плува из *** във водата и да го дерат на плажа за щяло и нещяло.Чакам деня, когато такива като тебе отворковци ще фалирате масово, ще дойдат качествени фирми, ще изкупят бетонните ви творения е ще строят както трябва и ще обслужват както трябва."Хотела" - абе нали ви знам хотелите какви дупки са, какво гадно ви е обслужването и как по цяла нощ ви слушам гюрултията.
143
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като няма туристи тъкмо няма да нарушават тишината на Валери. Да се наспят местните.
142
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и ние да не сме стока, но да ми нарича някой гърците умни малко в повече ми идва, те са едни хитреци и мошеници, единствено че не са имали 50 години централизирано управление че пак имат някакви наченки на пазарна икономика и поддържат туризма, който им носи много париИначе не ми хвалете нация от сервитьори, бармани и хотелиери
141
11
 
13
 
! Отговори
А1 преди 5 години
По морето не можеш да се разминеш от народ,тия липса на туристи сънуват
140
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото време удря туризма ни: Руснаците в Турция, българите в ГърцияКолко съм бил глупав!Аз пък си мислех, че туризма по морето го удрят:1. Бетона върху плажа2. Липса на приятни гледки и градинки, периодичната липса на вода и нормална инфраструктура.3. Изнудване на всяка крачка, високи цени, чадърчета по 40 лв някои от които са забити направо във водата4. Пияници, ***, мърсотия, липса на хигиена.5. Безотпадната технология на хранене - отпадъците от вчера, днес ги дават за обяд.
139
2
 
22
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 5 години
До Анонимен 136Прав си. Ама потърси сметка на тези, които клечат в Парламента вече 20 години и ни докараха до това дережде. Питай ги защо сме след чехи, поляци, унгарци, че даже и след румънците. И ги питай чия ръчица са цунали, за да ги включат на избираемо място и на чий Господ служат.
138
2
 
38
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Основен виновник за изгонването на българите от морето е държавата с концесионерската си политика - съдират по 5 кожи от концесионерите, които го прехвърлят върху туристите. А плажовете лесно могат да се поддържат от общините чрез туристическа такса. Не е нормално престой под проскубан чадър на плажа да струва, колкото хотелски престой.