Лошото време удря туризма ни: Руснаците в Турция, българите в Гърция

Почиващите идвали най-вече за уикендите
193

Туристическият сезон ще бъде слаб заради дъждовете, опасяват се заети в сектора на юг от Бургас.

Хората с бизнес по морето коментират, че постоянният турист липсва, а почиващите идват основно през уикенда.

"Руснаците им направиха безплатни визи и са в Турция, българите са в Гърция, няма кого да чакаме", коментират хотелиери.

Липсата на български туристи обаче се компенсира от туристи от Западна Европа, които така или иначе имат резервации, предаде Bulgaria ON AIR.

През август се очакват близо 2 млн. туристи по родното Черноморие, а надеждите са за хубаво време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво пиянство е да изпиеш една бира?И какво даваш 3,60 лв. за 1 бира от павилиона. То верно Mithos е хубава бира, но...
116
4
 
20
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 5 години
Всъщност в Гърция не е много по-слъпо, ако отиваш заради чистото море, тишината и спокойствието. В Гърция излиза скъпо гъзарията, пиянщината и чалгата.
115
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция бирата в павилионите вече е 1,8 евро 0,5 л., а какво да говорим ако седнеш в заведение. Скъпо е, отделно горивото е скъпо, трябва да заредиш резервоара от България. И нощувките са скъпи. Трябват си пари. Докато в България ще отидеш някъде, ще платиш 10 лв. на вечер за легло в някаква частна къща и вече пей сърце. Не че в Гърция не е хубаво,напротив, хубаво е,но не е за нашите заплати.Ако ми дадат гръцка заплата ок, но с българска заплата в Гърция е трудно. А не че няма богати дето ходят
114
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходил съм в Турция и Гърция . Нищо особено Мустакати агнетаа се правят на добри. Малко пясък на повечето мяста. Скучни и малки курорти. Почти никакво парти. Немога да кажа, че превъзхождат с нещо нашоте курорти..освен инфраструктурно, което е ясно на всеки. Но със сигурност , не бих плюл нашата родина. Даже мисля, че тук става все по добре и качествено.
113
2
 
11
 
! Отговори
Минувач преди 5 години
Нема балами. Мъжко дупе веднъж се гласи!
112
6
 
23
 
! Отговори
Старецът и морето преди 5 години
Чета тука български патриоти, които пламенно защитават туризма ни с лоши думи и обиди. Същото нещо го виждам и по нашето черноморие от новите бизнесмени и хотелиери. Нагли са, нахални и алчни. Който не вярва да отиде на почивка в Турция да види за какво става на въпрос. Там почиващия е бог и се отнасят с него като такъв. Храната великолепна и евтина, алкохола е малко по проблемен, но ти не отиваш да се напиваш като ***. Полицаите респектират с присъствие ти се чувстваш спокоен и защитен.Така е
111
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав си ..хотелиеритее изобщо неиска континента ходеше на гръцките села. Не случайно цените станаха космически с цел премахване на бай ***. И сте прави ! Хора търсещи само авантата и плюещи нямат място по нашето море особено в големите курорти, където почиват чужденци. Да си приказват тука шматките, така или иначе никога няма да платят услуги и не са в графата важни.
110
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е по-чисто гръцкото море защото и там май не навсякъде имат пречиствателни станции както има вече по нашето черноморие,ПРОСТО МОРЕТО В НАЧАЛОТО И ПЛАЖОВЕТЕ СА КАМЪНИ.По нашето море ИМАМЕ ПЯСЪК,ЗЛАТИСТ И ВОДАТА ИЗГЛЕЖДА МЪТНА НО НЕ ЗАЩОТО Е ***.Отделен е въпросът за отделни участъци с проблеми но и аз се вбесявам като почне на едро да се плюе а това се прави ВСЯКО ЛЯТО,АМА ВСЯКО ЛЯТО ПРЕДНАМЕРЕНО,СРАМОТА Е.НИЕ ИМАМЕ МОРЕ,ПРИЯТНО ТОПЛО И ЧУДЕСНИ ПЛАЖОВЕ!В гърция КАМЪНИ И ТОПЪЛ ЧАЙ БЕЗ ВЪЛНИ.
109
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости! Преди два дни се върнах от Созопол, където бяхме с жена ми 10 дни. Градът и плажовете му са пълни с почиващи от половин Европа. Най-много са руснаците, има много поляци, украинци, македонци, немци, французи, Белорусия... В този материал само името на автора е вярно (а кой знае?!...) всичко останало са пълни измишльотини...
108
4
 
21
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Мина времето, в което нямахме избор. Колкото и да се пънете тук, факт е че една огромна част от БГ клиентите са прогонени от селяците и назначените червени бизнесмени! Лайте на воля, но докато са такива скапани условията на Черноморието, от моите пари лев няма да видите.
107
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Северна Гърция - все едно съм в България - всички знаят български и само българи почиват. Миналата година брат ми бе на Албена само румънски роми , безработни англичани и украинци.
106
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция е скъпо, няма какво да се лъжем.
105
2
 
4
 
! Отговори
до 103 преди 5 години
До Анонимен 103Ами защото чуек не винаги може да се видят всички знаци, не ти ли се е случвало.... и да ти го изкарат през носа като турист някакси не ме устройва.
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 102 Морето може, без поляната ...обратното неможе :) Мадрид го доказа. По морето се разчита на пряко влизане на валута и стандарт. В София се разчита да влезе после пара от морето. Следиш ли пътя на парите или ти идва сложно. Ние от вас файда нямаме ...градове в полето, не са атрактивни.
103
13
 
5
 
! Отговори
качеството преди 5 години
Всички които поради комплексарщина или лични проблеми в родното си място отиват в София. После поради същата тази комплексарщина пишат че ходят в Гърция. Може и да не ходят, ама важното е да се похвалят.Всъщност аз също не искам такива в хотела си. Нека ходят в Гърция.
102
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гръцкото море е прекрасно, чист пясък и вода. Няма ги наглите български бабаити, които да те респектират с лош поглед. Гърците са необременени хора и знаят как да се веселят. Звучи тяхната музикаи аз все повече я възприемам като моя. Няма ги злобните българчета, готови и на саморазправа, няма ги лакомите собственици на ресторанти и хотели, готови да те оберат до стотинка. В Гърция каквото си си платил, това получаваш, няма измама няма напрежение. Плчивката в тази страна се доближава до перфе..
101
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си бил малък и на дедА ти може още да му е ставал ама сега не знам как е положението,пълно е с такива "разбирачи"дето били на черноморието през миналия век ама имат мнение.Наскоро български емигрант в САЩ и то стар емигрант сподели че се вбесява от точно така се изрази човека"българската прос..тотия гръкоманска и сърбоманска",това точно във връзка със "прекрасната сръбска чиста храна"и "невероятното гръцко морез".Човекът сигурно е видял повече от тукашната фукария и затова се потриса.
100
0
 
15
 
! Отговори
до 99 преди 5 години
До Анониме 99За Турция Черно море е на север и водата там е по-студена дори от българското черноморие.Въпрос на морски течения,освен това брегът е скалист и неподходящ за плажове.Като си имат средиземноморие за какво да се мъчат на Черно море!
99
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрепатилШ що си нащрек постоянно бе чуек ? Щото трябва да се спазват закони и да си културен ли ? Пък ти не си свикнал така нали ?
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ето ти сам си отговори. София и прованса не могат едни без други.